© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Wandelen voor Water 2022?
Waterpompen in Kenia
Blue Monday voor ouderen weer in 2022?
Beroepenorientatie 2021?
Lees meer
Kerstactie 2020 ouderen zonder netwerk
Snertactie ouderen
1e Doornse Internationele Culinaire Autorally
lees meer
Cookstove-project

Welkom bij Rotary Club Doorn. Kennismaken? Mail info@rotarydoorn.nl

1e Doornse Autorally

Op 11 september 2021organiseren wij onze 1e autorally voor het goede doel. We willen daarmee fondsen ophalen voor ons Cookstove-project en onze acties voor ouderen.

In veel landen moeten mensen nog koken op houtvuur. Dat is niet alleen brandgevaarlijk, maar levert ook een grote schade aan de gezondheid op. Het koken op houtvuur staat gelijk aan het roken van 60 sigaretten per dag! Dan hebben we het nog niet eens over de milieuschade, bedreiging van de natuur, seksuele intimidatie tijdens het sprokkelen, beperking van de ontwikkelingsmogelijkheden van vrouwen, brandwonden etc.

Wij willen hier graag iets aan doen en kunnen dat met het Cookstove-project. Niet alleen bespaart het een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot, maar het doet ook veel voor de veiligheid, gezondheid en welzijn van vrouwen.

Om hier voldoende geld voor op te halen organiseren we op 11 september 2021 onze 1e Autorally. Naast een culturele, CO2-neutrale, toertocht willen we er een festijn van maken. Genieten van culinaire hapjes en festiviteiten.

Wil je mee doen? Ga dan naar https://www.rcdoornrally.nl en schrijf je in. Liever niet meerijden maar steunen? Heel graag, dat kan ook op de website.

Ouderen zonder netwerk

Al langere tijd kijken we om naar ouderen zonder netwerk op de Heuvelrug. Enige jaren geleden zijn we gestart met Blue Monday, een gezellige middag uit op de meest treurige dag van het jaar.

In het Corona-jaar hebben we die aandacht uitgebreid met een actie rondom de kerst. Even een klein momentje van aandacht. Net als de Snertactie, waarbij we een lekker emmertje snert langsbrachten, tijdens de koude decembermaand.

Rotary Club Doorn

Cookstove-project