MAANDBRIEF OKTOBER 2019

Rotary International – Logos Download

MAANDBRIEF OKTOBER 2019

DE GOUVERNEUR OP PAD

Afbeelding met persoon, poseren, staand, groep

Automatisch gegenereerde beschrijving


Een week uit het leven van de gouverneur: clubbezoeken, commissie -en stafvergaderingen, contacten met individuele clubs, overleg met gouverneurs van de andere districten. Kortom, een dynamisch en actief bestaan, dat veel energie geeft: Rotary connects the world.


De clubbezoeken beslaan een groot deel van mijn tijd, sommige clubs bezoek ik individueel, andere gezamenlijk. Bij de individuele clubbezoeken komen in het gesprek veel aanknopingspunten voor vernieuwing aan de orde, zoals de werving van actieve, jonge leden. Ik merk dat bij de gecombineerde clubbezoeken een andere dynamiek ontstaat, mede dankzij de clubvoorzitters die voor deze bijeenkomsten een boeiend programma maken.

Clubvoorzitter (RC Maassluis) Marjan Naaktgeboren: van harte gefeliciteerd met dochter Saar!

SPECIAL OLYMPICS 2020

Afbeelding met lucht, persoon, gebouw, man

Automatisch gegenereerde beschrijvingHet grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke handicap komt van 12 tot en met 14 juni 2020 naar Den Haag. 2000 sporters en 700 begeleiders uit het gehele land zullen tijdens de Special Olympics Nationale Spelen een waar sportfeest beleven.

Het fantastische evenement biedt mensen met een verstandelijke beperking (6-66 jaar) de mogelijkheid om te kunnen sporten en elkaar te ontmoeten. Meedoen is belangrijker dan winnen. De eed van Special Olympics luidt dan ook: ‘Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al een winnaar!’.


Op vrijdag 12 juni zal een spetterende openingsceremonie plaatsvinden in het Stadion van ADO Den Haag. Compleet met een parade van alle sporters, het hijsen van de vlag, het Nederlands Volkslied, het uitspreken van de eed en het aansteken van de Special Olympics vlam.

Vervolgens zullen op zaterdag 13 juni de sporttoernooien met 20 verschillende sporten starten en wordt op zondag gestreden om de medailles.

750 vrijwilligers zullen dit weekend ook de handen uit de mouwen steken.


Voorzitter van SONS2020, Anja Overhoff, is 20 jaar lid is van Rotary ’s-Gravenhage Kijkduin. Met haar presentatie bezoekt zij zoveel mogelijk Rotaryclubs in Den Haag en omgeving.

U kunt haar uitnodigen door een mail te sturen: aoverhoff@casema.nl


Het is de bedoeling dat er op 12 juni 2020 een speciale ontvangst voor leden van serviceclubs wordt georganiseerd. Via de Nieuwsbrief wordt u hiervan op de hoogte gehouden.

Aanmelden voor deze Nieuwsbrief: jvdbosch@specialolympics2020.nl

Kijk voor meer informatie www.specialolympics2020.nl


Meedoen? Natuurlijk!

WIST JE DAT…..????


Afbeelding met buiten, persoon, gras, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

……..The Rotary Foundation (TRF) de eigen wereldwijde goede doelen organisatie is van alle Rotary leden? Het is één van de grootste NGO’s ter wereld, zowel in termen van reikwijdte als van jaarlijkse begroting (meer dan US$ 180 mln per jaar)

Het EREY-initiatief (Every Rotarian, Every Year), waarmee een appèl gedaan wordt op elke Rotarian om US$ 100 per jaar aan de Foundation bij te dragen, vormt de belangrijkste pijler onder de fondsenwerving. Vrijwel alle clubs in ons district voldoen daar helaas nog niet aan. Wij blijven zelfs nog onder de helft steken, dat moet dus omhoog.

