© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Maandbrieven DG Barbara van Goethem

Juni 2019

 

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15416/7dvtmghrt4ypceyx644g66krdy6rb7c4/mailing-2.jpgDe gouverneursketen van district 1580 Noord-Holland is overgedragen van DG Barbara van Goethem naar DGE Rutger Mazel.

Vanaf 1 juli is Rutger Mazel de DG, district gouverneur van ons district.

Bedankt om samen met mij de inspiratie te zijn

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15417/imfgrrt8w74hitccsmq57q2wrt2unknx/mailing-3.jpg In januari 2018 werd het jaarthema Be The Inspiration bekend gemaakt door RI president Barry Rassin. Een terugblik op het jaar 2018-2019. Zo veel ontmoetingen en veel geleerd, nog veel meer Rotary ‘inspiratie’ gekregen. De bewustwording van klimaatadaptatie en trots op inspiratie magazine.

Het district is verdeelt in regio’s en per regio is er een AG. Ontzettend bedankt voor de samenwerking en de inspiratie-oren en -ogen bij de clubs.

District commissies hebben bijgestaan bij de districtsactiviteiten. Als club kun je advies vragen en de commissieleden uitnodigingen op een club of regiobijeenkomst.

Rotary International Convention Hamburg

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15418/nnqzqhe8k2au2ebbu4kuhq37vwg2pa48/mailing-4.jpgFantastische Rotarybeleving met alle nationaliteiten over de wereld bijeen in Hamburg. Heel veel inspiratie werd opgedaan door de ruim 25.000 bezoekers in de generale sessies en in The House of Friendship. Dat is een grote conferentieruimte met allerlei Rotary gelinkte stands. End Plastic Soup heeft daar één van de drukst bezochte stands gehad. De promotie ging met de EPS hoed, iedereen wilde ermee op de foto. De bewustwording van het plastic afval probleem werd hiermee uitgestraald.

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15419/ce3bbz3jmy2iz3zwnprx82m5rdu6im6u/mailing-5.jpgRotary International heeft een People of Action film gemaakt in Amsterdam over de End Plastic Soup.

End Plastic Soup Actiedag 1 juni 2019

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15420/5twx8t8s9bbfieym6js5pghzjgufaw7f/mailing-6.jpg Na het succes van 2018 is ook dit jaar op de eerste zaterdag van juni, 1 juni 2019, een grote End Plastic Soup Actiedag georganiseerd. Met vele clubs met eigen acties. Zowel in het water als op het land, zie de website van EPS voor alle acties.

Doen jullie volgend jaar ook mee!

6 juni 2020 Internationale Actiedag End Plastic Soup!

Rotary logogebruik en PR & Communicatie

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15421/w4h275hcbcyy4r7jnykf29bxz7vverpx/mailing-7.pngOnze gouverneur Barbara heeft zich ingezet voor het gebruik van het juiste Rotary logo. Veel clubs gebruiken nu deze nu. Zie voor meer informatie de website nieuws

Afbeelding met water, gebouw, buiten, boot

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidRotary Helpt wordt ook steeds meer aangevuld met clubactiviteiten. Hiermee kunnen we aan iedereen laten zien dat we People of Action zijn. Deze campagne is heet gemakkelijk te gebruiken bij de publicaties van je clubprojecten. Bij vragen kun je terecht bij de district redacteur Cor Bravenboer.

https://www.rotary.nl/nieuws/poa/

 

Kijk ook eens op MyRotary op www.Rotary.org of op het Brandcenter

Vernieuwing in Rotary Clubs

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15427/tsgzwsjkb78u3jgbicmr6knwbpj3cvex/mailing-13.jpgDit is een veranderende wereld: We moeten bereid zijn hierin mee te veranderen. Het verhaal van Rotary moet keer op keer worden geschreven. Dit zei Paul Harris, de oprichter van Rotary, in 1935. In de 114 jaar is er veel veranderd in de wereld en ook in Rotary. In de COL 2019 is opgenomen dat Rotaract officieel bij de Rotary familie hoort.

De Rotary waarden - respecteer iedereen - People of Action - niemand uitsluiten.

Mogelijkheden voor een nieuwe Rotary Club op te richten zijn ook vernieuwd. Een satellietclub bijvoorbeeld. De jongere clubs zijn er al. Past Rotary Club zijn ook bekend, maar een senioren Rotary Club voor een regio is ook een optie. Hierdoor blijf je wel Rotarian als je je niet meer thuis voelt in je eigen club.

Moderne slavernij in onze steden

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15428/hqtr84shs7mh73wwkhxwrhcn43npfxkn/mailing-14.jpg Tijdens de Rotary Regio Tour zijn diverse inspirerende sprekers aan het woord geweest. Één van de sprekers was Angelique Koopmans RC Rio a/d Amstel. Over mensenhandel in Amsterdam Zuidoost.

The Bridge 2 Hope streeft naar erkenning voor de overlevenden van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Hoe kunnen de slachtoffers een vrij en onafhankelijk bestaan opbouwen. De avond werd begonnen door Kristian Haverkamp van International Justice Mission (https://www.ijmnl.org/) - Wat is moderne slavernij.

Renate van der Zee schreef een boek over haar bevindingen als journalist over de wallen.

Toos van Heemskerk sprak over slavernij in de seksindustrie, https://wearenotforsale.nl/

Verslag landelijke waterseminar

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15429/45zkf24gzxsvnqpqrxfpycrer2m4wiep/mailing-15.jpg Een magazine format met veel foto's, korte verhalen, interviews en links naar de vertoonde films en links naar meer achtergrondinformatie van de keynote speakers, de deelnemers aan de watermarkt en de resultaten van de waterproof discussies.

Van het Endowment fund - water education fund is de oprichting afgerond in Hamburg. Dat heeft als doel er in de toekomst de IHE Delft scholarships mee te ondersteunen. Het fonds kan groeien door verdere giften van individuele leden, clubs, districten, etc. Dat gaat gewoon via een overschrijving op de Euro-rekening van de Rotary Foundation.

Mensen kunnen dit fonds in de toekomst via een nalatenschap ondersteunen.


‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13113/tqccsbpshbcppxmkz4chdshtsxdx9z4h/mailing-26.png

MEI 2019

MEI 2019

 

Zaterdag 13 april was de waterconferentie bij Tolhuistuin in Amsterdam. Zie voor het verslag, presentatie en de foto’s de website.

The Rotary Foundation

Opnieuw is onze Rotary Foundation als topfonds geklasseerd. Dat komt door de zeer hoge efficiency: 92% van de inkomsten gaat naar projecten en door de uitvoering van de gesteunde projecten met betrekking tot hun lokale impact.

In het jaar 2018 is bijna 87 miljoen dollar besteed aan 1300 grants. Het meeste geld ging naar het focusgebieden Voorkomen van ziekten en Schoon water.

Er is geen ander fonds dat Rotarians zo direct kan helpen bij het verwezenlijken van hun projecten. Steun daarom ons eigen fonds met jullie jaarlijkse donatie.

Nog niet overgemaakt? Nu doen.

Landelijk waterseminar - 11 mei

In Utrecht bij Rijkswaterstaat in het LEF future centre wordt het landelijke waterseminar gehouden. In arena opstelling hebben de 250 bezoekers interactie met de sprekers. De dagvoorzitter Marinda Hall introduceert de sprekers. Het belangrijkste doel van het waterseminar is om de deelnemers te inspireren tot actie, gericht op het waterproof maken van de eigen club.
De laatste kans voor aanmelding.

IHE Delft – donatie voor studenten

IHE Delft Institute for Water Education is de grootste internationale faculteit voor watereducatie ter wereld en is gevestigd in Delft, Nederland. Er is geen betere en effectievere manier om watermanagement wereldwijd te verbeteren dan door de volgende generatie op te leiden.


IHE Delft studenten leren in een internationale sfeer en verkrijgen inzichten in verschillende delen van de wereld. Ze worden aangemoedigd om een geïntegreerde aanpak in hun werk te ontwikkelen met het doel om duurzame oplossingen te bereiken. Deze studenten kunnen helpen bij jullie ‘water en sanitatie’ clubproject.

