Haringparty 2018 een gezellig Feest

De vijfde Haringparty van de Rotary Club Halderberge Seppe EEN GESLAAGD FEEST.

Het was op donderdag 14 juni een gezellige drukte bij restaurant Le Jardin te Rucphen waar Rotary Club Halderberge Seppe inmiddels haar vijfde Haring Party organiseerde.

Deze Haringparty is een Bourgondisch evenement van en voor ondernemers dat zijn weerga niet kent en dit jaar voor de vijfde keer met succes is georganiseerd. In totaal hebben zo’n 300 gasten het evenement bezocht.

Opening

De avond werd geopend door de voorzitter van de Rotary Club Halderberge Seppe, de heer Paul Opheij. Hij bedankte het publiek voor de grote opkomst en voor hun bijdrage aan dit evenement.

De eerste haring werd geproefd door de voorzitter in gezelschap van de burgemeesters van Rucphen en Halderberge en gastheer Ad Lips van Restaurant Le Jardin. Uiteraard ontbrak het traditionele korenwijntje niet.

Haring

Op dinsdag 12 juni j.l. werd de eerste haring in Nederland op de geëigende wijze gepresenteerd. In Scheveningen is dan de traditionele veiling van het eerste vaatje waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar heeft deze veiling het bedrag van € 78.000,- opgebracht ten behoeve van de stichting “Hulphond”. Het record staat op € 95.000 in 2012.

Het is ieder jaar weer afwachten hoe de kwaliteit van de haring is. Volgens kenners was de haring “buitengewoon” van kwaliteit, lekker vet en fantastisch van smaak. Bovendien werd de vis ter plekke aan de kar schoongemaakt en was dus heerlijk vers. Naast de haring konden de gasten zich te goed doen aan een barbecue en diverse andere smakelijke culinaire gerechten.

Het goede doel
De opbrengst van deze happening komt ten goede aan een viertal projecten te weten:

1. € 2.500 voor Stichting “Orange Babies”. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met HIV en hun babies in Afrika te helpen. Lees meer over deze Stichting op https://orangebabies.nl .

2. € 3.000 voor Stichting “Vrienden van Paulus”. Deze stichting zet zich in voor de minder bedeelden (stille armen) in Halderberge in samenwerking met de gemeente, sociaal maatschappelijke- en religieuze organisaties. Lees meer over deze stichting op www.vriendenvanpaulus.nl.

3. € 7.000 voor Project Rotary “Huis op Filipijnen”. Dit project wordt geleid door de Rotary Club Zevenbergen en heeft als doel om geld in te zamelen voor de bouw van woningen voor de slachtoffers van de tyfoon “Yolanda” op de Filipijnen.

4. € 2.500 voor Project “Suikerplein”. Suikerplein is een beveiligd online portaal voor kinderen met diabetes type 1 en hun ouders, dat voorziet in online informatie over diabetes, online ouder-professional communicatie en online lotgenotencontact. Lees meer over Suikerplein op https://www.suikerplein.nl .

Click hier voor een sfeerimpressie van deze gezellige avond.

Website

Voor meer informatie over de projecten van Rotary Club Halderberge-Seppe zie http://www.rotary.nl/halderbergeseppe