© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Parkgolf 2011

NIEUWSBRIEF 3 VOOR LEDEN SERVICECLUBS

d.d. 29 augustus 2011

Donderdag 8 september

Dit is al weer de 3e Nieuwsbrief! De tijd gaat snel: op 8 september (volgende week donderdag!) is het zover: voor de derde keer Park Golf Amstelveen! Een fundraisingactie van 7 Amstelveense serviceclubs voor het goede doel VONK (VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker).

Het goede doel VONK

Gevraagd naar het belang van VONK is Amstelvener Prof. Gert-Jan Kaspers duidelijk. “Om nieuwe behandelingen mogelijk te maken, is veel onderzoek nodig. Alleen voor onderzoek dat al helemaal is uitgewerkt en dat een heel directe toepassing in de patiëntenzorg heeft, is het ‘relatief makkelijk’ om via de reguliere weg subsidie te krijgen. Maar zo werkt het helaas niet. Om nieuwe behandelingen te ontdekken, moet van de gebaande paden worden afgeweken. Soms leidt zo’n pad naar een prachtig resultaat, vaak ook loopt het dood. Voor onderzoekers is dat vanzelfsprekend. Voor de reguliere geldschieters helaas niet. Maar gelukkig heeft VONK sponsoren en donateurs die ons werk steunen, zoals de organisatie van Park Golf Amstelveen. Daardoor kunnen wij ook in de toekomst wetenschappelijk succes blijven boeken. Op weg naar het ultieme doel: “Alle kinderen met kanker genezen, zonder bijwerkingen en zonder late effecten.”

Het programma

tijdstip (uur)

 

09.00 – 10.45

10.45 -11.30

12.00

12.30

13.00 – 17.00

vanaf 17.00

19.00

19.15

19.30

ca 21.30

Ontvangst vrijwilligers

Inloop, aanmelding en informatie golfers

Officiële start door wethouder John Levie en vertrek 28 flights

Shotgun

Stadshartactiviteiten: o.m. putten en de uitdaging: sla een hole-in-cabrio

Alle golfers en vrijwilligers druppelen terug in het Congrescentrum: borrel!

Ball Drop op Stadsplein

Opening buffet

Veiling bijzondere kavels

Prijsuitreiking

Bekendmaking opbrengst VONK door Burgemeester Van Zanen

Muzikale omlijsting: de bigband PeeWee’s Problem van de Muziek- en Dansschool Amstelveen

Einde Park Golf Amstelveen 2011

De Vrijwilligers

Vrijdag 26 augustus jl. zijn alle vrijwilligers uitgebreid geïnformeerd over de taakverdeling. Voor evt. vragen kunnen zij terecht bij hun toegewezen coördinator. Op de ochtend van 8 september worden zij verder geïnformeerd en geïnstrueerd.

We hebben nog wat vrijwilligers te kort; ook een paar reserves zou geen overbodige luxe zijn. Graag aanmelden bij Ferd Roelvink: 06 531 48 522 of via ons e-mailadres: parkgolf-amstelveen@hotmail.com

Nieuw: een veiling!

Dankzij een paar grote sponsors kunnen we dit keer de fundraising afsluiten met een veiling van een aantal prachtige kavels. De veiling is in goede handen van veilingmeester Diederik Westerhuis (bekend van veilinghuis Mak van Waay en Sotheby's). Alleen al daarom is het de moeite waard om die avond te komen!

Een greep:

- BurgGolf heeft diverse en mooie kavels (o.m. jaarlidmaatschap op hun 8 golfbanen en GVB-trajecten) beschikbaar gesteld.

- ABN AMRO biedt een ballonvaart met Hans Zoet aan.

- ATP stelt een stedentrip binnen Europa voor 2 personen ter beschikking

- verder zijn er diverse andere kavels zoals baanlessen incl. diner, tuinadvies, interieuradvies en tickets voor een vaardag voor 4 personen.

