© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclubs en ISW repareren fietsen voor Oekraïense vluchtelingen

De komende weken zamelen de leden van de Rotaryclubs Westland, Westland-Polanen, Wateringen (oude) fietsen in. Nadat de fietsen zijn nagekeken en rijklaar zijn gemaakt door leerlingen van ISW Westland Vakcollege, worden 100 fietsen komende zaterdag 14 mei tijdens een feestelijk moment geschonken aan Stichting Westland voor Oekraïne.

Fietsen gezocht

De drie Rotaryclubs en ISW vragen alle Westlanders om hun overtallige driewielers, kinderfietsen en dames- en herenfietsen te doneren. Leden van de Rotaryclubs kunnen in onderlinge afstemming de fietsen ophalen. Ook is het mogelijk de fietsen op donderdag 21 april van 8.00 tot 19.00 uur of vrijdag 22 april van 8.00 tot 14.00 uur de fietsen in te leveren bij het ISW Westland Vakcollege, Hoge Woerd 2 in Naaldwijk.

Ook ISW-leerlingen dragen steentje bij

Ingeleverde fietsen worden door leerlingen nagekeken waarbij de nodige materialen worden ingekocht bij lokale ondernemers. De Vakcollege-afdeling Produceren, Installeren en Energie (PIE) gaat vervolgens aan de slag met het rijklaar maken van de fietsen. De leerlingen die kiezen voor het keuzevak ‘Fietstechniek’ starten al direct na de meivakantie met het repareren van de fietsen. Ze hoeven dit niet alleen te doen. Op zaterdagochtend 14 mei komen circa 15 Rotarians de leerlingen helpen bij het rijklaar maken van de ingeleverde fietsen. Aan het einde van de ochtend worden de beoogde 100 opgeknapte fietsen overhandigd aan Stichting Westland voor Oekraïne.