Welkom op de website van Rotary Hoeksche Waard!

nieuwsbrief februari 2020

Uitnodigingen zijn onlangs verstuurd naar de clubs om mee te doen aan de Regio Awards; een mooie gelegenheid om je club(concept) en het Awardsidee te promoten. En natuurlijk zeer interessant voor de winnaars die geldprijzen, beschikbaar gesteld door het district, ontvangen! (zie: https://www.rotary.nl/d1610/nieuws/regio-awards-2020/). De winnaars worden overigens bekendgemaakt tijdens de Discon 2020.

Begin februari 2020 komt de website live zodat jullie in kunnen schrijven voor de Discon, op 16 mei 2020. Binnen het thema ‘Duurzaamheid op Goeree-Overflakkee’, worden zes zeer interessante en uiteenlopende excursies in de middag georganiseerd voorafgegaan door een deskundige spreker, die het belang van ‘Waterstof’ toelicht, in de morgen. Een prachtig programma dus, samengesteld door Rotaryclub Goeree-Overflakkee. Mis dit niet! (zie voor informatie en inschrijving: http://www.discondistrict1610.nl/). 

De inkomend voorzitters 2020-2021 hebben inmiddels de Pre-Pets achter de rug. In het weekend van 13 en 14 maart 2020, worden de inkomend voorzitters verder getraind en geïnformeerd over Rotary en de bijzondere karakteristieken die een voorzitter moet weten om als een goede clubvoorzitter te kunnen functioneren. Een bijeenkomst die bol zal staan van netwerken en gezelligheid.

Binnenkort zullen we de halfjaarcijfers 2019-2020 van ons District 1610 publiceren op de website. Dit is toegezegd tijdens de laatste Assembly vergadering. Transparantie hoort nu eenmaal bij Rotary.

Lees verder

Johan van Gemeren voorzitter

 

Onze voorzitter voor het clubjaar 2019/2020 is Johan van Gemeren.

Johan is geboren (1958) en getogen in de Hoeksche Waard en was al vroeg vertrouwd met Rotary, omdat zijn vader sinds 1969 lid was van onze Rotary Club Hoeksche Waard.

Na de middelbare school liep Johan stages in Frankrijk en Duitsland om de taal, maar ook de praktische kennis op te doen om in het door zijn overgrootvader aan de Greup opgerichte landbouw mechanisatie bedrijf te gaan werken.


Johan maakte zelf kennis met service-clubs door zijn lidmaatschap van Rotaract en later bij Round Table nr 75. In die laatste periode leerde hij Anja kennen met wie hij trouwde. Samen kregen zij twee dochters.

Sinds 2009 is Johan Rotarian en formuleert in zijn voorzittersjaar enkele ambities: vooruitgang, ontwikkeling en handen uit de mouwen!

Daarmee doelt Johan op meer samenhang binnen de club, het voorkomen van clubjes binnen onze club, ledenaanwas (naar vijftig?) en doe-projecten voor de leden, zoals de aanplant van een bomenlaan bij de oudste boerderij van ons eiland, het organiseren van activiteiten om Villa Zomerkind te ondersteunen en natuurlijk een verdere uitbouw van het succesvolle job-Rotary.