4 aprili 2014: Sassenheim geeft 190 blokfluiten weg

Paul Vogels (28 februari 2014)

Voorzitter Paul ten Velden heeft op vrijdag 28 februari de eerste van 190 blokfluiten cadeau gedaan aan Sven, leerling van groep 5 van basisschool De Rank. In de loop van de komende week zullen alle ‘groep 5’ leerlingen van alle Sassenheimse basisscholen de beschikking krijgen over een blokfluit. Twee docenten van Crescendo gaan de kinderen les geven. Al op 4 april is er een blokfluitfeest in de Julianakerk, waarbij de kinderen al hun eerste geleerde noten, met behulp van Crescendo’s Startersorkest een door dirigent Erik Waerts gecomponeerd muziekstuk ten gehore zullen brengen.

Rotaryclub Sassenheim wil Crescendo hiermee steunen in haar streven kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor muziek, zodat ze later als lid van Crescendo verder kunnen gaan en kunnen kiezen voor een blaasinstrument, dat ouders voor een schappelijke prijs kunnen huren.

Voorzitter Nelien Reitsma van Crescendo lichtte het hele project toe in bijzijn van RTV West, enkele muziek docenten en docenten van Basisschool De Rank, alsmede vele leden van Rotaryclub Sassenheim.

"Het blokfluitfeest van afgelopen vrijdag 4april in de Julianakerk welke georganiseerd werd door de christelijke harmonievereniging Crescendo en gesponsord door onze Rotary Club was zeer geslaagd. Meer dan 70 kinderen vanuit groep 5 van alle basisscholen van Sassenheim namen aan het evenement deel en waren heel enthousiast. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend feest wordt. Het evenement was voorpagina nieuws op het Witte Weekblad van 9 april 2014

Fotos van het blokfluitconcert op 5 april 2014 in de Julianakerk.