Rotary in Nederland volgt de COVID-19 richtlijnen van het RIVM

26 oktober:Covid

De 7 districten van Rotary in Nederland volgen de pandemie van COVID-19 nauwlettend en beoordelen continu de mogelijke impact ervan op de activiteiten, evenementen en leden van Rotary. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM, want gezondheid en veiligheid staan voor ons altijd voorop.

 

Ambassadeurs van Afghanistan en Pakistan planten End Polio Now tulpen

21 oktober:

In Nederland worden donderdag 22 oktober op The International School of The Hague de End Polio Now tulpen geplant door HE Mohammed Asif Rahimi, Am-bassadeur van Afghanistan en HE Shujjat Ali Rathore, Ambassadeur van Pakistan, in aanwezigheid van medewerkers en ouders van de International School en Neder-landse Rotarians, betrokken bij de strijd tegen polio.

 

Mondkapjes voor Malawi

15 oktober:Mondkapjes voor Malawi

RC Arnhem-Huissen ontving dit voorjaar een hulpvraag van de gezamenlijke Rotary Clubs in Malawi. De club kon en wilde niet wegkijken van de immense problemen die arme landen in Zuidelijk Afrika hadden als gevolg van het Covid-19 virus.

 

Ook Rotarian: Walter Balemans

15 oktober:

Walter Balemans (RC Utrecht West) is kinderlongarts in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht. Sinds 2014 is hij tevens Decaan in het ziekenhuis. Dat wil zeggen dat hij verantwoordelijk is voor de medische vervolgopleidingen in het ziekenhuis en onderdeel uitmaakt van het managementteam van het leerhuis, de Antonius Academie.

 

Vader & dochter vaccineren in India

15 oktober:

Sinds 2002 is Gé van Goch lid van Rotaryclub Weert-Land van Horne. Tijdens zijn lidmaatschap ontwikkelt hij een droom: naar India voor de actie End Polio Now. Afgelopen januari was het zo ver.

 

Een poliovaccin kost slechts 25 cent

14 oktober:25c

End Polio Now. Walter Jansen (RC Hillegom-Lisse en voorzitter van de TRF-commissie in D1600) vroeg zich in 2017 af waarom dit project nog steeds niet is afgerond.

 

Rotary Vlielandkamp 2021

14 oktober:vlk

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary Vlielandkamp jaarlijks het vakantiekamp voor kinderen die niet met vakantie kunnen, bijvoorbeeld als gevolg van financiële nood of gezinsomstandigheden.

 

Tulpen uit Amsterdam

14 oktober:

In 1985, dit jaar dus 35 jaar geleden, is Rotary gestart met de End Polio Now campagne. Met een torenhoge ambitie: Polio de wereld uit!

 

Statuten & huishoudelijk reglement

25 november:statuten

Nederlandse Rotaryclubs zijn lid van Rotary International (RI) en op grond van het huishoudelijk reglement van RI verplicht de door RI opgestelde Standard Club Constitution (SCC), laatstelijk gewijzigd in 2019, te hanteren.

 

People of Action

24 januari:detailspoa

De wereldwijde pr-actie van Rotary International wordt ondersteund met een aantal "foto overlays" en om dit nu te vergemakkelijken is er nu een online app beschikbaar.

Bekijk hier een filmpje met simpele mogelijkheden of ga direct door naar de app en voeg People of Action toe aan uw foto's.

 

Onze boekenkast

6 november:boekenkast

Wij hebben divers foldermateriaal (Nederlands én Engels) voor u verzameld en in een virtuele boekenkast geplaatst.

 

Rotary's Brandcenter

1 september:brandcenter

OP DE SITE VAN ROTARY INTERNATIONAL IS VEEL MATERIAAL BESCHIKBAAR.