Op de dag zelf is er een actueel overzicht en een beschrijving van de kavels in het Congrescentrum beschikbaar. De totale marktwaarde van deze kavels is ruim € 7.000!

Met dank aan alle sponsors! Nu moet er nog op geboden worden!

Stadhartactiviteiten

Er zijn ook weer andere activiteiten, waaraan alle Amstelveners mee kunnen doen. Zoals kennismaken met golf op het Stadshart en een spectaculaire Ball Drop.

Last but not least: alle Amstelveners kunnen proberen een hole-in-cabrio te slaan. De winnaar (maximaal 3) krijgt een cabriolet van BMW een lang weekend mee!

Voor de wedstrijdgolfers is er een unieke kans om via een hole-in-one een BMW cabriolet (ter waarde van 30.000) te winnen! Wint hij of zij deze prijs dan is deze winnaar in één klap de amateurstatus kwijt!

Ball Drop

De laatste weken staan ook in het teken van de spectaculaire “Ball Drop”. De ballen worden verkocht voor € 3,50 per bal. Er zijn handige emmers of zakjes beschikbaar (25 ballen € 87,50). Of u geeft via de intekenlijst aan hoeveel ballen u wilt kopen. De eerste ballen zijn al weer verkocht! Hiervoor kunt u terecht bij de contactpersonen van uw club. Een flyer voor de verkoop is ook beschikbaar. Coördinator is Peter Boermans (p.boermans@boermans.org)

Doen!

De avond van 8 september

Komt allen naar de borrel en het buffet. De kosten hiervoor bedragen € 18,50 p.p. Vrijwilligers worden vrij gehouden. Iedereen mag natuurlijk meer doneren. Partners, relaties en andere liefhebbers, die er die avond bij willen zijn, betalen eveneens € 18,50 p.p. Opgave eveneens via uw contactpersoon. Op de avond zelf graag aanmelden bij de tafel vlakbij de ingang.

Het verschuldigde bedrag kan rechtstreeks worden overgemaakt op het rekeningnummer van de Stichting Interservice Amstelveen: 49 57 54 633 onder vermelding van “buffet”. Omstreeks 19.45 uur maakt burgemeester Jan van Zanen bekend wat de totaalopbrengst is.

Tenslotte

- Geen programmaboekje gekregen? Mail ons uw naam en adres (parkgolf-amstelveen@hotmail.com); wij sturen het u digitaal na of per post (als u dat graag wilt)!

- Dit jaar zijn alle flights volgeboekt, waardoor de bijdrage van alle serviceclubs (€ 800) geheel als sponsorbijdrage vrijkomt.

- U kunt ook natuurlijk ook een kijkje nemen op onze website: www.parkgolfamstelveen.nl

- Er zijn nog een paar holes beschikbaar om te sponsoren. De kosten vallen best mee: van € 250 -€ 350 afhankelijk van de locatie van de hole; de exposure is groot!

Lokale pers

Ook dit jaar wijden de lokale bladen veel aandacht aan onze fundraisingactie. De weken voor 8 september en de week erna verschijnen er diverse artikelen. Deze week staat er bovendien een grote advertentie in deze kranten. Een oproep om te komen naar het Stadshart, maar ook een bedankje aan alle supporters!

Tot 8 september!

Comité Park Golf Amstelveen

Peter Boermans sr, Gerrit Bijlsma, Hanny Guit, Rob Hoogendoorn, Cees Huijing,

Martijn Kragtwijk, Karel Muns, Nol Phijffer, Ferd Roelvink, Rob Streckfuss,

Remko Udo, Michiel Voorma en Jan de Vries.

Deelnemende serviceclubs

Rotaryclub Amstelveen, Rotaryclub Amstelveen-Amstel, Rotaryclub Nieuwer-Amstel, Lionsclub Amstelveen De Amstel, Lionsclub Amstelveen, Lionsclub Mingle en Kiwanis Club Amsterdam Amstel.