Actie "HART VOOR EEN KINDERHART" brengt negentienduizend euro op !

Rotary-actie “Hart voor een Kinderhart” brengt 19.000 euro op !

Rotaryclub Oosterbeek werkt elk jaar mee aan de organisatie van de Stuwwalloop en verbindt hier jaarlijks een goed doel aan. Dit jaar vond de Stuwwalloop op 30 mei plaats en voerde de Rotaryclub evenals vorig jaar actie ten behoeve van Keniaanse kinderen met een hartprobleem, in de omgeving van Oldonyiro. De leden van de Rotaryclub deden weer met vol enthousiasme mee om de actie tot een succes te maken.

Keniaanse kinderen met een hartaandoening hebben geen enkele toekomst. Aangeboren hartafwijkingen en hartklepgebreken komen in dit land van beroemde hardlopers als bijvoorbeeld Martin Lel en Lornah Kiplagat veel voor, een slechte hygiëne is daar vaak de oorzaak van.

Een team van Europese hartspecialisten, waaronder Pieter Stolwijk uit Oosterbeek, gaat samen met Keniaanse collega’s deze kinderen geheel kosteloos helpen en beter maken. Voor het operatiemateriaal zoals kunstkleppen, maar ook voor medicijnen, transport en nazorg vragen zij hulp. Onder meer door de bijdrage uit de actie van Rotaryclub Oosterbeek wordt aan Keniaanse kinderen met een hartaandoening een nieuwe toekomst geboden!

Door de persoonlijke betrokkenheid van Pieter Stolwijk is zeker gesteld dat de bijeengebrachte fondsen geheel ten goede komen aan deze zieke kinderen. Aan het slot van de Stuwwalloop op sportpark Hartenstein in Oosterbeek mocht Stolwijk uit handen van voorzitter Louis Koppes van de Rotaryclub een cheque ter waarde van 19.000 euro in ontvangst nemen.

Louis Koppes en Pieter Stolwijk met de cheque van 19.000 euro

Op de website www.hartvooreenkinderhart.nl is meer gedetailleerde informatie over dit mooie project “Hart voor een Kinderhart” te vinden.

Loterij

Onderdeel van de actie van de Rotaryclub was de jaarlijkse loterij. Er was een grote variëteit in prijzen. De trekking vond plaats op 30 mei aan het einde van de Stuwwalloop op het terrein van Sportpark Hartenstein in Oosterbeek.

Nog niet opgehaalde prijzen met lotnummers:

- Boekenpakket van Meijer en Siegers: groen lot met nummer 582

- Prachtig stripboek 'De Brugklas' met  cadeaubon ! van Bloemers leren in ontwikkeling: groen lot met nummer 3

- Een schitterend kaarsenpakket van Flora en Fauna: groen lot met nummer 557

- Lekkere geurtjes van Tommy Girl: groen lot met lotnummer 180

- Twee kaarsjes in hout van Flora en Fauna: geel lot met nummer 36

- Chocoladoosje uit Noorwegen: groen lot met nummer 611

- Geurtjes en kaarsjespakket van Van Rijn: geel lot met nummer 570

- Diverse producten van Vicy: groen lot met nummer 350

- Een leuk pakket met handschoenen, zadel en kinderfietstas van Kardol: groen lot met nummer 608.

De prijswinnaars die hun prijs nog niet in ontvangst hebben genomen kunnen contact opnemen met Ivar Goedings, goedings@vanderhoefenpartners.nl