Elke Rotaryclub mag een donatie doen voor een student. Vanaf het jaar 2019-2020 wordt van de clubs in Nederland gevraagd of ze de studenten willen steunen.

Vragen via The Rotary Foundation district 1580.

Jeugd

Afbeelding met buiten, teken, gras, lucht

Automatisch gegenereerde beschrijvingJongeren met ambitie krijgen bij Rotary de kans zich verder te ontwikkelen via (internationale) projecten en programma’s. De ouders hoeven geen Rotarian te zijn om eraan deel te kunnen nemen.

Doel van deze activiteiten: leiderschapsontwikkeling, betrokkenheid bij de lokale en internationale gemeenschap en het bevorderen van cultureel begrip en wereldvrede.

Ride for Rights: uitdagende fietstocht

Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert Justice and Peace voor de tweede keer de fietschallenge Ride for Rights.

Ride for Rights is een uitdagende fietstocht in Nederland, waarmee we aandacht vragen voor mensenrechten en voor de activisten die zich dag in dag uit inzetten om deze te beschermen.

Door mee te doen zamelen de fietsers geld in voor het Nederlandse Shelter City initiatief dat bescherming biedt aan mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen.

Sushil Gupta treedt terug als RI-president 2020-2021

Hoewel het zijn droom was om als RI president te dienen, belet zijn gezondheid om op dit moment het beste aan de Rotarians te geven.

Hij is er zich van bewust dat deze beslissing ook een teleurstelling is voor vele Rotarians in India. Snel zal de nieuwe kandidaat bekend gemaakt worden. Zie hiervoor Rotary.org

Rotary Tennis Fellowship

Rotarians met interesse in tennis in District 1580! Er is International Tennis Fellowship of Rotarians (ITFR), waar mensen met liefde voor Rotary en tennis (http://www.itfr.org) samenkomen. ITFR heeft 1800 leden.

Het ITFR 15e Wereldkampioenschap is in Tartu, Estland 23 tot 31 augustus 2019. Aanmelden kan op deze website


‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13113/tqccsbpshbcppxmkz4chdshtsxdx9z4h/mailing-26.png

April 2019

APRIL 2019

 

Afbeelding met persoon, vasthouden

Automatisch gegenereerde beschrijving

Aankomende zaterdag is het zover! Dan vindt de water conferentie plaats. Graag heten wij je van harte welkom bij Tolhuistuin aan de IJpromenade 2 in Amsterdam.
Nog niet aangemeld? Doe het nu!

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12208/gnq95azebqnvbajpy3kxw9vhfpendbbt/mailing-4.png

Het weer op 13 april!

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13091/pnduta3mywfpp9w9f5cqnddm2d236dhb/mailing-4.pngHet weer krijgt het cijfer 8, maar wat zal de gevoelstemperatuur zijn? Op 13 april komt weervrouw Willemijn Hoebert mee bij de presentatie van Heleen Ekker over Gevoelstemperatuur.

Het is ook een mooie temperatuur voor afval vissen uit de grachten van Amsterdam met de Plastic Whale.

Locatie Concertzaal Tolhuistuin

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13092/jwjez764y6i569zjmmp8jrqpyyvysxkf/mailing-5.jpgTolhuistuin is heel gemakkelijk te bereiken met de pont vanaf Amsterdam Centraal Station-Buiksloterweg. De pont stopt voor de ingang. Vanaf de pont is er mooi zicht op Amsterdam Noord. Een beleving waard.

Parkeren

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13093/ed9jbgzk3jep4fkvg9s7yy5k8yidwyg9/mailing-6.pngParkeren kan in de parkeergarage A’DAM Toren/ EYE Filmmuseum op het Overhoeksplein.

De ingang van Tolhuistuin is over de brug aan de IJ-zijde.

Inspiratie magazine District 1580 Noord-Holland

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13094/iii3vvmc8b74jzxyfqmm5y6rntxiyx4h/mailing-7.jpgMet dit inspiratiemagazine wil ik jullie tóch bereiken en vooral inspireren, omdat niet iedereen in de gelegenheid is om op 13 april naar Amsterdam te komen.

Mocht je het inspiratie magazine ook graag aan nieuwe leden willen geven, dan kan je op 13 april een aantal meenemen voor je club.

Afbeelding met object

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

17 duurzame Global Goals

SDGs maken een eind aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

ShelterBox

Rotary heeft een partnership met ShelterBox. Steun ze als goed doel!


RotaryHelpt.nl

Wat doet Rotary? Kijk op de kaart en ontdek wat een Rotaryclub bij jou in de buurt doet.

13 april 2019

District waterconventie - duurzame en schone wereld
Tolhuistuin Amsterdam

21 april 2019

Werelddag voor creativiteit en innovatie

22 april 2019

Internationale Moerder Aarde dag

25 april 2019

International Girls in ICT Day

11 mei 2019

Landelijk waterseminar
LEF future center Rijkswaterstaat Utrecht

1 juni 2019

EndPlasticSoup dag

Gezondheid van moeder en kind maand

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13098/x6sbnd4iguseg2yznb46hspgyhyw5924/mailing-11.pngWe breiden de toegang tot kwaliteitszorg uit, zodat moeders en kinderen overal dezelfde kansen kunnen hebben voor een gezonde toekomst. Naar schatting 5,9 miljoen kinderen jonger dan vijf jaar sterven elk jaar aan ondervoeding, gebrekkige gezondheidszorg en slechte sanitaire voorzieningen - dit alles kan worden voorkomen.

Rotary Doctors Nederland

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13099/arb4uy9dmxt4dgsvpqnng386evhw7g45/mailing-12.jpgIn veel ontwikkelingslanden schieten medische voorzieningen ernstig tekort. Daarom richtten de gezamenlijke Nederlandse Rotaryclubs in 1994 de stichting Rotary Doctors Nederland (RDN) op.

RDN zendt jaarlijks zo’n 50 artsen, tandartsen en specialisten op vrijwillige basis naar gebieden waar medische hulp onvoldoende aanwezig is.

Fonds Gehandicaptensport

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13100/kx49zmqf4u9aivu3spxs4ef2i9y3krpi/mailing-13.pngDit kan een goed doel voor jullie clubprojecten zijn. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend te maken.

Om de sportparticipatie voor mensen met een handicap te kunnen vergroten is er geld nodig. RC Zandvoort ondersteunt ze, waardoor goede ondersteuningen mogelijk zijn gemaakt.

Rotary Fellowships

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13101/py77n9eiii6mrpyqzd8k6vf9c6a6x29p/mailing-14.jpgFellowship staat ook voor het delen van bepaalde interesse in Rotaryverband, het uitwisselen van informatie en kennis, gestoeld op openheid en vertrouwen. In de loop der jaren hebben Rotarians met een gezamenlijke interesse voor een bepaald onderwerp of een bepaalde activiteit zich verenigd in zogeheten Fellowships.

Deel uitmaken van een fellowship is een leuke manier om vrienden over de hele wereld te maken, een hobby of beroep te ontdekken en je Rotary-ervaring te verbeteren.


‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13113/tqccsbpshbcppxmkz4chdshtsxdx9z4h/mailing-26.png

Maart 2019

MAART 2019

 

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12206/wvzphf7unt4jqx5beda75d6zwwh25fzu/mailing-2.jpg

PETS 2019

Het President Elect Training Seminar (de PETS) is de voorbereiding op het komende Rotaryjaar. De inkomend voorzitters van de clubs komen al op vrijdagavond bijeen. We organiseren de PETS dit jaar in BurgGolf in Purmerend.

Zaterdag 16 maart kunnen alle Rotarians deelnemen aan workshops en de Assembly van ons district.

Bevestig aub direct jouw deelname via de aanmeldknop hieronder en maak jouw keuze voor de workshops!

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12208/gnq95azebqnvbajpy3kxw9vhfpendbbt/mailing-4.png

Plastic vissen met de Plastic Whale!

