© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Navenant Aspergerally 2016

Aspergeweekend 2016

Ververs de olie van uw oldtimer alvast, want de aspergerally voor 2016 is alweer gepland! 7 mei cruist u samen met andere liefhebbers door Limburg, waarna het aspergeweekend zondag 8 mei met de traditionele veiling en het aspergediner bij Da Vinci wordt afgesloten. Het geld dat, mede dankzij u, dit weekend wordt ingezameld komt wederom ten goede aan het onderzoek naar killercellen tegen kanker.

Dat ons asperge-event traditioneel tijdens moederdag plaatsvindt, mag geen toeval heten. Inmiddels staat ons moederdagweekend, en dat van een hoop anderen, in het teken van de strijd tegen kanker. Gerard Bos en zijn team ontwikkelen in het UMC+ een nieuwe behandelmethode tegen kanker: het killercellenproject. Inmiddels voelt het aan als ons kindje en het eerste weekend van mei moederen we allemaal even over dit bijzondere kindje.

Killercellen
Zeven en acht mei draait om culinaire hoogstandjes, een tocht langs de mooiste plekken van Limburg en een spectaculaire veiling. Maar de aandacht is bovenal gevestigd op de strijd tegen kanker. Met killercellen wordt er ingezet op genezing van volksziekte nummer één. Mede dankzij uw inzet is er in Maastricht al een machine aanwezig die het vermeerderen van killercellen mogelijk maakt. Daarmee worden dosissen cellen gekweekt die (binnen drie weken) krachtig genoeg zijn voor mensen, waardoor het onderzoek naar killercellen de volgende fase in kan gaan. 

Rally
Ook dit jaar hopen we weer genoeg geld op te halen om het project een stapje verder te helpen. Zaterdag geeft u zelf het startsein voor het aspergeweekend door de sleutel van uw oldtimer om te draaien. Een fantastische route leidt u langs de mooiste plekjes van de provincie. U aanschouwt niet alleen het beste van de provincie, maar mag er hier en daar ook van proeven. Vertrouwde eindbestemming van de oldtimerstoet is Restaurant Da Vinci in Maasbracht. Daar wordt de inwendige mens vakkundig verwend met een walking dinner. 

Diner
Uitrusten is er voor chefkok Margo Reuten en sommelier Petro Kools niet bij, want de dag erna is het de beurt aan het Groot Limburgs Aspergediner. Samen met hun team leggen deze twee autoriteiten op het gebied van gastronomie u in de watten. Dat asperges Limburgs trots zijn, dat wisten we al, maar dat ze zo overheerlijk kunnen smaken… Tijdens deze verwenning van de smaakpapillen mag u het veilingbordje ter hand nemen. 

Primeur
Het Groot Limburgs Aspergediner kent dit jaar een bijzondere primeur met landelijke allure. Vier van Nederlands beste klassieke zangers verzorgen een speciaal optreden op zondagmiddag tussen alle aspergeverwennerijen door. 
Marco Bakker, Henk Poort, Ernst Daniël Smid en Sef Thissen bundelen, one time only, de krachten voor de bezoekers van het aspergediner.

Alle items die onze trouwe partners beschikbaar stellen, worden deze zondagmiddag afgehamerd. Helpt u ons mee de hamer van de veilingmeester op hol te laten slaan?

Meer informatie

Meer informatie en de mogelijkheid op u op te geven vindt u op www.navenant.nl/nl/aspergeweekend-2016