© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Aanmelden Vlielandkamp

Aanmelden Rotary Vlielandkamp 2022 start op 1 december a.s.

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary Vlielandkamp ieder jaar het vakantiekamp voor kinderen die niet met vakantie kunnen, bijvoorbeeld als gevolg van financiële nood of gezinsomstandigheden. Na een onderbreking wegens corona in 2020, kon dit jaar de draad weer worden opgepakt. Maar niet zonder een aantal extra veiligheidsmaatregelen en een uiterst zorgvuldige voorbereiding. Want de veiligheid van de kinderen, de leiding en de Rotarians die de kinderen brengen en ophalen was topprioriteit. Toch is de organisatie erin geslaagd om de deelnemertjes, in een zorgvuldig gecreëerde ‘kampbubbel’, een unieke en coronavrije vakantie te laten beleven.

Jaarlijks gaan vele tientallen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar, verdeeld over twee perioden van acht dagen, mee naar het eiland Vlieland en hebben daar een onvergetelijke vakantie. De twee kampperioden vallen in het tijdvak half juli tot begin augustus.

In 2022 wordt de mijlpaal van het vijftigste (!) Vlielandkamp behaald. Daarmee is het Vlielandkamp het veruit langstlopende jeugdproject binnen Rotary in Nederland en heeft dit initiatief meer dan vierduizend kinderen op het eiland Vlieland gebracht. 

Vanaf Harlingen begint het avontuur al met een boottocht van ruim anderhalf uur over de Waddenzee naar het eiland. Het kamp staat bol van de activiteiten zoals midgetgolf, het zwembad, een sportdag, een circusworkshop, een barbecue, spotten van zeehondjes op de Waddenzee met supersnelle boten en een kampvuur ’s avonds op het strand. En verder veel met elkaar spelen in de natuur zodra het weer dat toelaat. Er is bewust gekozen voor een kamp zonder internet en computerspelletjes. Samen activiteiten ondernemen en spelen met elkaar staan voorop!

Rotaryclubs in Nederland kunnen ieder maximaal twee kinderen aanmelden voor het kamp en betalen daarvoor per kind een bijdrage in de kosten. Voor de selectie zoeken clubs vaak contact met maatschappelijke instanties in hun omgeving, zoals o.a. Jeugdzorg, Stichting Leergeld, Humanitas, Leger des Heils, voedselbanken en scholen, die veel kinderen uit de bovengenoemde doelgroep kennen. De leden van de Rotaryclubs brengen zelf de kinderen van huis naar de boot in Harlingen en halen ze na het kamp weer op.

Vooralsnog gaat de organisatie ervan uit dat het kamp ook volgend jaar weer gewoon doorgaat. Vanaf 1 december a.s. kunnen kinderen voor het kamp in 2022 worden aangemeld via de website van het Rotary Vlielandkamp.  

Vol is vol, dus noteer de datum in uw agenda en regel uw aanmelding tijdig.

Meer informatie op www.rotary.nl/vlielandkamp.