© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Symposium Sint Maarten revisited, 100 jaar Rotary in Utrecht

Op vrijdag 10 maart 2023 viert Rotary Utrecht haar 100-jarig bestaan met een symposium rond het thema ‘Sint Maarten revisited’

Utrecht is de stad van Sint Maarten, de heilige die zijn mantel deelde met iemand die er geen had. Een lichtend voorbeeld voor iedereen die ambities heeft om anderen te helpen, zoals ook de Utrechtse Rotary, die in 2023 honderd jaar bestaat. 

In de afgelopen honderd jaar is onze samenleving sterk veranderd, met bewegingen naar een verzorgingsstaat en weer een beetje terug, secularisatie, emancipaties en meer besef van (mondiale én lokale) ongelijkheid, evenals de ideeën over hoe men het beste hulp kan bieden. De grootte en complexiteit van de problemen die het welzijn van mensen bedreigen maken zijn enorm. Dit maakt het moeilijk om te zien hoe particuliere ambities voor oplossingen  vorm kunnen krijgen. En meer specifiek, er zijn veel professionele organisaties (in Utrecht) die aan welzijn werken, hoe kunnen wij als Rotary clubs effectief zijn en hen helpen? 

Wij gaan in het symposium verkennen hoe we in Utrecht, de stad van Sint Maarten, impact kunnen maken, nadrukkelijk in samenwerking met professionele, gemeentelijke, organisaties. Het symposium is bedoeld voor leden van Rotary clubs uit Utrecht en genodigden, en voor Rotary leden elders uit het land.

Voor aanmelden en informatie over sprekers, programma en locatie, zie:

www.rotaryutrecht100.nl