© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Magazine online februari 2023

Beste Rotarian,

Hierbij ontvangt u de links naar de editie van Rotary Magazine Online, februari 2023.

Veel leesplezier toegewenst!

De redactie van Rotary Magazine

Klik hier om het magazine te lezen

  

In dit nummer

Om vrede uit te dragen moet je eerst vrede in jezelf vinden
“Om vrede uit te dragen moet je eerst vrede in jezelf vinden. Om innerlijke vrede te bereiken moet je het verleden en de toekomst loslaten en leven in het hier en nu.” Aldus Thich Nhat Hanh.
Lees verder >

  

People of Action


Meer dan 1100 ShelterBoxen!
Rotaryclubs in Nederland doneren samen meer dan 1100 ShelterBoxen ter waarde van € 825.000 voor slachtoffers aardbevingsramp Syrië en Turkije.
Lees verder >

Carillons voor vrede in Oekraïne
Tientallen kerktorens in Nederland hebben vrijdag 24 februari de carillons en klokken laten klinken voor Oekraïne. Beiaardiers in meer dan zeventig steden stonden op die manier, veelal ondersteund door lokale Rotary clubs, stil bij de Russische inval, die precies een jaar geleden plaatsvond.
Lees verder >

  

Rotary 100 jaar Estafette, update

In dit jaar, 2023, is het 100 jaar geleden dat Rotary naar Nederland kwam. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar voorbij gaan.  Op 28 januari was de start van het eeuwfeest in het Olympisch Stadion Amsterdam en werd het startschot gegeven voor de Rotary 100 jaar estafette die in een jaar de  500 clubs in Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden. En in Noord-Holland zijn ze al goed begonnen! 
Lees verder >

 

Staat jouw club ook op deze lijst?

We organiseren van 20 t/m 31 maart 2023 een nieuwe Week van de Open Clubbijeenkomsten. Met deze week willen we meer mensen kennis laten maken met onze Rotary- en Rotaract clubs in Nederland. De informatie over de deelnemende clubs aan de Week van de Open Clubbijeenkomsten staat nu online. Check voor de zekerheid of de gegevens van jullie bijeenkomst er goed op staan.

Lees verder >

 

Noodtransporten Oekraïne blijven doorgaan

Rotary Schaijk-Land van Ravenstein maakt zich sterk voor slachtoffers oorlog, geld blijft nodig.
Lees verder >

 

Uit armoede gekomen en weer perspectief geboden

Tijdens een werkbezoek van burgemeester Penn-te Strake aan onze club in 2018 vroegen wij haar wat wij als Rotary Club Maastricht (Centrum) voor de stad Maastricht zouden kunnen betekenen. Zij antwoordde resoluut: “verminderen van armoede”. Die handschoen hebben wij opgepakt en op 1 februari 2023 heeft zij het rapport met het verslag van onze activiteiten in ontvangst genomen, samen met wethouder Mey.
Lees verder >

  

Samenwerking met Toastmasters

Om Rotarians te helpen persoonlijke en professionele doelen te bereiken, hebben Rotary International en Toastmasters International een samenwerking gesloten om kansen te bieden om je netwerk, leiderschaps- en communicatievaardigheden en je impact binnen de gemeenschap te vergroten.
Lees verder >

  

Purmerendse powervrouwen aan het roer bij Rotary

Ze zijn beiden kinderarts in het Dijklanderziekenhuis en beiden voorzitters van twee Rotaryclubs in Purmerend: Cynthia Lim en Karin Massar. Honderd jaar nadat 4 Amerikaanse mannen Rotary oprichtten, zijn deze vrouwen met een missie het levende bewijs van de grote veranderingen die de organisatie de afgelopen eeuw heeft ondergaan.
Lees verder >

  

Agenda

Hier staan landelijke en internationale activiteiten van Rotary voor de komende twee maanden.
Lees verder >

 

Empowerment gaat niet enkel om gelijkheid

Onlangs was ik in het vluchtelingenkamp van Nakivale in Oeganda. De bewoners kunnen er vrij in en uit lopen, en worden aangemoedigd om zo goed mogelijk te integreren. Ik kreeg er de kans om te voetballen met kinderen uit een tiental landen en te praten met vrouwen die uit conflictgebieden waren gevlucht. Het waren emotionele gesprekken, met zowel een lach als een traan.
Lees verder >

 

Onze wereld

Bijzondere berichten van Rotary clubs over de hele wereld.
Lees verder >

 

Wereldwijde inzet voor vrede

Rotary is een fascinerende organisatie omdat ze zo veelzijdig is. Wij vormen een serviceorganisatie, een professioneel netwerk, een plek om vrienden te maken en een leuke tijd te hebben… En, alles wel beschouwd, maken u en ik ook deel uit van een vredesorganisatie. 
Lees verder >

 

Met het gezin naar Melbourne

Waarom neem je het hele gezin niet mee naar de RI-conventie in Melbourne, van 27 tot 31 mei? Er zijn activiteiten voor alle leeftijden en interesses, waaronder musea, een aquarium, boottochten en een dierentuin.
Lees verder >