Maandbrieven DG Barbara van Goethem

Juni 2019

 

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15416/7dvtmghrt4ypceyx644g66krdy6rb7c4/mailing-2.jpgDe gouverneursketen van district 1580 Noord-Holland is overgedragen van DG Barbara van Goethem naar DGE Rutger Mazel.

Vanaf 1 juli is Rutger Mazel de DG, district gouverneur van ons district.

Bedankt om samen met mij de inspiratie te zijn

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15417/imfgrrt8w74hitccsmq57q2wrt2unknx/mailing-3.jpg In januari 2018 werd het jaarthema Be The Inspiration bekend gemaakt door RI president Barry Rassin. Een terugblik op het jaar 2018-2019. Zo veel ontmoetingen en veel geleerd, nog veel meer Rotary ‘inspiratie’ gekregen. De bewustwording van klimaatadaptatie en trots op inspiratie magazine.

Het district is verdeelt in regio’s en per regio is er een AG. Ontzettend bedankt voor de samenwerking en de inspiratie-oren en -ogen bij de clubs.

District commissies hebben bijgestaan bij de districtsactiviteiten. Als club kun je advies vragen en de commissieleden uitnodigingen op een club of regiobijeenkomst.

Rotary International Convention Hamburg

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15418/nnqzqhe8k2au2ebbu4kuhq37vwg2pa48/mailing-4.jpgFantastische Rotarybeleving met alle nationaliteiten over de wereld bijeen in Hamburg. Heel veel inspiratie werd opgedaan door de ruim 25.000 bezoekers in de generale sessies en in The House of Friendship. Dat is een grote conferentieruimte met allerlei Rotary gelinkte stands. End Plastic Soup heeft daar één van de drukst bezochte stands gehad. De promotie ging met de EPS hoed, iedereen wilde ermee op de foto. De bewustwording van het plastic afval probleem werd hiermee uitgestraald.

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15419/ce3bbz3jmy2iz3zwnprx82m5rdu6im6u/mailing-5.jpgRotary International heeft een People of Action film gemaakt in Amsterdam over de End Plastic Soup.

End Plastic Soup Actiedag 1 juni 2019

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15420/5twx8t8s9bbfieym6js5pghzjgufaw7f/mailing-6.jpg Na het succes van 2018 is ook dit jaar op de eerste zaterdag van juni, 1 juni 2019, een grote End Plastic Soup Actiedag georganiseerd. Met vele clubs met eigen acties. Zowel in het water als op het land, zie de website van EPS voor alle acties.

Doen jullie volgend jaar ook mee!

6 juni 2020 Internationale Actiedag End Plastic Soup!

Rotary logogebruik en PR & Communicatie

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15421/w4h275hcbcyy4r7jnykf29bxz7vverpx/mailing-7.pngOnze gouverneur Barbara heeft zich ingezet voor het gebruik van het juiste Rotary logo. Veel clubs gebruiken nu deze nu. Zie voor meer informatie de website nieuws

Afbeelding met water, gebouw, buiten, boot

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidRotary Helpt wordt ook steeds meer aangevuld met clubactiviteiten. Hiermee kunnen we aan iedereen laten zien dat we People of Action zijn. Deze campagne is heet gemakkelijk te gebruiken bij de publicaties van je clubprojecten. Bij vragen kun je terecht bij de district redacteur Cor Bravenboer.

https://www.rotary.nl/nieuws/poa/

 

Kijk ook eens op MyRotary op www.Rotary.org of op het Brandcenter

Vernieuwing in Rotary Clubs

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15427/tsgzwsjkb78u3jgbicmr6knwbpj3cvex/mailing-13.jpgDit is een veranderende wereld: We moeten bereid zijn hierin mee te veranderen. Het verhaal van Rotary moet keer op keer worden geschreven. Dit zei Paul Harris, de oprichter van Rotary, in 1935. In de 114 jaar is er veel veranderd in de wereld en ook in Rotary. In de COL 2019 is opgenomen dat Rotaract officieel bij de Rotary familie hoort.

De Rotary waarden - respecteer iedereen - People of Action - niemand uitsluiten.

Mogelijkheden voor een nieuwe Rotary Club op te richten zijn ook vernieuwd. Een satellietclub bijvoorbeeld. De jongere clubs zijn er al. Past Rotary Club zijn ook bekend, maar een senioren Rotary Club voor een regio is ook een optie. Hierdoor blijf je wel Rotarian als je je niet meer thuis voelt in je eigen club.

Moderne slavernij in onze steden

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15428/hqtr84shs7mh73wwkhxwrhcn43npfxkn/mailing-14.jpg Tijdens de Rotary Regio Tour zijn diverse inspirerende sprekers aan het woord geweest. Één van de sprekers was Angelique Koopmans RC Rio a/d Amstel. Over mensenhandel in Amsterdam Zuidoost.

The Bridge 2 Hope streeft naar erkenning voor de overlevenden van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Hoe kunnen de slachtoffers een vrij en onafhankelijk bestaan opbouwen. De avond werd begonnen door Kristian Haverkamp van International Justice Mission (https://www.ijmnl.org/) - Wat is moderne slavernij.

Renate van der Zee schreef een boek over haar bevindingen als journalist over de wallen.

Toos van Heemskerk sprak over slavernij in de seksindustrie, https://wearenotforsale.nl/

Verslag landelijke waterseminar

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/15429/45zkf24gzxsvnqpqrxfpycrer2m4wiep/mailing-15.jpg Een magazine format met veel foto's, korte verhalen, interviews en links naar de vertoonde films en links naar meer achtergrondinformatie van de keynote speakers, de deelnemers aan de watermarkt en de resultaten van de waterproof discussies.

Van het Endowment fund - water education fund is de oprichting afgerond in Hamburg. Dat heeft als doel er in de toekomst de IHE Delft scholarships mee te ondersteunen. Het fonds kan groeien door verdere giften van individuele leden, clubs, districten, etc. Dat gaat gewoon via een overschrijving op de Euro-rekening van de Rotary Foundation.

Mensen kunnen dit fonds in de toekomst via een nalatenschap ondersteunen.


‘Together, we see a world where people unite and take action to create lasting change - across the globe, in our communities, and in ourselves’

https://www.rotary.nl/_resources/getfile/mailing/13113/tqccsbpshbcppxmkz4chdshtsxdx9z4h/mailing-26.png