Haring Party 2015 Een Groot Succes

 

De Tweede Haring party van de Rotary Club Halderberge Seppe EEN Geslaagd FEEST.

Het was op woensdag 17 juni een gezellige drukte bij restaurant Le Jardin te Rucphen waar de recent opgerichte Rotary Club Halderberge Seppe haar Tweede Haring Party organiseerde.

Dit traditionele haringhappen is een Bourgondisch evenement van en voor ondernemers dat zijn weerga niet kent en dit jaar voor de tweede keer met succes is georganiseerd.

In totaal hebben zo’n kleine 400 HaringHappers het evenement bezocht.

Opening

De avond werd geopend door de voorzitter van de “Rotary Club Halderberge Seppe”: de heer Piet Jochems. Hij bedankte het publiek voor de grote opkomst en in het bijzonder de sponsoren voor hun bijdrage aan dit evenement.

De eerste haring werd geproefd door de voorzitter in gezelschap van de sponsoren en gastheer Ad Lips van restaurant Le Jardin. Uiteraard ontbrak het traditionele korenwijntje niet.

Haring

Op woensdag 17 juni werd de eerste haring in Nederland op de geëigende wijze gepresenteerd. In Scheveningen is dan de traditionele veiling van het eerste vaatje waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar heeft deze veiling het bedrag van € 53.000,-- opgebracht. Het record staat op € 95.000,- in 2012.

Het is ieder jaar weer afwachten hoe de kwaliteit van de haring is. Aanvankelijk zou het haringseizoen worden gestart op 11 juni, maar de aanvang werd uitgesteld omdat de haring niet vet genoeg was. Speciaal voor de haring party van de Rotary Club Halderberge Seppe werd de haring vanuit Scheveningen per koerier aangeleverd.

Volgens kenners was de haring lekker vet en fantastisch van smaak. Bovendien werd de vis ter plekke aan de kar schoongemaakt en was dus heerlijk vers. Naast de haring konden de gasten zich te goed doen aan een barbecue en diverse andere smakelijke culinaire gerechten.

Het goede doel

De haringparty heeft in totaal € 6.000,- op gebracht. De Rotary Club Halderberge Seppe ondersteunt hiermee 3 goede doelen. Het hoofddoel (€ 3.000,-) is de “stichting Wens Ambulance Brabant “, een volledig uit vrijwilligers bestaande organisatie, die een laatste bezoekwens van terminaal zieke patiënten vervult. Zij zorgen dat het vervoer naar het wensdoel volledig belangeloos wordt georganiseerd en uitgevoerd. De doelen liggen hoofdzakelijk in Nederland, maar soms ook over de grenzen. Een tweede doel (€ 1.500,-) is de “Harold van Zundert stichting”. Dit is een stichting die actief is in onze regio en tot doel heeft om gezinnen, waarvan een ouder op meestal jonge leeftijd is weggevallen, in contact te brengen met lotgenoten. De stichting organiseert ontmoetingsdagen waar ouders en kinderen op een prettige manier worden bezig gehouden en zo even kunnen vergeten wat hen is overkomen. Als derde doel (€ 1.500,-) heeft de Rotaryclub gekozen voor de “Stichting Zundert Hartveilig”. Dit is een stichting die zich ten doel heeft gesteld om de overlevingskansen van iemand die wordt getroffen door hartfalen binnen de gemeente Zundert, aanzienlijk te vergroten. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de AED's, die met steun van de gemeente en anderen zijn geplaatst worden onderhouden en in goede staat blijven.

Website

Blijf op de hoogte van de komende Bourgondische evenementen van de Rotary Club Halderberge Seppe via onze website http://www.rotary.nl/halderbergeseppe.