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12209/beximvfaa2qm988t8f3ibk7zgmbmhrye/mailing-5.jpgDe eerste 30 Rotarians kunnen zich gratis aanmelden voor vissen met de Plastic Whale bij de inschrijving voor de waterconferentie op 13 april in Amsterdam. Vanaf 13:45 uur gaat de groep van het Tolhuistuin met de pont over naar het Centraal Station.

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12208/gnq95azebqnvbajpy3kxw9vhfpendbbt/mailing-4.png

Verkoop Plastic Soup Atlas

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12211/mhh639zcddf3gege6ghkh4qmw2khssqi/mailing-7.jpgDagelijks verschijnen er berichten over plasticsoep, zowel in wetenschappelijke tijdschriften als in de krant en op TV.

MAAR WAT IS DAT NU PRECIES DIE PLASTICSOEP?

Aan de hand van 60 thema’s belicht de Plastic Soup Atlas van de Wereld dit wereldwijde milieuprobleem. De eerste 30 thema’s gaan over oorzaken en gevolgen, Hoe is de plasticsoep ontstaan of “op de kaart” gekomen? De tweede set van 30 thema’s gaat over de vraag wat er allemaal zou moeten gebeuren om de plasticsoep weer “van de kaart” te krijgen.

Tijdens de PETS op 16 maart en de waterconferentie op 13 april is de verkoop van de Plastic Soup Atlas voor € 29,95. Betalen kan met Pin. Reserveren kan op de website.

Afbeelding met object

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

17 duurzame global Goals

SDGs maken een eind aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.


ShelterBox

Rotary heeft een partnership met ShelterBox. Steun ze als goed doel!


RotaryHelpt.nl

Wat doet Rotary? Kijk op de kaart en ontdek wat een Rotaryclub bij jou in de buurt doet.

8 maart 2019

Internationale Vrouwendag

15 en 16 maart 2019

PETS

20 maart 2019

Internationale dag van het geluk

22 maart 2019

Wereldwaterdag

13 april 2019

District waterconventie - duurzame en schone wereld
Tolhuistuin Amsterdam

11 mei 2019

Landelijk waterseminar
LEF future center Rijkswaterstaat Utrecht

1 juni 2019

EndPlasticSoup dag

 

 

Hamburg 1 tot 5 juni 2019

cid:image004.jpg@01D483DC.27DEE5B0Een Rotary Conventie is werkelijk een plek waar een Rotary spirit heerst, met een niveau van energie en enthousiasme met en van 25.000 Rotarians, dat je nergens anders kunt vinden. Of het nu gaat om een toevallige ontmoeting in het House of Friendship, die leidt tot een nieuwe projectpartner, of een spreker die je inspireert om actie te ondernemen, je zult genoeg opwinding rondom je vinden. 

EndPlasticSoup dag

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12216/gvmfbuubuguegghjb4pzz8ut89ksa9cg/mailing-12.pngRotary Clubs gaan plastic prikken/vissen en awareness creëren voor de plasticvervuiling op stranden, bij rivieren, in de natuur en in de bebouwde omgeving. Foto’s van die acties maken nog diezelfde dag in Hamburg zichtbaar wat wij hier aan het doen zijn en hoeveel Rotarians er in die korte tijd al betrokken zijn.

Er komen op 1 juni drie gerichte acties. Hoe meer clubs in Nederland meedoen op 1 juni aanstaande, hoe meer impact wij maken in Hamburg en hoe meer aandacht en ruimte er komt voor EndPlasticSoup in Honolulu op de RI Conventie van 2020

Laat ons weten met welke actie je wilt meedoen: endplasticsoup@gmail.com

“Normal is over” – 13 april in Amsterdam

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12217/mwvjusvj4pnhabneeaxmprk842fig9ne/mailing-13.pngAward-winnende documentaire over de wijze waarop de mensheid reageert op klimaatverandering, het uitsterven van soorten, uitputting van hulpbronnen en de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk.

Documentairemaker Renée Scheltema, ze maakt de big picture achter klimaatverandering inzichtelijk met humor, mooie beelden en inspirerende mensen.

Bekijk de trailer

Muziek op waterbeelden

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12218/v4eefqpq44g5jvy89rfxer5cr5jvhxym/mailing-14.pngKom kijken en luisteren naar pianist en Rotarian Mike del Ferro. Samen met André Heuvelman, de trompettist maken ze muziek op waterbeelden. Ze zijn te horen en te zien tijdens de waterconferentie ‘Loop jij ook warm voor water?”

 

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12219/w4jksnav5zqwpf42y8w3wvy72w3kysxg/mailing-15.png

Gevoelstemperatuur – Heleen Ekker

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12220/kwqk9ve75bpa9756djf5ixftn5wau267/mailing-16.jpgGevoelstemperatuur, boek van Heleen Ekker, Nieuwslezer NOS Nieuws.
Samen met Willemijn Hoebert, weerpresentator NOS geeft zij een presentatie op 13 april in Amsterdam.

Wil je dit niet missen? meld je aan!!

De tijd dringt! Vier weerpresentatoren over klimaatverandering Het klimaat verandert. Als we er te weinig tegen doen, zal het nog veel ingrijpender veranderen...

‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’

DECEMBER 2018

DECEMBER 2018

 

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9806/g65miptr5cwazbv5tdy5zz7nhqssw78w/mailing-2.jpg

Prettige feestdagen en een goed begin van 2019

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9807/cd68p5qghwbpq2g7vwskvr988f73hp3a/mailing-3.jpgHet kalenderjaar loopt ten einde en we zijn bijna halverwege ons Rotary-jaar samen. Heb je het gevoel dat je op de goede weg bent om alles te bereiken wat je club van plan is te doen?

Deze tijd van het jaar is ook een tijd van geven en dankbaarheid. Je kunt iets terug doen terwijl je winkelt met Rotary Global Rewards. Ga naar rotary.org/globalrewards om aanbiedingen te vinden die een deel van uw aankoop teruggeven aan Rotary. U kunt dit programma ook op een mobiel apparaat gebruiken door de app Rotary Global Rewards te downloaden.

Ziekte bestrijden

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9808/w23ae7d8y5tg36fgvinzs4ggn8ktt78w/mailing-4.pngDecember is de maand van het focusgebied Preventie en behandeling van ziekten.

Onze gezondheid is alles. Toch kunnen 400 miljoen mensen in de wereld zich geen toegang tot basisgezondheidszorg veroorloven of hebben er geen toegang toe.

Ziekte resulteert in ellende, pijn en armoede voor miljoenen mensen over de hele wereld. Daarom is het zo belangrijk om ziekten te behandelen en te voorkomen.

Santa Run en Kerstloop

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9826/dkafwux259k94q5cqchyne2axqt4dm49/mailing-5.jpgOntzettende gezellige goede kerst sfeer op de diverse Santa Runs georganiseerd door de vele Rotary clubs in D1580. De Santa Runs zijn een succes, de enthousiaste lopers zetten graag zich in voor een goed, vaak lokaal, doel. De meeste verwachtingen zijn overtroffen, dat is merkbaar bij de organiserende Rotaryclubs.

Mooi overzicht op NU.nl over de diverse Rotary Santa Runs in Nederland.

Hamburg 1 tot 5 juni 2019

cid:image004.jpg@01D483DC.27DEE5B0Een Rotary Conventie is werkelijk een plek waar een Rotary spirit heerst, met een niveau van energie en enthousiasme met en van 25.000 Rotarians, dat je nergens anders kunt vinden.

Hamburg is een ideale locatie om samen te komen in vriendschap en service, waar we elkaar kunnen inspireren en nieuwe verbindingen kunnen creëren. Laat deze conventie de inspiratie zijn voor je Rotary-reis.

Afbeelding met object

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

17 duurzame global Goals

SDGs maken een eind aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.


ShelterBox

Rotary heeft een partnership met ShelterBox. Steun ze als goed doel!


