© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Stadswijn Huissen

STADSWIJN  HUISSEN

Goede doel

Onze Rotaryclub Arnhem-Huissen promoot sinds 2016 de Stadswijn om bij te dragen aan een lokaal goed doel. 

Geschiedenis

De Stadswijn is ontstaan als een initiatief dat volgde op een winnende creatieve opdracht tijdens de StadsQuiz Huissen. De creatieve opdracht hield in het ontwerpen van een wijnetiket. Werner van Dongen, deelnemer aan de StadsQuiz in het team de Quizmasters, bedacht het winnende ontwerp. Op het etiket is de skyline van Huissen afgebeeld.

Stadswijn

Er zijn 2 soorten Stadswijn namelijk een rode en een witte.

Tijdens onze jaarlijkse Wijnproeverij, met verschillende wijnen op de proeftafel, worden deze twee wijnen zeer gewaardeerd om geur en smaak en de goede prijs kwaliteitsverhouding.

De witte wijn komt uit Chili en is gemaakt van de Chardonnay druif. De wijn is rijk geurend, met een zachte frisse smaak. Hij drinkt heerlijk weg zo, als glas te drinken of lekker gekoeld op een terrasje. Het is een goede begeleider bij vis, kip, salades en vele voorgerechten.

De rode wijn is een Italiaanse wijn uit Apulië in de hak van Italië het schiereiland Salento. De wijn is gemaakt van een inheemse druivensoort de Negroamaro, Het is een stevige, kruidige dagwijn, geschikt om lekker te borrelen en perfect bij kaas, pasta’s, vleesgerechten en stoofpotjes. 

Waarom deze wijn kopen? 

Er zijn twee redenen. Ten eerste, lekker zelf drinken en uitschenken aan je gasten of, als een leuk presentje om cadeau te geven. Een tweede reden om de wijn te kopen is, niet de minste reden. U ondersteunt met de aankoop van de Stadswijn ook een lokaal goed doel. De prijs is € 7,50 per fles waarvan €1,50 naar het goede doel gaat. De wijn is te koop bij ‘t Wijnhuys Markt 12 in Huissen. https://wijnhuys.com/home/t-wijnhuys-steunt/