Wat kan TRF voor jouw club en voor jullie project betekenen? In veel gevallen, bijvoorbeeld van een Global Grant, meer dan een verdubbeling van de fondsen die je als club bijeengebracht hebt. Inmiddels hebben meerdere clubs in ons district met behulp van leden van onze TRF commissie met succes een Global Grant project opgestart.

Ook het aantal aanvragen voor District Grants groeit ieder jaar weer. Recentelijk is het verzoek tot de jaarlijkse TRF-bijdrage weer gedaan.
Alleen…, zonder bijdragen van de clubs kunnen projecten niet ondersteund worden.

HAAGS BENEFIET KERSTCONCERT

Afbeelding met persoon, gebouw, buiten, groep

Automatisch gegenereerde beschrijvingAlle 11 Haagse Rotaryclubs hebben elkaar met enthousiasme gevonden in de organisatie en uitvoering van een zeer aantrekkelijk Benefiet Kerstconcert op 20 december as in de Haagse Kloosterkerk. Het Kerstconcert wordt gegeven door het befaamde St John’s College Cambridge Choir.


Een jongenskoor dat afgelopen jaren ook in het Concertgebouw heeft opgetreden.

Het benefietconcert stelt twee doelen centraal.Het eerste betreft het project Connect by Music, dat muziekonderricht geeft aan getraumatiseerde kinderen op Lesbos en in andere vluchtelingenkampen.
Het andere doel is eveneens op muziekles voor kinderen gericht en wel via het Classic Express project met een rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours.

De kosten van het concert a 15.000,- euro worden gedragen door de gezamenlijke Haagse Rotaryclubs. Hierdoor is het mogelijk alle inkomsten van sponsors en kaartverkoop aan beide goede doelen te besteden.

We zijn al hard op weg naar 40.000 euro, maar de clubs streven naar veel meer!

Ook zal een beroep worden gedaan op de mogelijkheid van Rotary International om het bedrag te verdubbelen.

Naar mijn weten betreft het hier een unieke samenwerking van de Haagse Rotaryclubs.

Een prachtig initiatief!


Tickets zijn te bestellen op de website: www.aneveningofchristmas.nl

Bij de ticketprijs van 45 Euro is inbegrepen een welkomstdrankje en na afloop een drankje en hapje.

ROTARY-IHE ALUMNI NETWERK


Afgelopen 17 oktober 2019 was een belangrijke mijlpaal in het partnership tussen Rotary en het IHE Delft Institute for Water Education.

De samenwerking ontstond in 2012 in ons district D1600 en is inmiddels verbreed naar alle 7 Rotary districten in Nederland.

Daarnaast doneren een aantal major donors.

Voorafgaand aan de opening van het Academisch jaar werd ter ere van de toetreding van de 100e student, die met een Rotary scholarship studeert, het Rotary IHE Alumni Netwerk gelanceerd.

Daarnaast werden 15 nieuwe, door Rotary gesponsorde, IHE-Delft studenten verwelkomd door hun NL Rotary host councelors.

AL MET AL EEN GEWELDIGE HAPPENING!

Afbeelding met persoon, foto, groep

Automatisch gegenereerde beschrijving

AGENDA

Voor de clubbezoeken van gouverneur Josje Bootsma, klik hier.

E-mail: dg2019-2020@rotary-d1600.nl Telefoon 06 - 48551580

Voor data Regionaal Bestuurs Contact (RBC) 2018, klik hier.

Bijzondere data

Rotary Nieuwsdag -10 jaar RLI

16 november 2019

RLI

9 en 23 november 2019

TRF Grant Event

21 november 2019

PETS/Assembly

13 en 14 maart 2020

Special Olympics Nationale Spelen

12 t/m 14 juni 2020

Discon Rijswijk

13 juni 2020

RLI data

Deze maandbrief is gestuurd aan alle Rotarians in District 1600 RI

met een e-mailadres, zoals opgenomen in LeAd2

Klik hier voor samenstelling districtsstaf

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Hier staat de online versie.

www.rotary.nl/d1600

dg2019-2020@rotary-d1600.nl