RotaryHelpt.nl

Wat doet Rotary? Kijk op de kaart en ontdek wat een Rotaryclub bij jou in de buurt doet.

10 december 2018

Mensenrechten Dag

20 december 2018

Internationale Human Solidariteit Dag

31 december 2018

Deadline voor invoer bestuursfuncties in LeAd.rotary.nl

 

 

22-24 februari 2019

Rotary4Europe” event
23 februari 2019 Rotary bestaat 114 jaar (1905)

15 en 16 maart 2019

PETS, 17.00 uur - za 14.00 uur

13 apr 2019

Districtsconventie - duurzame en schone wereld

11 mei 2019

Landelijk waterseminar, met bezoek Rotary International President Barry Rassin

District Rotary Foundation Commissie uitgebreid

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9850/wy57jams5gfyjmam2uxixjkb92teg8nu/mailing-10.jpgRegelmatig hebben clubs naast de opbrengst van hun fundraising evenement meer geld nodig om een beoogd project uit te kunnen voeren. De Rotary Foundation kan dan soms een belangrijke aanvulling geven. Soms is dat echter nog niet genoeg of valt het project niet in één van de door Rotarians afgesproken aandachtsgebieden.

Om toch misschien hulp te kunnen bieden is de commissie uitgebreid met Michiel Dumont als "Wegwijzer in Fondsenland". Wil je gebruik maken van zijn expertise? Mail dan een korte projectbeschrijving aan het centrale email adres van de grantscommisie: grants.d1580@gmail.com

Digitale boekenkast

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/9851/yyum84q6jytzuk9x8pz9jwgvszpjix3v/mailing-11.jpgROTARY DOCUMENTATIE
Diverse handige brochures zijn vertaald naar het Nederlands. De handleidingen van het de campagne People of Action en hoe het merk Rotary gebruikt mag worden. Neem eens een kijkje in de uitgebreide digitale boekenkast

RI LEERCENTRUM
Rotary International heeft een leercentrum ingericht met digitale opleidingen voor meer Rotary kennis.

RYLA - Rotary Youth Leadership Award

rylaRYLA is een Rotary-Rotaract activiteit waarbij jonge mensen van 18 tot 26 jaar gedurende een intensief weekend uitgedaagd worden om via inspanning en ontspanning hun leiderscapaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen.

District 1860 Rc Mannheim Rhein-Neckar organiseert een 8-daagse orkestworkshop en seminar over het politieke en culturele belang van Europa in Mannheim. In een open competitie worden jongeren tussen 14 en 18 jaar met een passie voor muziek aangemoedigd om zich aan te melden voor de mogelijkheid om deel te nemen aan een orkestacademie in Mannheim. Details zijn te vinden op de webpagina https://european-youth-orchestra-academy.eu/

Uitnodiging voor varende Rotarians

boot2De wereld conferentie is volgend jaar om de hoek, in Hamburg. Per boot naar Hamburg is een prachtige vaartocht. De Rotary Watersport Fellowship in Duitsland kijkt uit naar de komst van Nederlandse watersporters en regelt ligplaatsen in de “Cityhafen”. Die haven ligt in hartje Hamburg.

WIE VAART ER MEE VANAF VLIELAND?

Heb je belangstelling mail dan naar Jack Groot (varennaarhamburg@gmail.com ). Jack coördineert voor de Nederlandse vloten van de International Yachting Fellowship of Rotarians de contacten met de Duitse vloot.

7 december 2018 Boerenkoolmaaltijd RC Alkmaar

RC Alkmaar, opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog, hield tijdens de oorlogsjaren clubbijeenkomsten in het geheim bij leden thuis. In 1943 ontstond het idee om voor de kerst een boerenkoolmaaltijd met echte worst op tafel te zetten met echte chocoladepudding als dessert. In de jaren zeventig werd de boerenkoolmaaltijd een vast programmaonderdeel.

Bij deze bijeenkomst wordt met leden van andere clubs boerenkool gegeten. Erik Post, Rotary Global Grant Peace Scholar (2017/18), spreekt over ‘Peace Building in the 21st century’.

9 februari 2019 Circulaire Economie-dag Rotaract-Rotary

VERNIEUW DE CONTACTEN TUSSEN ROTARY EN ROTARACT “CIRCULAIRE ECONOMIE, ARBEIDSMARKT EN ETHIEK IN BEROEP: WHAT COMES FIRST?“

GreenBuzz-oprichter en CEO Fenna Plaisier, duurzaamheidsnetwerker en -influencial, verzorgt de plenaire middagspeech!

Dus zien we jullie graag op 9 februari 2019 in Breda om deel te nemen aan het debat en te netwerken in een inspirerende omgeving. Bekijk hier het programma en meld je snel aan!

Zingen voor het Emma

Te vroeg geboren kinderen hebben speciale zorg nodig. Op de afdeling Neonatologie van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam Zuidoost krijgen deze kinderen de benodigde zorg. Met zogenaamde kangoeroe-stoelen kan het contact tussen het te vroeg geboren kind en de ouder worden geïntensiveerd.

Als onderdeel van haar 10-jarig bestaan organiseerde Rotaryclub Amsterdam-Arena uit Amsterdam Zuidoost op 11 december 2018 een benefiet-avond met koren van Surinaamse, Ghanese en Nederlandse origine. Met de opbrengsten uit kaartverkoop en een veiling konden twee kangoeroe-stoelen worden aangeschaft.

 


‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’

NOVEMBER 2018

MAANDBRIEF
DG BARBARA VAN GOETHEM

NOVEMBER 2018

 

Nieuw in Rotary? Be the Inspiration

https://www.rotary.nl/.system/dl/ec~AQJ2dgIAeGQ1Aug-CwDEc0UCOjV_/nla2018-slider.jpgHet regenachtige weer en de files dreigden roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk waren de ruim 50 deelnemers op tijd in Oostzaan. Om mee te doen aan de Nieuwe ledenavond van ons district 1580.

Lees verder →

De focusgebieden van Rotary

Elke club kan bij de Rotary Foundation een Global Grant en District Grant aanvragen. Zo’n financiële bijdrage kan worden verleend als een club op één of meer van de focusgebieden activiteiten wil gaan verrichten die een duurzaam en belangrijk effect zullen hebben. Rotary zet zich in voor allerlei bevolkingsgroepen en gemeenschappen. Elke van die gemeenschappen heeft haar eigen behoeften en problemen. Rotary verleent vooral hulp op een zestal specifieke focusgebieden.

Lees verder →

Hoe vraag je als club een grant aan?

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13569/k9h8563g3v2b7ix72yaigtyys6dzyewq/mailing-5.jpgAan de clubs zijn placemats en onderzetters uitgedeeld met uitleg van TRF en aanvraag Grants. Heb je deze als club niet meegenomen tijdens de district inspiratiedag? De commissieleden van de Rotary district Foundation komen graag bij jullie langs om de placemats en onderzetters te brengen. Vraag het ze!

Lees verder →

Quote van Paul Harris, de oprichter van Rotary

In 1905 is Rotary opgericht door Paul Harris en deze uitspraak dateert uit 1935:

“This is a changing world; We must be prepared to change with it. The story of Rotary will have to be written again and again.”

De quote van Barry Rassin, RI president 2018-2019:

“Ik vraag jullie allemaal om de inspiratie te zijn om Rotary te helpen van reactie op actie over te schakelen. Bekijk de milieuproblemen die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn overal ter wereld en neem actie waar we kunnen om te helpen.”

Hamburg – 1 tot 5 juni 2019

cid:image004.jpg@01D483DC.27DEE5B0Inschrijven voor 15 december 2018
(anders hogere prijs)

Een Rotary Conventie is werkelijk een plek waar een Rotary spirit heerst, met een niveau van energie en enthousiasme met en van 25.000 Rotarians, dat je nergens anders kunt vinden. Of het nu gaat om een toevallige ontmoeting in het House of Friendship, die leidt tot een nieuwe projectpartner, of een spreker die je inspireert om actie te ondernemen, je zult genoeg opwinding rondom je vinden.

