© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Jennifer Jones viert 100 jaar Rotary in Nederland

Tijdens haar reis door Europa heeft president Jones tijd vrijgemaakt om in Nederland verschillende projecten bij te wonen waar Rotary zich mee bezig houdt. Hoofdthema is de viering van 100 jaar Rotary in Nederland, die het hele jaar gevierd wordt met een emissie loze estafette op een elektrische bakfiets langs alle Rotaryclubs in Nederland. Op 22 april Jennifer Jones de Rotarians van Nederland als echte People of Action. De landelijke viering met de estafette langs alle clubs met de TREK bakfiets, is natuurlijk de perfecte gelegenheid om aan de president te laten zien waar Rotary Nederland voor staat, wat we doen en wie we zijn. Tijdens de overdracht van de bakfiets en de gouden estafetteschop van district 1570 aan district 1590 in Lelystad is een stralende Jennifer onze hoofdgast. De clubs in Lelystad laten op het stadhuisplein van Lelystad zien en horen dat ze een feestje kunnen vieren. Veel aspecten en goede doelen komen aan bod op het podium, van ziektepreventie tot jeugd. 

President Jones, de eerste vrouwelijke president van Rotary en haar echtgenoot Nick zien hoe de levensgrote 100 jaar puzzel gelegd wordt en natuurlijk wordt er gefietst. Maar niet nadat de bakfiets officieel is overgedragen door gouverneur Aad Otto (1570) aan Gerda Breeuwsma van het volgende district, 1590. 

Na het programma in Lelystad is er een bijeenkomst in Almere met aandacht voor projecten van Interact-clubs, laaggeletterdheid en diversiteit (DEI) en natuurlijk Imagine Rotary. 
Het informele karakter van dit bezoek komt ook 's avonds tijdens een diner met Nederlandse bevriende Rotarians naar voren. Rotary, dat is samen goede doelen steunen, People of Action maar bovenal, vriendschap. 

Zonder de inzet en hulp van heel veel mensen was dit bezoek niet mogelijk geweest. Heel veel dank aan de leden van de Rotaryclubs in Lelystad en Almere, de gouverneurs en PDG Lies van Wijngaarden en haar organisatiecomité.