© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Voorzitter Michel Evers clubjaar 2022-2023
Smulfietsen 2019
Smulfietsen 2019
Golfbaan Cromstrijen, Numansdorp
Golfbaan Cromstrijen Numansdorp
Nieuw-Beijerland
Numansdorp
De Haringvlietbrug verbindt de Hoeksche Waard met Brabant
Dagje Schiphol met kinderen-kleinkinderen
Hoeksche Waard
Ons motto

Welkom op de website van Rotary Hoeksche Waard!

Wij stellen ons voor!

Wij stellen ons voor!

 

Rotary Club Hoeksche Waard is een serviceclub.

De club is opgericht op 9 maart 1959 en bestaat uit 47 leden, zowel dames als heren.

De leden hebben zo verschillend mogelijke opleidings- en beroepsachtergronden.

 

Een serviceclub is een vrijwilligersorganisatie, waarvan de leden proberen op verschillende manieren hun medemensen te steunen. Dat gebeurt onopvallend achter de schermen, maar ook met publieksacties waarmee geld voor goede doelen wordt geworven. Vriendschap en dienstbaarheid staan hoog in het vaandel, zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging.

Onze club maakt deel uit van een groot en wereldwijd Rotary-netwerk. De projecten van Rotary zijn lokaal, nationaal en internationaal.

 

Groepsfoto 2016

 

Het bestuur en de leden lunchen elke vrijdagmiddag in restaurant ‘t Stammineeke in Mijnsheerenland van 11.30 tot 13.30 uur. Tijdens deze wekelijks bijeenkomst is er gelegenheid voor een klein praatje, maar ook voor een kennis verruimende lezing of clubzaken. Ook worden op gezette tijden bezoeken afgelegd aan bedrijven, culturele en sociale instellingen e.d.. Het interessegebied is onbeperkt en mede afhankelijk van de actualiteit.

 

Onze belangrijkste geldwervingsprojecten zijn activiteiten zoals o.a. Smulfietsen, Golfbenefiet, Hoeksche Waards Dictee, Santarun en Shelterbox. Met de organisatie van bijvoorbeeld ‘World Earth Day’ (boomplant actie), ‘Job Rotary’ en ‘Scholieren in bedrijf’ werkt de club in de praktijk mee door het leveren en planten van bomen, job bemiddeling en begeleiding bij sollicitaties, en het geven van beroepsvoorlichting in verschillende soorten bedrijven en instellingen.

De voorkeur gaat uit naar activiteiten en donaties voor doelen binnen de Hoeksche Waard.

Ook de partners van de leden zijn nauw betrokken bij de activiteiten. Hierdoor is Rotary Club Hoeksche Waard een hechte serviceclub. Op elke 5e vrijdag van de maand is er een activiteit met partners, zoals een rondvaart, BBQ, bezoek aan een Fort, enz.

In de eerste week van het nieuwe jaar wordt er een nieuwjaarsreceptie gehouden. Tijdens de clubverjaardag, die jaarlijks gevierd wordt, geniet iedereen van een weekend vol activiteiten, eventueel met overnachting. Ook de bestuurswisseling is elk jaar weer een happening, waar alle leden en hun partners graag getuigen van zijn. 


De leden van de club zijn trots op het feit dat de Gouverneur van District 1610, 2018/2019, Fred Dijkers, al jaren lang een trouw lid is.

 

Foto: De installatie (2019) van de Gouverneur Rotary District 1610, lid van Rotary Club Hoeksche Waard.

Mocht u, naar aanleiding van de bovenstaande informatie financieel of persoonlijk willen bijdragen aan één of meerdere liefdadigheidsacties waar wij ons voor inzetten, neem dan vrijblijvend contact met ons op via rotaryhoekschewaard@gmail.com

Wij ontvangen u met open armen!

Nieuwsbrief

Kees W.J. Walpot voorzitter

voorzitter rchw 2020. 2021

Kees J.W. Walpot, ivm Corona voor het 2e jaar voorzitter van RCHW

 

      Locatie Newland in Westmaas

 

Op vrijdag 3 juli heeft de jaarlijkse bestuurswissel naar het 62 jarige clubjaar plaatsgevonden op het prachtige buitenterrein van Newland in Westmaas.

Het was een schitterende zomeravond aan het water en iedereen in opperbeste stemming.

 

Johan van Gemeren, voorzitter in clubjaar ’19-’20 droeg de voorzittersketen over aan Rotarylid Kees Walpot. Kees is al 8 jaar lid van de club, ondernemer in hart en nieren, wonende in Mijnsheerenland met partner Madelon en hun 3 kinderen.

 

Johan feliciteert Kees met zijn voorzitterschap

Kees legt zijn voorzittersjaar langs het thema  BEWEGEN; bewegen in de zin van veranderen, aanpassen, ontwikkelen, verdiepen…. Maar ook fysiek bewegen zoals lopen, fietsen, zwemmen, ballen.

Een mooi jaarlijks evenement dat iedereen kent is ‘Smulfietsen’. Dit is in 2020 en 2021 uitgesteld i.v.m. Corona. In 2022 hopen wij weer te kunen fietsen voor het goede doel. Ook het jaarlijkse club-evenement ‘8-88’ staat in het teken van sport, spel en optredens.

Het belooft een mooi jaar te worden.

 

 Leden proosten op het nieuwe clubjaar.

 Voorzitter clubjaar ’21-’22: Kees Walpot

Thema: “BEWEGEN”