Lees verder →

Rotary en Habitat for Humanity International

Goed nieuws: Rotary heeft een nieuwe samenwerking met Habitat for Humanity International die clubservice activiteiten kan verbeteren door toegang te bieden tot de middelen en programmering van Habitat.

Clubs kunnen samenwerken met Habitat-partners en lokale gemeenschappen voor betaalbare woningen voor gezinnen die onderdak nodig hebben. Rotarians en Rotaractors kunnen gebruik maken van de wereldwijde subsidies.

Vragen? rotarysupportcenter@rotary.org

Lees verder →

Afbeelding met object

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

17 duurzame global Goals

SDGs maken een eind aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Lees verder →


ShelterBox

Rotary heeft een partnership met ShelterBox. Steun ze als goed doel!

Lees verder →


RotaryHelpt.nl

Wat doet Rotary? Kijk op de kaart en ontdek wat een Rotaryclub bij jou in de buurt doet.

Lees verder →

10 november 2018

Wereld Wetenschapsdag voor vrede en ontwikkeling

16 november 2018

Internationale dag voor tolerantie

25 november 2018

Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen

 

 

22-24 februari 2019

“Rotary4Europe” event

15 en 16 maart 2019

PETS, 17.00 uur - za 14.00 uur

13 apr 2019

Districtsconventie - duurzame en schone wereld

11 mei 2019

Landelijk waterseminar, met bezoek Rotary International President Barry Rassin

26 november – EPSN Inspiratieavond

Op maandag 26 november organiseerde EPSN een inspiratie-avond. Om mee te denken over de acties, die we als Rotary kunnen ondernemen om het plasticafval probleem te verminderen. Met ruim 60 aanmeldingen uit meer dan 30 verschillende Rotaryclubs en diverse districten is het een inspirerende avond geweest!

Sprekers: Thomas van Tiel (bytheoceanweunite) Rosa Leijdekkers (Trashlessearth) en Annemarie Nederhoed (plasticsoupfoundation)

Lees verder →

Rotaract Alkmaar Sprekersevent verbindt Rotary

Rotaract Club Alkmaar organiseerde op 31 oktober het Sprekersevent072 over het adaptief omgaan met klimaatverstoringen in de regio Alkmaar met sprekers Jan Wijn en Floris Boogaard. De opgave voor Klimaatverstoring is groot en complex. De kernwoorden zijn: Samen aanpakken van: Hittestress, droogte, wateroverlast, overstromingen.

www.rotaractalkmaar.nl/

RLI - meer Kennis – meer Rotary

In de Burggolf in Purmerend is voor de eerste keer in ons District de RLI gehouden. Tijdens 3 trainingsochtenden van het Rotary Leer Instituut (RLI) inspireerden de ruim 20 deelnemers elkaar en wisselden Rotary-ervaringen uit. De opgedane kennis is mooi meegenomen! Deze deelnemers van lichting 2018 zijn nu ambassadeurs in hun eigen club. Doe jij volgend jaar mee?

Lees verder RLI →

Rotary International heeft een leercentrum ingericht met digitale opleidingen voor meer Rotary kennis

RI leercentrum - Lees verder →

Rotary Regio Tour – Zuid Kennemerland

Inspirerende avond op 13 november met 8 Rotary clubs uit de Kennemerland regio en districtsgouverneur Barbara van Goethem. Fantastische opkomst van meer dan 70 mensen en veel enthousiasme en uitwisseling van ideeën over ons thema Rotary End Plastic Soup Now.

Met inspirerende gastspreker Peter Heemskerk over The Ocean Cleanup.

RC Hoorn: Snertmaaltijd

Op 14 november organiseerde Rotaryclub Hoorn de Piet Roele Snertmaaltijd. Diverse clubs uit de regio West-Friesland waren aanwezig om te smullen van de snert. De opbrengst is bestemd voor Stichting WarmThuis in Zuidermeer en Oterleek.

RC Zandvoort: Rijvaardigheidstraining

Rotary Zandvoort organiseerde op donderdag 22 november een Rijvaardigheid training op Circuit Zandvoort. Beter leren rijden op legendarische circuit. Het inschrijfgeld gaat naar het goede doel Fonds Gehandicaptensport.

RC De Zaan Zaandijk: Van huis naar thuis gala

RC De Zaan-Zaandijk vierde op 22 november het 10-jarig bestaan met een gala. Naar voorbeeld van RC Amsterdam-Spinoza.

Met de opbrengst van €139.000 kan de club een aandeel leveren voor de bouw van Hotel Heppie Almere van het Vergeten Kind. Een nieuwe mogelijkheid om nog meer Vergeten Kinderen weer even echt kind te kunnen laten zijn.

Rotaract Ansterdam en RC Amsterdam Blauw

Samen met RC Amsterdam Blauw zamelde Rotaract Amsterdam op 24 november 1000+ cadeaus in voor 259 kinderen met een lichte verstandelijke beperking van Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam.

Want iedereen verdient een fijne decembermaand!

Gezocht: Gouverneur 2021-22 en 2022-23 (of later)

Afbeelding met lucht

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Nogmaals doe ik hier een oproep om je aan te melden als gouverneur voor 2020-2021. In december en januari gaan we in gesprek met de kandidaten.
Formeel gelden slechts enkele voorwaarden om gouverneur te worden, w.o.:

·

Je moet tenminste zeven jaar lid van Rotary zijn.

·

Je moet voorzitter van je club geweest zijn.

In ons district zijn enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd, die het mogelijk maken om het gouverneurschap te combineren met werk cq een baan. De traditioneel uitgevoerde individuele clubbezoeken zijn ‘omgebouwd’ tot een of enkele bijeenkomsten per regio. Daarbij staat centraal dat clubs elkaar ontmoeten en inspireren en (zo mogelijk) samenwerken bij het uitvoeren van projecten.

Belangstelling? Ik ga graag het gesprek aan over het gouverneurschap. (dg2018-2019@rotary-d1580.nl)

Rotary Fellowships

Fellowship staat ook voor het delen van bepaalde interesse in Rotaryverband, het uitwisselen van informatie en kennis, gestoeld op openheid en vertrouwen. In de loop der jaren hebben Rotarians met een gezamenlijke interesse voor een bepaald onderwerp of een bepaalde activiteit zich verenigd in zogeheten Fellowships. Deel uitmaken van een fellowship is een leuke manier om vrienden over de hele wereld te maken, een hobby of beroep te ontdekken en je Rotary-ervaring te verbeteren.

Lees verder →

‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’

OKTOBER 2018

MAANDBRIEF
DG BARBARA VAN GOETHEM

OKTOBER 2018

 

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13566/hmp4qiuuazz9jdwsq4mefyqzu6jhytte/mailing-2.jpg

Inspiratiedag 28 september 2018

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13567/n3yzg2zym5kw8iexb583k6hh6jvp5eg6/mailing-3.jpgDe bouwopleiding ESPEQ Heerhugowaard heeft zaterdag ochtend de school ter beschikking gesteld voor de inspiratiedag. Inspiratie voor bouwen aan de toekomst

Op de inspiratiedag zijn pitches en workshops gegeven van de districtscommissies.

De presentaties zijn terug te zien op de website.

Lees verder →

Groeiende lokale economiën

Bijna 800 miljoen mensen leven van minder dan $ 1,90 per dag. Rotary-leden hebben een passie voor het bieden van duurzame oplossingen voor armoede..


Lees verder →

Hoe vraag je als club een grant aan?

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13569/k9h8563g3v2b7ix72yaigtyys6dzyewq/mailing-5.jpgIn het Rotary Foundation Seminar “Grant Management” is op 29 september uitgebreid ingegaan hoe de aanvraag ingevuld moet worden om extra geld te ontvangen voor je prachtige clubactiviteit. Aan de clubs zijn placemats en onderzetters uitgedeeld met uitleg van TRF en aanvraag Grants.

