© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Vocational De Zandmotor

Vocational naar De Zandmotor

In 2011 is voor de kust van Ter Heijde en Kijkduin de Zandmotor aangelegd: een grote kunstmatige zandbank in de vorm van een schiereiland. Zeestroming, wind en golven kregen vrij spel om het zand langs de Delflandse kust tussen Hoek van Holland en Scheveningen te verspreiden. De Zandmotor is belangrijk als aanjager voor innovatief kustonderhoud. Sinds de aanleg volgen tientallen onderzoekers van verschillende universiteiten en kennisinstellingen de ontwikkeling van de Zandmotor op de voet.

30 september 2021 zijn de leden (met partners) naar Kijkduin geweest, om dit unieke project te bekijken. We verzamelden eerst in een strandtent alwaar we een uitleg/presentatie krijgen van Dano Roelvink, Senior specialist bij Deltares en Professor Coastal Engineering and Port Development bij IHE. Daarna is onder zijn begeleiding het project live bekeken.

Ongeveer 4x per jaar gaan de leden van Rotary Schoonhoven “Op Vocational”. We bezoeken dan een bedrijf of project.

Vocationalservice wordt ook wel gezien als de hoeksteen van Rotary. Binnen clubverband informeren Rotarians elkaar over hun beroep, daaraan gerelateerde maatschappelijke vraagstukken en de daarbij te betrachten hoge ethische normen. Maar ook stellen Rotarians zich dienstbaar op naar de maatschappij om hun beroepskennis en normen te delen met anderen.