© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wereld Polio Dag 24-10

Beste lezer,

 

Tijdens een polio-uitbraak kunnen kinderen onaangekondigd ziek worden, waardoor ouders zich zorgen maken over hoe ze hun kinderen kunnen beschermen tegen een virus dat zich in hun gemeenschap verspreidt. Kinderen kunnen in het ziekenhuis worden opgenomen, spierzwakte ontwikkelen of verlamd raken. Maar een veilig en effectief poliovaccin heeft de vooruitzichten voor miljarden kinderen over de hele wereld veranderd. En hoewel er geen genezing voor polio is, is er wel een vaccin dat polio kan voorkomen.

 

Isaiku Musa Maaji raakte als kind verlamd, waardoor hij maar weinig mogelijkheden had om in zijn levensonderhoud te voorzien. Vandaag heeft hij zijn eigen bedrijf dat handbediende driewielers bouwt om volwassenen en kinderen met een lichamelijke handicap mobiliteit te geven. Het PolioPlus-comité van Rotary van Nigeria heeft onlangs 150 driewielers besteld bij Maaji om uit te delen aan overlevenden van polio en anderen met mobiliteitsproblemen. De relatie die hij heeft opgebouwd met lokale Rotarians heeft hem gemotiveerd om deel te nemen aan inentingscampagnes tegen polio.

 

"Het is niet gemakkelijk om een fysieke beperking te hebben. Ik ga erop uit om andere mensen voor te lichten over het belang van het poliovaccin, want ik wil niet dat nog meer mensen het slachtoffer worden van polio."

 

In samenwerking met onze partners en met Rotary-leden, hebben we het aantal poliogevallen wereldwijd met 99,9% verminderd. Maar totdat we polio voorgoed hebben uitgeroeid, loopt elk kind risico. We hebben uw hulp nodig om deze verlammende ziekte uit te roeien.

 

Kom op deze Wereld Polio Dag in actie met een gift aan de Rotary Foundation om ervoor te zorgen dat geen enkel kind ooit nog de gevolgen van polio ondervindt.

 

Hoogachtend,

De Rotary Foundation


DONEER HIER