Lees verder →

Ledenavond

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13570/fy2kz98uemda4jut3gcthjpvjc856viu/mailing-6.png Ben jij nieuw in Rotary en wil jij meer over Rotary weten? Of ben je als clubbestuurder of clublid geïnteresseerd in ledenbeleid en ledenbehoud?

Kom dan naar de Nieuwe Leden Avond op donderdagavond 1 november! 

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13571/v7axr8h7mxjzwnbdsi39ngjbqgx2ymgk/mailing-7.png

Rotary Regio Tour – Midden Kennemerland

Afbeelding met vloer, binnen, plafond, galerie

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidDe 6 clubs uit de regio hebben gezamenlijk de RRT event georganiseerd in Snowplanet in Velsen Zuid. Vooraf aan de heerlijke stamppot heeft het bestuur gesproken met de gouverneur over diverse onderwerpen uit het clubrapportage.

Barbara verbindt Rotary met haar passie architectuur en brengt de inspiratie over.

Bibian Mentel heeft een aangrijpend, inspirerend verhaal verteld over hoe ze heeft doorgezet, ondanks haar ziekte, in haar passie voor de sport snowboarden.

Haar stichting Mentelity Foundation zet zich in voor kinderen met beperking.

Lees verder →

26 november 2018 – EPSN inspiratieavond

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13573/hm4jm8fy4a4y3kaf92kgp9rfttitf7gk/mailing-9.pngOp maandag 26 november organiseren EPSN een inspiratieavond. Willen jullie met ons meedenken hoe we EPSN concreet kunnen invullen?

Wat kunnen we doen als Rotary om mee te helpen het wereldwijde plastic afvalprobleem op te lossen? In Amsterdam Rosarium van 18 tot 21:30 uur. endplasticsoupnow@gmail.com

Lees verder →

6 T project Kenia

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13574/ghy9enyfad6uby2m8ktn8ne97dzrzjbh/mailing-10.jpgHet idee is simpel: met de aanschaf van elke nieuwe watertank plant het gezin minimaal honderd bomen en wordt er een fatsoenlijk toilet (hygiëne) geplaatst. De bomen zorgen ervoor dat de grond verbetert en het grond- en regenwater beter wordt vastgehouden. 

Lees verder →

Afbeelding met object

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

17 duurzame global Goals

SDGs maken een eind aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Lees verder →

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13576/t8an76kbbfmyk9biv43ci7xq5kwcfeev/mailing-12.jpg
Futurenl.org

Kinderen in contact brengen
met techniek in de breedste zin.

Lees verder →

Afbeelding met teken, gebouw, lucht

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Rotary Conventie Hamburg

1 tot 5 juni 2019. Vanuit ons district hebben zich al 16 mensen opgegeven..

Lees verder →

10 oktober 2018

Dag van de Duurzaamheid

11 oktober 2018

Wereldmeisjesdag
internationale dag met aandacht voor de positie van meisjes.

13 oktober 2018

Internationale dag voor rampenpreventie

16 oktober 2018

Wereldvoedseldag

17 oktober 2018

Internationale dag voor de uitroeiing van armoede

23 oktober 2018

Evenement “Zorg voor leven met Polio”

1 november 2018

Ledenavond in Van der Valk Oostzaan

15 en 16 mrt 2019

PETS, 17.00 uur - za 14.00 uur

13 april 2019

Districtsconferentie – DUURZAME & SCHONE WERELD

10 mei 2019

Landelijk waterseminar, met bezoek van Rotary International President Barry Rassin

24 oktober – Wereld Polio Dag - Paarse Pink

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13578/k5qxehb8wnn2k53yqzcnyvrhsastfw59/mailing-14.pngSinds 1985 zet Rotary zich in om polio de wereld uit te krijgen. Een nare ziekte die het zenuwstelsel aantast en kan leiden tot blijvende spierzwakte en misvormingen.

Dit jaar zijn 16 nieuwe gevallen geweest in niet de landen waar het makkelijk is om kinderen te immuniseren. Elk kind krijgt een paarse pink na de druppels.

Op 24 oktober kan je met je club in actie komen met een paarse pink als steun voor Polio de wereld uit. Plaats de foto op social media #RotaryDay en #Polio 

Lees verder →

Rotaract Alkmaar Sprekersevent verbindt Rotary

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13580/25ivmgi47pdmd9gr2fkmgjunzg4e4zzg/mailing-16.jpgRotaract Club Alkmaar organiseert het Sprekersevent072 over het adaptief omgaan met klimaatverstoringen in de regio Alkmaar.

Info en aanmelden via http://sprekersevent072.nl/

RLI - meer Kennis – meer Rotary

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13581/g2vpsmf8pmdwq2drfpiy7bdiphv58f9e/mailing-17.jpgIn de Burggolf in Purmerend is de eerste van de drie lesdagen RLI gehouden.

Lees verder → 

Rotary International heeft een leercentrum ingericht met digitale opleidingen voor meer Rotary kennis.

RI leercentrum - Lees verder →

Oktober is dé maand voor onze ‘End Polio Now Tulp

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13582/vr9rijt9pqy59njybjwqvk274q2yuqfg/mailing-18.pnghttp://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13583/sz6xebsnk9mggsyeu73xt3ayigaybpcm/mailing-19.png

Voor slechts € 0,54 kan een kind voor het leven gevaccineerd worden tegen polio. Uw donatie loont nu des te meer. Elke gedoneerde € wordt verdriedubbeld door de Bill & Melinda Gates Foundation. Zie op de website hoe de € 150 kan worden ingezet in de strijd tegen polio.

Lees verder →

13 oktober – Internationale dag voor rampenpreventie

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13584/94622fyjvffpuqz8bk9hmbw43ehjhbme/mailing-20.jpgNatuurrampen zijn helaas geregeld in het nieuws. Hoe kunnen Rotaryclubs helpen? Rotary heeft een partnership met ShelterBox. Deze noodhulporganisatie zorgt voor onderkomens of middelen om dat weer op te bouwen voor mensen in rampgebieden die dakloos zijn geworden. Steun ze als goed doel!

Lees verder →

Gezocht – Gouverneur 2021-2022

Afbeelding met lucht

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Nogmaals doe ik hier een oproep om je aan te melden als gouverneur voor 2020-2021. Formeel gelden slechts enkele voorwaarden om gouverneur te worden, namelijk:

·

Je moet tenminste zeven jaar lid van Rotary zijn.

·

Je moet voorzitter van je club geweest zijn.

In ons district zijn enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd, die het mogelijk maken om het gouverneurschap te combineren met werk cq. een baan. De traditioneel uitgevoerde individuele clubbezoeken zijn ‘omgebouwd’ tot een of enkele bijeenkomsten per regio. Daarbij staat centraal dat clubs elkaar ontmoeten en inspireren en (zo mogelijk) samenwerken bij het uitvoeren van projecten.

Belangstelling? Ik ga graag het gesprek aan over het gouverneurschap.

Rotary Fellowships

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13586/647zwchzdicnanse3krc83eyxrdcxhi6/mailing-22.pngRotary Fellowships zijn internationale groepen met een gemeenschappelijke passie. Deel uitmaken van een fellowship is een leuke manier om vrienden over de hele wereld te maken, een hobby of beroep te ontdekken en je Rotary-ervaring te verbeteren. Vaar bijvoorbeeld met de andere Rotary Zeilers naar Hamburg.

Lees verder →

SEPTEMBER

MAANDBRIEF
DG BARBARA VAN GOETHEM

SEPTEMBER 2018

 

https://www.rotary.nl/d1580/_resources/sliderimages/inspiratiedag01.jpg

Inspiratiedag 28 september 2018

Afbeelding met weg, vrachtwagen, buiten, lucht

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidHet jaarthema van RI ‘Be the Inspiration’ vul ik aan als bouwvrouw met ‘Bouw de Toekomst’. De inspiratiedag is daarom ook bij een bouwopleiding.
ESPEQ Heerhugowaard verbouwt haar gebouw momenteel naar Nul op de Meter.

Op de inspiratiedag zijn pitches van de districtcommissies en workshops.

