© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

2015-16 Financiële verantwoording St. Communityservice

Aanvullende ANBI informatie

Naam

Stichting Community Service van de Rotary Club Vinkeveen – Abcoude

RSIN nummer:

8020.68.455

Doelstelling

Verlenen van geestelijke en stoffelijke steun aan personen, die hulp behoeven en aan

instellingen van algemeen maatschappelijk belang, die zich de bestrijding van bepaalde

maatschappelijke noden tot taak stellen.

Hoofdlijn actueel beleidsplan – verslag uitgeoefende activiteiten

Fundraising voor goede doelen. Op dit moment zijn de goede doelen:

·

Moederverwendag: het organiseren van een jaarlijks ‘dagje uit’ voor moeders met een kind, dat een fysieke, verstandelijke beperking of chronische ziekte kent. Deze moeders kunnen niet vaak weg van hun kinderen en hebben weinig tijd voor zichzelf. Zij worden een dagje verwend en bovendien ontmoeten zij elkaar en bestaat er de mogelijkheid hun zorgen met elkaar te bespreken. Deze dag wordt georganiseerd voor moeders uit Vinkeveen, Waverveen, Abcoude en Baambrugge.

http://www.rotary.nl/vinkeveenabcoude/nieuws-bron/moederverwendagperswebsite/

·

‘Wandelen voor Water' is een wereldwijde bewustwordingscampagne voor kinderen over de noodzaak van schoon drinkwater. Met een sponsorloop zamelen leerlingen van de groepen 7 en 8 van de lokale basisscholen geld in om dat te realiseren op plekken waar veilig drinkwater niet vanzelfsprekend is. De kinderen krijgen voorafgaand aan de sponsorloop op school les van gastdocenten, deskundig op het gebied van water en ontwikkelingshulp.

In De Ronde Venen wordt deze dag georganiseerd door de Rotary Vinkeveen-Abcoude. De opbrengst is bestemd voor de verbetering van water en sanitaire voorzieningen in Wajir (Kenia). De Wilde Ganzen voegt 50% van de opbrengst toe. http://www.rotary.nl/vinkeveenabcoude/

·

Voor de bewoners van de Merenhof in Abcoude organiseert de Rotary graag elke jaar een leuke middag of dag. Soms wordt er terplekke pannenkoeken gebakken en dit jaar organiseerde de Rotary een bezoek aan het viscentrum in Abcoude. Een lange stoet rolstoelen met begeleiders gingen op pad. Na ontvangst met gebak en een drankje kon iedereen zich vermaken met vissen of het fort bezichtigen. De dag werd afgesloten met een feestelijke barbecue.

http://www.rotary.nl/vinkeveenabcoude/activiteiten-en-projecten-bron/clubjaar2015-2016/feestmiddag/

·

Daarnaast doneren we aan internationale goede doelen, wanneer we zeker zijn dat het geld voor 100% op de plaats komt waar het gebruikt moet worden.

Beloningsbeleid

De bestuursleden krijgen geen beloning voor hun werk voor de stichting.