© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Charteruitreiking Rotaract Midden-Limburg

Rotaract Midden-Limburg

Charter-uitreiking door Gouverneur Marion Stevens

Woensdag 22 juni was een bijzondere clubbijeenkomst bij Rotary Leudal. Want deze avond is door districtsgouverneur Marion Stevens de charter uitgereikt aan voorzitter Dominique van Goch en de 6 leden van Rotaract Midden-Limburg. Samen met de club Weert Land van Horne zijn we de trotse "ouders" van deze nieuwe club.

Na een enthousiast welkomswoord van Marion Stevens, werd officieel de charter door haar uitgereikt. Hierna spraken de voorzitters van beide clubs de jongeren toe en verraste ze met een voorzittershamer, orde-bel en een mooie financiële startersbijdrage.

Alle leden werden vervolgens officieel gepind tot Rotary-lid en van harte gefeliciteerd door alle aanwezigen. En zoals het een echte voorzitter betaamd, hield Dominique een mooie maidenspeech.

:13483305_1029835030457002_7008061723038041365_o.jpg

V.l.n.r.: Henry Honné - voorzitter Rotary Leudal, Marion Stevens - Districtsgouverneur, Dominique van Goch - voorzitter Rotaract, Willem Croughs - voorzitter Rotary Weert Land van Horne.

:13517374_1029837737123398_7965934029295220291_o.jpg

:13475127_1029837680456737_5672170214886707933_o.jpg

Maidenspeech Dominique van Goch

Bijna exact een half jaar geleden, namelijk op de Nieuwjaarsreceptie, hebben Charlotte en ik Frederique hier voor het eerst ontmoet en hebben we gesproken over het oprichten van een Rotaract. Pia werd er op dat moment via WhatsApp bij betrokken en nog diezelfde avond was er een zaadje geplant: we gaan een Rotaract in Midden Limburg oprichten. Uit verschillende hoeken werd al gauw hulp aangeboden, bijna nog voordat we zelf konden vertellen wat we van plan waren. Een Rotaract is immers voor en door jongvolwassenen dus we vonden het erg fijn dat Henry, Desiree, Paul, Willem en Pieter ons het vertrouwen hebben gegeven om zelf aan de slag te gaan. Mannen en Desiree, heel veel dank hiervoor! Een hele bijzondere dank aan Desiree omdat het aan haar te danken is dat er in zo’n korte termijn een Rotaract is opgericht.

We kregen de tip dat er een slapende Rotaract Roermond is en dat we die konden voortzetten. Frederique, Pia, Charlotte en ik waren het er al vrij snel over eens dat we een nieuwe, frisse Rotaract wilden oprichten. We hadden dit gevoel en konden dit niet goed uitleggen tot op de dag van de Districtsconferentie waar we een gezellige dag met Cees Berger hebben gehad. Het thema deze dag was ‘verandering en vernieuwing’ maar gek genoeg hebben de meeste sprekers gesproken over het verleden. Natuurlijk kan het verleden als basis voor de toekomst dienen, net zoals een slapende Rotaract een kans zou zijn geweest voor jongvolwassenen om nieuw leven in te blazen. Dit zou echter betekenen dat we vast blijven zitten aan het verleden voordat we stappen in de toekomst kunnen zetten: de naam zou moeten worden gewijzigd, de statuten zouden moeten worden gewijzigd omdat we een prachtige missie en visie hebben verwoord, er zou opeens iemand van 30+ in het bestuur komen terwijl de Rotaract officieel tot 30 jaar is en noem maar op. Daarom hebben wij besloten om de ervaring van jullie als Rotarians en de ervaring van enkele Rotaracters uit Eindhoven en Amersfoort als basis te nemen voor de toekomst, en zelf een Rotaract op te richten. En zie hier: het zaadje heeft in een half jaar tijd al wortels in de aarde.

Dit is dankzij het snelle handelen en eindeloze enthousiasme van Desiree, Marion, Henry, Willem, Pieter en Paul. Dankzij Gé hebben we naast jullie als moederclub ook een vaderclub: Rotary Weert Land van Horne. Dus ook voor jou een grote dankjewel. Wij willen ook de leden van onze moeder- en vaderclub bedanken omdat wij zonder jullie hulp geen succes kunnen worden. Ik vraag dan ook een applaus voor al deze geweldige Rotarians. Dank jullie wel!