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12691/ir432hhfawm3g43689uak2khkurqhhjv/mailing-4.png

Basisonderwijs en alfabetisering

Eén van de 6 focusgebieden van Rotary is Basisonderwijs en alfabetisering.

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook (klein)kinderen voorlezen.

Lees verder →

TRF seminar Grant Management

Wil je voor je project een Grant aanvragen? Kom op 29 september naar de TRF Seminar Grant management. De Rotary Foundation kan een goede bron zijn om projectfinanciering rond te krijgen.

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12694/4sad3cw5vmt6hgmvr7dif2x6ipz8t4s4/mailing-7.png

Clubwebsites en LeAd vernieuwd

Tijdens de district inspiratie dag zijn er ook 2 workshops om de (komende) veranderingen in de clubwebsites en LeAd uitgebreid toe te lichten.

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/12696/5pnt8h9ppj73r7jfu5upbq6jmiyafkfs/mailing-9.png

RLI – meer kennis, meer Rotary

Ons streven is de kennis over Rotary in District 1580 te vergroten en daarmee de clubs te versterken. Iedereen binnen de club die zich actief wil inzetten is van harte welkom bij het Rotary Leerinstituut (RLI)!

Lees verder →

Afbeelding met object

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

17 duurzame global Goals

SDGs maken een eind aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030.

Lees verder →


PETevent.nl

Kinderen in contact brengen
met techniek in de breedste zin.

Lees verder →

Afbeelding met teken, gebouw, lucht

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Rotary Conventie Hamburg

1 tot 5 juni 2019. Vanuit ons district hebben zich al 16 mensen opgegeven..

Lees verder →

8 september 2018

International Literacy Day

21 september 2018

International Day of Peace

29 sept 2018

Rotary Inspiratiedag, 9.30 - 14.00 uur

23 oktober 2018

Zorg voor leven met Polio – Amersfoort

1 november 2018

Ledenavond in Van der Valk Oostzaan

15 en 16 mrt 2019

PETS, 17.00 uur - za 14.00 uur

13 april 2019

Districtsconferentie

10-12 mei 2019

Landelijk waterseminar, met bezoek van Rotary International President Barry Rassin

[Z]AAN DE WANDEL – samen sterk

Afbeelding met persoon, lucht, buiten, vasthouden

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidOp zondag 9 september heb ik meegewandeld met (Z)aan de Wandel. De vijf Rotaryclubs in de Zaanstreek hebben samengewerkt om 3000 wandelaars samen te laten wandelen om 70.000 euro bij elkaar te brengen voor onderzoek naar borstkanker.

Lees verder →

Rotaryvlaggen voor clubevenementen

Jullie AG’s hebben voor elke regio een Rotary vlag en regio roll-up gekregen van het district. Bij het district zijn meer vlaggen en andere Rotary uitingen te leen. Laat je clubactiviteit zien in de omgeving met het vernieuwde Rotary logo.


Lees verder →

Verkoop gestart van end polio now tulp

Help polio uit te roeien, bestel de End Polio Now tulp.

Kom met je Rotary Club in actie voor End Polio Now !

Lees verder →

15 september WORLD CLEANUP DAY

Afbeelding met tekst

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheidEén grote wereldwijde schoonmaak op één dag: daarmee wordt het niet alleen een heel stuk schoner, maar je geeft er ook een ijzersterk signaal mee af. En jij. Samen maken we Nederland schoon.

Lees verder →

Informatie dag jeugd 22 september

Na een korte introductie over de diverse soorten van jeugduitwisselingen voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar volgen diverse informatierondes.

Lees verder →

Kidsfestijn RC Langedijk-Geestmerambacht

Afbeelding met persoon, gebouw, staand, grond

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheidOp 7 september is DGE Rutger Mazel naar het Kidsfestijn van RC Langedijk-Geestmerambacht geweest omdat ik bij de waterworkshops van het IHE Delft was.

Een leuke middag/avond voor kinderen en hun (pleeg)ouders, die het niet altijd makkelijk hebben. Kinderen konden zich uitleven en ouders werden zo goed mogelijk ontlast en ontzorgd en konden met andere ouders (bij)praten en hun ervaringen delen.

Oproep

Afbeelding met zitten

Beschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheidWie wordt de gouverneur in 2021 -2022?

Meld je bij de gouverneur: dg2018-2019@rotary-d1580.nl

 

 

AUGUSTUS

MAANDBRIEF
DG BARBARA VAN GOETHEM

AUGUSTUS 2018

 

WIE IS DG BARBARA VAN GOETHEM (RC Koggenland)

https://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/bvg/bvg-1.jpgMijn club is Koggenland.

Waar ligt dat, hoor ik veel. Het is een prachtig landschappelijke gemeente in West-Friesland tussen Heerhugowaard en Hoorn in. Mijn naam is Barbara van Goethem en voor 2018-19 ben ik gouverneur van het district 1580. Mijn beroep is architect. Ik noem mezelf een bouwvrouw, die bewust met de toekomst bezig is. In de architectuur is vernieuwing en duurzaamheid een continu proces.

Rotary’s jaarthema is ‘Be the Inspiration’. Ik vraag jullie allemaal om de inspiratie te zijn om Rotary te helpen van reactie op actie over te schakelen. Bekijk de milieuproblemen die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn overal ter wereld en onderneem actie waar je kunt om te helpen.

De klimaatverandering vraagt om de focus op techniek en ICT. Laat techniek en ICT nu net mijn grote passie zijn! Het jaarthema vul ik dan ook graag aan met 'Bouw de Toekomst'. 

Vocational en Jeugd

Wij kunnen met onze geïnspireerde 78 clubs uit het district 1580 het verschil maken in de toekomst. Ons kleine Nederland is groots in watermanagement, groots in recycling, groots in duurzame innovaties. We zetten ons graag in voor een duurzamere, gezondere samenleving. Ik geloof dat als we betrokken raken bij de jongeren, zij en wij een betere toekomst krijgen. 

Rotary kan eraan bijdragen kinderen te enthousiasmeren voor techniek en ICT. Als kinderen leren waar de mogelijkheden en kansen liggen voor hun toekomst, kunnen ze een goede studiekeuze maken. Combineer de avenue Vocational en jeugd.

Kennis delen

Graag zou ik ons en de jeugd bewuster willen maken van het belang van zorgvuldig omgaan met onze wereld. Schoon drinkwater, een schone en veilige omgeving, altijd stroom. Dat is voor Nederland normaal, maar niet voor sommige andere delen van de wereld. Waarom eigenlijk niet? Hoe hebben we het in Nederland geregeld, hoe is het in het buitenland? Begeleid met je club kinderen met onderzoek naar de verschillende manieren van omgaan met drinkwater, watermanagement, milieu en energie, hier in Nederland en in een andere land. Maak daar een inspirerende presentatie van, waar de Rotaryclubs wat van kunnen leren. Maar inspireer vooral jijzelf. Kennis delen is belangrijk voor een saamhorige, schone samenleving.

ZOMERCARROUSELS

Afbeelding met persoon, muur, kleding, staand

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid

Zomercarrousels zijn de gelegenheid om elkaar in de regio te ontmoeten tijdens een interessant zomerprogramma. Op Texel en in Zandvoort en Agriport A7 ben ik geweest.

Helaas kan ik niet op alle zomercarrousels in de regio’s aanwezig zijn.

Lees verder →

WATER PROJECT & PARTNERSHIP – 7 SEPTEMBER 2018

Workshop 7 september IHE Delft Institute for Water Education. De gelegenheid om ideeën uit te wisselen met studenten, professoren, Rotary Foundation voorzitters en Water-commissarissen uit de verschillende districten en landen.

Lees verder →

SAMEN STERK! ZONDAG 9 SEPTEMBER 2018

Het sleutelwoord bij het evenement (Z)aan de Wandel is samen. Het is een project van de gezamenlijke vijf Rotaryclubs in de Zaanstreek, het gaat om samen wandelen en het doel is om geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar borstkanker.

