© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Tour de soes

Tour de Soes: fietsen door onze prachtige Noordkop!

Tour de Soes is een fietstocht voor jong en oud met afstanden van 15, 30, 60 en 120 kilometer. Dit jaar vindt voor het eerst de Tour de Soes plaats op zondag 2 juli in de omgeving Anna Paulowna – Den Helder– Wieringerwaard - ’t Zand – Callantsoog. Afhankelijk voor welk aantal kilometers u kiest krijgt u een prachtige fietsroute aangeboden in een gedeelte van de Noordkop. U kunt starten vanaf Molen de Hoop in ’t Zand voor zowel de toertocht van 15, 30, 60 en 120 km. De tocht van 120 km laat u zo’n beetje de hele Noordkop zien, van ’t Zand, Callantsoog, Den Helder, Wieringerwaard, Anna Paulowna en via de omgeving van Harenkarspel weer terug naar ’t Zand. “Mocht dit te veel van het goede zijn, en heeft u wel zin in een ontspannen fietstocht dan kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een tocht van 30 km waarbij u langs allerlei leuke dijkjes rijdt richting Wieringerwaard”, aldus Sjaak de Heij. “Ook de tocht van 15 km is gewoon mooi om te fietsen via een leuke kustroute en voor de kinderen hebben we halverwege deze route een leuke verrassing …”, vult Fons Sijnesael aan.

Er zijn verschillende starttijden om te zorgen dat de meeste mensen rond hetzelfde moment weer aankomen op de startplek, zodat iedereen de grote loterij kan bijwonen en natuurlijk gezellig op het terras bij de Molen naar de live muziek kan luisteren. Bij de aanschaf van een passe-partout krijg je eveneens een lot zodat je automatisch meedingt naar allerlei leuke prijzen. Er worden twee geweldige hoofdprijzen beschikbaar gesteld door Kroon Tweewielers uit Callantsoog: een fietscomputer en moderne, goede fietstassen.

Tour de Soes 2017 wordt dit jaar door de drie Rotary Clubs Anna Paulowna e.o., Den Helder-Julianadorp en Harenkarspel vorm gegeven. “Zo wordt gezorgd voor een afwisselende tocht met verschillende startpunten”, zegt Sjaak de Heij.

Rotary Anna Paulowna e.o. werkt graag mee aan deze prachtige fietstocht om lokale goede doelen te ondersteunen. Met de Tour de Soes wordt dit jaar Molen de Hoop in ’t Zand, timmerdorp Breezand, timmerdorp Anna Paulowna en atletiekvereniging Dokev uit Anna Paulowna gesteund. Mocht u nog geen startbiljetten hebben gekocht, dan kunt u terecht bij Adviesgroep De Heij in ’t Zand om uw startbewijs te kopen.

De mogelijkheid wordt geboden om een startkaart te kopen voor € 7,50 of een passe-partout voor

€ 20,00. Bij de startkaart krijgt u eveneens een krentenbol en een banaan voor onderweg. Bij het passe-partout krijgt u een lunchpakket, een kop koffie, consumptiemunten en een lot voor de loterij. Alle fietsers krijgen na afloop een soesje. “Het heeft niet voor niets Tour de Soes”, volgens Gustaaf Zeeman. Voordat u start bij Molen De Hoop heeft u ook de kans om de laatste ongemakken aan uw fiets na te laten kijken door fietsenmaker Luuk Kroon van Kroon Tweewielers uit Callantsoog die de hele ochtend aanwezig zal zijn.

Ook dit jaar helpt de lokale middenstand de Rotary en de Toer de Soes. "Er wordt nu al gul cadeaubonnen gedoneerd" aldus Sjaak de Heij. "Of het nu cadeaubonnen zijn van de snackbar in Anna Paulowna of de slager in 't Zand, het lijkt wel of we allemaal met het Tour de Soes-virus zijn gepakt". Alle Rotaryleden kijken uit naar een gezellige en geslaagde fietstocht op 02 juli 2017.

Doet u ook mee? Startbewijzen zijn te koop bij De Heij Adviesgroep in ’t Zand.

Houdt u ook de facebookpagina van Rotary Anna Paulowna e.o. in de gaten.