© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Geslaagde avond voor Microkrediet voor Moeders

Benefiet kookavond vrouwelijke leden doorslaand succes

Trots zijn de vrouwelijk leden op het resultaat van de clubavond van 11 november jongstleden. Maar liefst €2028,- is die avond opgehaald voor de Stichting Microkrediet voor Moeders. Omdat de vrouwelijke leden van de Rotary Leudal moeder en/of ondernemer zijn, lag het doel Microkrediet voor Moeders dicht bij het hart. Advocaat, vormgever, coach; zo divers als de achtergrond van de vrouwelijke leden is, op deze avond draaide het werk om een lekkere maaltijd te bereiden met minimale middelen en mooi op te dienen.

In plaats van de gebruikelijke clubavond waar de maaltijd wordt verzorgd door derden, werd nu bij een van de leden thuis gekookt door de vrouwen. De vaste bijdrage voor de clubavond bleef gewoon staan en kon zo volledig naar het goede doel gaan. Vrouwelijke leden doneerde ingrediënten en drank om zo het bedrag nog te verhogen. De mannelijke leden reageerden enthousiast. Er werd royaal gedoneerd, waardoor de opbrengst van de avond nog mooier werd. De reactie van stichting Microkrediet voor Moeders op de kookactie was hartverwarmend: ‘Het hoogste bedrag in de afgelopen vier jaar. Geweldig!’

De stichting helpt moeders in Azië met het opzetten van een eigen bedrijf via kleine leningen, spaarmogelijkheden, vaktrainingen en ondernemers- en leiderschapstrainingen. De vrouwen vergroten zo hun economische zelfstandigheid en onafhankelijkheid en verbeteren daarmee de kwaliteit van hun leven en dat van hun families. 

IMG_6913.JPG

IMG_6918.JPG

IMG_6924.jpg

IMG_6925.jpg

IMG_6933.jpg

IMG_6938 klein.jpg