Lees verder →

“SAVE THE DATE” 23 OKTOBER 2018

Op dinsdagavond 23 oktober wordt in de Flint te Amersfoort een bijeenkomst gehouden met als thema: ‘ZORG VOOR LEVEN MET POLIO’. Deze avond is gepland ter gelegenheid van Wereld Polio Dag die jaarlijks op 24 oktober plaatsvindt. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Rotary in Nederland, Spierziekten Nederland, RIVM, het Amsterdam UMC en het Prinses Beatrix Spierfonds.

Lees verder →

JAARUITWISSELINGSSTUDENTEN

In augustus komen weer nieuwe jaaruitwisselingsstudenten in Nederland. Graag zou ik de jeugd bewust willen maken van het belang van zorgvuldig omgaan met onze wereld. We willen ze graag meer kennis van Nederlandse watermanagement, recycling afval en ons schoon drinkwater meegeven. Kennis delen is belangrijk voor een saamhorige, schone samenleving. Wie helpt mee?

Lees verder →

 

24 oktober Poliodag

Koop de END POLIO NOW tulp

Lees verder →

Wandelen voor Water

op wereldwaterdag
22 maart 2019

Lees verder →

Rotary Conventie Hamburg

1 tot 5 juni 2019

Lees verder →

12 augustus 2018

Internationale Jeugddag

19 augustus 2018

Wereld Humanitaire Dag

29 sept 2018

Rotary Inspiratiedag, 9.30 - 14.00 uur

1 november 2018

Ledenavond – Van der Valk Oostzaan, 17.20 ~ 21.00 uur

15 en 16 mrt 2019

PETS, 17.00 uur - za 14.00 uur

April 2019

Districtsconferentie

10-12 mei 2019

Landelijk waterseminar, met bezoek van Rotary International President Barry Rassin

LEZING OVER SOCIAAL ONDERNEMEN?

Afbeelding met kleding

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidZoek je een spreker over sociaal ondernemen? Nodig Jolijn Creutzberg van Van Hully uit voor een lezing bij je club. In het atelier maken vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt van jouw favoriete maar versleten overhemd een prachtige boxershort. Die ontvang je weer terug.

Wil je ons helpen groeien? Bekijk dan dit filmpje

www.vanhulley.nl

ROTARY BRANDCENTER

In het Brandcenter kan je je eigen clublogo maken. Gebruik het logo in je handtekening en uitnodigingen van je club.

Hulp nodig? Vraag het aan de district Media Commissie.

www.rotary.nl/leden/downloadcenter/logo-nw/
brandcenter.rotary.org/en-GB
of www.rotary.nl/nieuws/brandcenter/

ROTARY EN DE CANAL PARADE

Voor het eerst namen Rotaryclubs deel aan de Amsterdamse Canal Parade op 4 augustus.

Lees verder →

 

ROTARYHELPT

Zet je project op RotaryHelpt.nl. Van de 78 clubs uit ons district zijn diverse projecten gedeeld. Geef inspiratie door aan andere clubs om samen nog meer goeds te doen voor de ander en voor jezelf.

Lees verder →

 

JULI 2018

MAANDBRIEF
DG BARBARA VAN GOETHEM

JULI 2018

 

ROTARY INTERNATIONAL CONVENTION – Toronto 23-27 juni 2018

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10190/crt9mtbaei5jifb3sx24aycq52xdhsw2/mailing-2.jpg

Een prinses, 3 premiers en een voormalige first lady sluiten zich aan bij 25.000 mensen in Toronto om het goede werk van Rotary te vieren.

30 JUNI GOUVERNEURSOVERDRACHT IN AVENHORN

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10191/3h2f9bnqkuk4j23qp95iz495h6jb2vjr/mailing-3.jpgDank voor je aanwezigheid op de gouverneurswissel en tevens het lustrumfeest van Rotaryclub Koggenland. Trots is de club op ‘hun’ Barbara van Goethem die het stokje van Hetty Deinum heeft overgenomen, maar ook op het feit dat ze alweer vijf jaar een officiële club zijn. We kijken terug op een zonovergoten dag met fantastische muziek en veel gezellige mensen op een prachtige locatie. Daarbij hebben we de Plastic Soup Foundation gesteund.  

1 JULI 2018 TOUR DE SOES

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10192/yc95gw45xdh7sm6ceszkx9jrb6nikrp3/mailing-4.jpgDe Tour de Soes is een fietstocht die jaarlijks wordt georganiseerd door 4 clubs uit de regio Noordkop, Harenkarsel, Schagen, Anna Paulowna en Den Helder Julianadorp. Het is een initiatief van lokale Rotary clubs om geld in te zamelen voor goede doelen van verschillende jeugdorganisaties in de omgeving.

Lees verder →

SAMEN STERK! ZONDAG 9 SEPTEMBER

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10193/axqv9ar6x9tkih3ze7sasnr3qdh2vzmj/mailing-5.pngHet sleutelwoord bij het evenement (Z)aan de Wandel is samen. Het is een project van de gezamenlijke vijf Rotaryclubs in de Zaanstreek, het gaat om samen wandelen en het doel is om geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar borstkanker. 

Lees verder → 

NIEUWE NAAM VOOR RC RADBOUD-MEDEMBLIK

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10194/wndp9agv3zgnvthz47sp4zksbrw2uqq3/mailing-6.jpgAfgelopen woensdag 11 juli was in kasteel Radboud in Medemblik het officiële moment om de nieuwe naam in te luiden: Rotary Club Radboud Medemblik. Ruim 30 jaar geleden was de charter als Medemblik-Koggenland in 1987. 

 

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10195/q5dcx3ncx6p6vh9spyh9kqzpwxqzsipv/mailing-7.jpg

Rotary en de AVG

Presentatie over invloed AVG op ledengegevens in LeAd.

Lees verder →

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10196/nziszyj9dspxtx8pfkbxhh7yixv3dgir/mailing-8.jpg

Rotary handboek 2018-19

Dit handboek is samengesteld door de 7 gouverneurs van Nederland.

Lees verder →

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10197/zhqaxcs9q5m582uz4uxpn6tq928npuww/mailing-9.jpg

Rotary Conventie Hamburg

1 tot 5 juni 2019

Lees verder →

29 sept 2018

Rotary Inspiratiedag, 9.30 - 14.00 uur

1 of 8 nov 2018

Bijeenkomst voor alle leden, 17.30 - 21.00 uur

15 en 16 mrt 2019

PETS, 17.00 uur - za 14.00 uur

JAARTHEMA: BE THE INSPIRATION

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10198/m2q6hs3v9a7byj5fcrfpzeg8ziivc2y7/mailing-10.png

Samen zien we een wereld waarin mensen zich verenigen en actie ondernemen om duurzame verandering te creëren - over de hele wereld, in onze gemeenschappen en in onszelf.

 

Lees verder → 

ROTARY EN DE CANAL PARADE

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10200/2yu35yh75vq7xybf3z45ci6327jnz7ku/mailing-12.jpgVoor het eerst gaan Rotaryclubs deelnemen aan de Amsterdamse Canal Parade op 4 augustus.

Lees verder →

ROTARY BRANDCENTER Rotary ~ People of Action

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10201/79i3t96b4yk7p6diq9djiebhmk9atf3h/mailing-13.jpgPlaats tijdens en na jullie evenement foto's en video's met de hashtag #RotaryDay op sociale media. Rotary International verzamelt foto's van Rotary Day-evenementen over de hele wereld en laten ze zien tijdens de Rotary International Convention in 2019 in Hamburg, Duitsland. Sommige kunnen het hele jaar door ook in Rotary-media verschijnen.

Lees verder →

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10202/9cq4d3c5jytaxfi96ee3bnppe3v5h56d/mailing-14.png

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10203/qttft65he3ckubzvdb6p982gavh858m3/mailing-15.png

http://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/10204/5sm7dg6y7988xusdqbn8ztv2puw3ce5s/mailing-16.png

Afbeelding met lucht, buiten

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid