© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Vocational Service

Vocational Service

Juist in een jaar waarin we misschien wel meer dan ooit terug zijn geworpen op onze eigen ‘kleine leefomgeving’ en nu langzaam de contouren van de gevolgen van deze periode zichtbaar worden, is het goed om als club na te denken over onze impact. Service Above Self in het aankomende seizoen misschien wel actueler zijn dan ooit. Juist in een periode als deze kan de Rotary laten zien dat ‘de toepassing van het ideaal van dienstvaardigheid door iedere Roterian in zijn persoonlijke zakelijke en maatschappelijke leven’ veel meer het karakter van de club is dan enkel een stel netwerkende notabelen.

Hoe mooi kan het zijn om juist ook in deze tijd oprechte interesse te tonen in hoe het met verschillende organisaties en bedrijven in onze regio gaat. Hoe hangt de vlag erbij wat betreft? Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn geweest voor deze bedrijven? En vooral hoe zien ze de toekomst?

Naast de bedrijfsbezoeken richt Vocational Service zich ook op ‘het individu als beroepsbeoefenaar’. Wat zijn de dilemma’s, welke keuzes worden er of zijn er gemaakt en waarom? Vragen die ook nu spelen in een tijd waarin omzien naar elkaar misschien nog wel actueler is geworden. De wereld gaat steeds meer richting het oude of misschien juist wel een nieuw normaal.

Wij beleven momenteel dan ook een zeer unieke periode en een enorm leerzame tijd waarvan wij de ervaringen met elkaar kunnen delen tijdens bijvoorbeeld de beroepenpraatjes, classificatiespeeches en levensberichten. In overleg met de programmacommissie zal een Lagerhuisdiscussie vermoedelijk ook weer op de Rotarykalender komen.

Het succes van eerdere edities geeft alle reden voor een herhaling inclusief het aansluitende informele diner. Kortom, ondanks of juist door de afgelopen periode kijken we met enthousiasme naar het nieuwe Rotary-jaar.