© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Stichting Look Good...Feel Better ontvangt € 2.000

Voor Look Good… Feel Better een avond in de Schouwburg

2 maart 2014

Op zondagavond 2 maart werd er in de Kleine Zaal van de Schouwburg in Amstelveen een benefietavond georganiseerd met unieke combinatie van muziek en toneel.
Ziekenhuis Amstelland
en Reade, aanbieder van revalidatiezorg, organiseerden deze bijzondere avond. Bijzonder omdat deze voorstelling muziek en toneel met elkaar verbindt.
En natuurlijk omdat alle artiesten belangeloos meewerkten waardoor de opbrengst van de avond geheel ten goede kwam aan Stichting Look Good…Feel Better.


Het programma bestond uit twee komische eenakters van de beroemde schrijver Tsjechov, het bekende Het aanzoek en de monoloog Over de schadelijkheid van tabak. Thema van beide eenakters was de liefde.
Deze toneelstukken werden afgewisseld met een optreden van een sextet van het Nederlands Philharmonisch Orkest bestaande uit vier violisten en twee cellisten die Souvenir de Florence speelden van de componist Tsjaikovski (1840-1893). Daarnaast was er een optreden van het Russisch Kamerkoor, dat liederen in het thema 'liefde' uit hun repertoire ten gehore heeft gebracht.

Stichting Look Good...Feel Better, een stichting die we wel vaker steunen, stelt alles in het werk om mensen met kanker te helpen bij hun uiterlijke verzorging en er hiermee voor te zorgen dat zij weer wat meer zichzelf zijn. In Ziekenhuis Amstelland verzorgt de stichting al jaren kosteloos workshops voor patiënten. Hun grote wens is om, naast de uiterlijke verzorging, hun aanbod uit te breiden met kleuradvies, of bijvoorbeeld een middag te organiseren voor patiënten samen met hun beste vriendin. De opbrengst van deze benefietavond wordt hiervoor aangewend.

RANA werd gevraagd om zoveel mogelijk mensen attent te maken op deze avond, zodat alle 225 plaatsen in de Kleine Zaal van de Schouwburg gevuld werden. Op een paar stoelen na, was dat het geval. Rotarylid en schoonheidspecialiste Reiny Metz werd deze avond ook nog nadrukkelijk bedankt voor haar vrijwillige inzet voor Look Good…Feel Better.

De voorlopige opbrengst die in zijn geheel gaat naar de Stichting Look Good…Feel Better was € 2.000. Aan het einde van de avond werd een cheque overhandigd.