© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Lees hier het nieuwe Rotary Magazine Mei 2024

Hieronder staan de links naar de editie van Rotary Magazine Online Mei 2024.

Veel leesplezier toegewenst!

De redactie van Rotary Magazine

Klik hier om het magazine te lezen


In dit nummer

Luisteren is belangrijk
Wat zou het mooi zijn als in alle vormen van overleg de dialoog gehanteerd werd in plaats van de discussie. Bij een dialoog is het doel steeds wederzijds begrip, terwijl het bij een discussie erom gaat de ander te overtuigen. Bij een dialoog kom je vanuit dat wederzijdse begrip tot gesprekken waarin samenwerken centraal staat en tot uitkomsten waar iedereen achter kan staan.
Lees verder >

 

People of Action
Internationale Service Above Self Award voor Annelies Bos
Door de tunnel voor een ton!
Muziek in het Park
Nieuwe fase Rotary Voedselbos
Varen en veilen
Recordaantal van 1000 wandelaars

 

De impact van mentale gezondheid in de Rotary Podcast
In de allereerste Rotary-podcast spreekt Wendy Boog, gouverneur van Rotary District 1600 Zuid-Holland, met demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen over het cruciale thema van mentale gezondheid. Deze aflevering is een opwarmer voor het Rotarycongres Mentale Gezondheid op 25 juni.
Lees verder >

 

Van Ryla naar Leadership
Afgelopen jaar heb ik deel mogen nemen aan de Rotary Youth Leadership Award (RYLA). Het gehele weekend stond in het teken van een managementsimulatieprogramma, waarbij ik deel uitmaakte van de directie van een fictieve luchtvaartmaatschappij. Het was een zeer leerzaam weekend met veel persoonlijke groei. 
Lees verder >

 

EndPlasticSoup nu in 48 landen, maar “We kunnen beter”
Tegenwoordig vertegenwoordigen meer dan 100 Ambassador Clubs EndPlasticSoup in hun district en clubs in 48 landen. Rotary EndPlasticSoup is een internationaal succes, 6 jaar geleden opgericht in Amsterdam als een wereldwijd, bottom-up clubinitiatief gerund door en voor Rotarians, Rotaractors en Interactors, met volledig vrijwillige inzet.
Lees verder >

 

Voor uw (juridische) Rotary vragen
Hoe zat dat nu ook alweer? Heeft een Rotarian nu wel of niet een vetorecht om een nieuw lid te weigeren en hoe moeten we als bestuur met zo’n bezwaar omgaan? Welke regels zijn van toepassing als iemand een zeer lage attendance heeft, mag deze dan nog wel lid blijven? We willen de statuten wijzigen, maar hoe pakken we dat nu aan en waar vinden we de voorgeschreven standaardstatuten?
Lees verder >

 

Het Levensbericht
Een bijzondere vorm van Vocational Service binnen de club is het Levensbericht. Tijdens een reguliere clubbijeenkomst vertelt een clublid over zijn of haar levensloop. Niet zozeer door een curriculum vitae voor te lezen, maar door zichzelf echt te laten zien.
Lees verder >

 

Agenda
Hier staan landelijke en internationale activiteiten van Rotary.
Lees verder >

 

De eerste tekenen van een blijvende verandering
Ik ben uiterst dankbaar voor de focus van het Rotary magazine op geestelijke gezondheid in deze editie — en ik ben enthousiast over het enthousiasme dat het afgelopen jaar wereldwijd is getoond om beter in te spelen op de geestelijke gezondheidsbehoeften van elkaar en de mensen die wij dienen.
Lees verder >

 

Onze wereld
Bijzondere berichten van Rotary clubs over de hele wereld.
Lees verder >

 

Er gewoon aan beginnen! 
Voor velen zijn de Bahama’s een plek om te ontsnappen aan een koud klimaat, te ontspannen op witte zandstranden en te snorkelen in het heldere water. Ik ben er thuis. Van jongsaf ben ik gaan zeilen op deze wateren. Ook vandaag ga ik, wanneer ik maar kan, het water op met familie en vrienden. Het is waar mijn hart ligt.
Lees verder >

 

Rotary Conventie in Singapore
Duizenden verzamelen zich in Singapore voor de internationale conventie van Rotary, het grootste verenigingsevenement in de Garden City na de pandemie.
Lees verder >

 

Vacatures / maandbrieven
Hier vind je vacatures van Rotary op Landelijk- of Districtsniveau. Daaronder staan links naar de verschillende nieuws-/maandbrieven per District.
Lees verder >