© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wandelen voor Water 2022

Vanuit de Rotaryclub op Seyst nemen wij de organisatie van Wandelen voor Water 2022 voor de scholen wederom op ons en we zijn zeer gemotiveerd om ook in dit schooljaar Wandelen voor Water tot een succes te maken. Hierbij werken we samen met Simavi die het prachtige lesmateriaal leveren en de QR codes verzorgen voor de collectes.

Wandelen voor Water is een actief programma voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, waarbij kinderen thuis of in de klas en daarbuiten actief aan de slag gaan met het thema water. Ze gaan leren, doen en geld inzamelen voor water voor leeftijdsgenootjes wereldwijd.

Ook in Zeist is Wandelen voor Water al jaren een groot succes; een educatieve programma en de uitdagende challenge: samen met de klas/school 6 kilometer wandelen waarbij er geld wordt ingezameld voor water & sanitatie projecten op scholen in Afrika en Azië.

In het voorjaar van 2021 hebben leerlingen van groepen 7 en 8 van de Openbare Jenaplanschool Het Spoor in Zeist enthousiast gewandeld en een recordbedrag opgehaald aan sponsorgeld. Dit succes willen we graag herhalen. Immers met de opbrengst zorgen wij ervoor dat basisscholen in Arusha, Tanzania toegang krijgen tot veilig water en goede sanitaire voorzieningen. Daardoor wordt schooluitval als gevolg van ziekte sterk verminderd.

En de kinderen van het Spoor hebben middels een mooie ervaring veel geleerd over klimaatverandering en water.

Wandelen voor Water op 31 maart 2021 in Zeist       Wandelen voor Water lespakket