© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Jumboklanten overtreffen verwachtingen

Klanten van Jumbo

Jumboklanten overtreffen verwachtingen

Zaterdag 17 december organiseerde Jumbo Tom van Vliet een inzamelingsactie voor Voedselbank Voorschoten. Ditmaal ging het niet om houdbare producten, maar om geld waarmee de voedselbank zelf versproducten kan kopen. Met bijna 4.700 euro overtreffen de klanten alle verwachtingen.

Het magazijn van Voedselbank Voorschoten is op dit moment voldoende gevuld met houdbare producten, met name dankzij eerdere inzamelingsacties in het dorp. Maar er is nog grote behoefte aan niet-houdbare producten, zoals groenten, fruit, zuivel en eieren. Daarom maakt de voedselbank graag werk van het idee van supermarkteigenaar Tom van Vliet om een speciale inzameling te organiseren. Ditmaal gaat het niet om concrete producten, maar om geld.

Heel veel waard

De voedselbank nodigt onze Rotaryclub uit om de kraam te bemensen. “Met het tegoed van bijna 4.700 euro dat wij op die manier opbouwden, kunnen we in de loop van 2023 versproducten kopen”, legt voorzitter van Voedselbank Voorschoten Floris van Gulick uit. “Voor onze cliënten was deze actie dus heel veel waard. Dank aan Rotary en alle klanten en medewerkers van Jumbo Tom van Vliet voor dit geweldige resultaat!”

Accu leeg, papier op

Heel de dag loopt de actie als een trein. De meeste klanten pinnen zonder aarzeling een bedrag. Anderen doen een donatie in contanten of leveren toch liever échte producten in. Soms ontstaat zelfs een kleine rij wachtenden voor het pinapparaat. Rond twee uur raakt de accu van het apparaat leeg is ook het papier van de bonnetjes op. Gelukkig zorgen medewerkers van Jumbo Tom van Vliet direct voor een verlengsnoer en een nieuwe kassarol.

Doneren?

Lezers die niet aan de actie konden deelnemen maar de voedselbank wel willen steunen, kunnen een donatie overmaken op rekening NL71 RABO 0126 6428 50, t.n.v. stichting Voedselbank Voorschoten.