Haring-party-2017 een gezellig feest

http://www.yes.on.ca/wp-content/uploads/2012/11/rotary-logo.jpg Haring Party 2017 Rotary Club

Halderberge Seppe

Persbericht, vrijdag 16 juni 2017,

De vierde Haring party van de Rotary Club Halderberge Seppe EEN GESLAAGD FEEST.

Het was op donderdag 16 juni een gezellige drukte bij restaurant Le Jardin te Rucphen waar Rotary Club Halderberge Seppe inmiddels haar vierde Haring Party organiseerde.

Deze Haring Party is een Bourgondisch evenement van en voor ondernemers dat zijn weerga niet kent en dit jaar voor de vierde keer met succes is georganiseerd. In totaal hebben zo’n 350 gasten het evenement bezocht.

Opening

De avond werd geopend door de voorzitter van de “Rotary Club Halderberge Seppe”, de heer Marc Lodders. Hij bedankte het publiek voor de grote opkomst en voor hun bijdrage aan dit evenement.

De eerste haring werd geproefd door de voorzitter in gezelschap van de goede doelen en gastheer Ad Lips van Restaurant Le Jardin. Uiteraard ontbrak het traditionele korenwijntje niet.

Haring

Op dinsdag 13 juni j.l. werd de eerste haring in Nederland op de geëigende wijze gepresenteerd. In Scheveningen is dan de traditionele veiling van het eerste vaatje waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar heeft deze veiling het bedrag van € 65.000,- opgebracht ten behoeve van de stichting “Make-A-Wish. Het record staat op € 95.000 in 2012.

Het is ieder jaar weer afwachten hoe de kwaliteit van de haring is. Volgens kenners was de haring “buitengewoon” van kwaliteit, lekker vet en fantastisch van smaak. Bovendien werd de vis ter plekke aan de kar schoongemaakt en was dus heerlijk vers. Naast de haring konden de gasten zich te goed doen aan een barbecue en diverse andere smakelijke culinaire gerechten.

Het goede doel
De opbrengst van deze happening komt ten goede aan:
1. Stichting “Bij Anna” (€ 5.000). Deze stichting heeft als doelstelling om een ontmoetingsplek te creëren, waar mensen van alle leeftijden deel kunnen nemen aan culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten. De opbrengst zal besteed worden aan het realiseren van een “koffie -en theehuis”. Lees meer over Stichting Anna op www.bijanna.nu.

2. Stichting “Fields of Life” (GBP 4.000). Deze stichting heeft als doel het christelijk geloof te delen door samen te werken met lokale gemeenschappen en kerken in met name Oeganda. Dit bereiken ze door o.a.het aanbieden van kwalitatief goed onderwijs, schoon water en gezondheidszorg. Inmiddels heeft “Fields of Llife” 117 scholen gebouwd, 580 waterputten geslagen en leiden zij het “IK BEN Girl”project. Zij besteden hun cheque aan het slaan van waterputten. Lees meer over “Fields of Life”op http://www.fieldsoflife.org.

Website

Voor meer informatie over de projecten van Rotary Club Halderberge-Seppe
zie http://www.rotary.nl/halderbergeseppe