© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary 100 jaar Estafette acties Zuid-Holland (D1600)

In dit jaar, 2023, is het 100 jaar geleden dat Rotary naar Nederland kwam. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar voorbij gaan. Op 28 januari was de start van het eeuwfeest in het Olympisch Stadion Amsterdam en werd het startschot gegeven voor de Rotary 100 jaar estafette die in een jaar de 500 clubs in Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden. De estaffete is zaterdag 14 oktober aangekomen in D1600. Hier staat een impressie van de activiteiten.

14 oktober

Ontvangst bij de overdracht van de estafette van Rotary District 1550 naar Rotary District 1600 Zuid Holland met Wendy Boog en Guido Rijninks. Met dank aan Rotary club Culemborg.

En de bakfiets werd feestelijk ingehaald tijdens de Inspiratiedag van Rotary District 1600 Zuid Holland.

Wendy Boog is gouverneur van dit district en fietst mee met de estafette.

Aandacht voor Mentale Gezondheid moeten we samen waar maken: Doorbreek het taboe en praat er over.

En dat kan klein beginnen met de vraag: “Hoe is het echt met je?” en daarna LSD toe te passen: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Want hoe eerder mentale klachten worden besproken, des te sneller er een oplossing voor gevonden kan worden. Samen doorbreken we niet alleen het taboe op praten over mentale klachten, maar kunnen we ook levens redden. Want soms worden de eenzaamheid en wanhoop zo groot dat mensen geen andere uitweg meer zien dan zelfdoding.

Help mee door oog en oor te hebben voor mensen die je ontmoet. Daarnaast kan je onderzoek naar het voorkomen van zelfdoding steunen door mijn fietstocht vanaf 14 oktober te sponsoren. Doneer ook!

Wil je Wendy sponsoren? Klik dan hier https://actie.113.nl/fundraisers/wendy-boog

Schone straten in Rotterdam Zuid. Op de dag dat de Rotary 100 jaar bestaat, zetten we er samen de schouders onder. Aan de schoonmaakactie deden leden van de Rotary clubs Rotterdam Mainport, Feijenoord en Barendrecht mee.

15 oktober

Rotaryclub Botlek en Rotaryclub Rhoon-Barendrecht. Om 8 uur ‘s ochtends aan tafel voor ontbijt met ruim 70 genodigden waarvan velen een ritje door het heelal in de Spacebuzz mochten maken. Daarna ruim 50 puzzels verkocht en waren we lossss. De fietstocht met een grote groep op weg naar Rotaryclub Vlaardingen ☀️ 🌧️ 100 jaar Rotary in Nederland door weer en wind

Rotary Vlaardingentachtig en Rotaryclub Vlaardingen hebben samen mooie activiteiten georganiseerd om allereerst de geschiedenis van Vlaardingen uit te lichten bij het Geuzenmonument en daarna de dagelijkse praktijk te laten zien in het Mrija-dorp waar vluchtelingen uit Oekraïne wonen. Samen met de wethouder en kinderen hebben we de plantenbakken nóg mooier gemaakt t.g.v. 100 jaar Rotary in Nederland

Bij Rotaryclub Schiedam en Rotaryclub Schiedam - de Veste werden we opgewacht door Willie Palm met warme Rotary-wafels en ging de gouden schop ècht de grond in om de strijdbijl te begraven. Waar dat om gaat? Dat moeten we de clubs uit Schiedam zelf even vragen


100-jaar-Rotary-in-Nederland-puzzelevent in Schoondijke was een heerlijk relaxte en soms bloedfanatieke regenachtige-zondagmiddag-bezigheid. Gelukkig hebben we de foto’s nog😅. 5 van de 14 teams zagen kans om de puzzel binnen de tijd van 3 uur te leggen. Gefeliciteerd en allemaal dank voor jullie enthousiaste deelname😇.

21 en 22 oktober

1 of 14

2e Estafette Weekend op de fiets 🚴🏻‍♂️

Veel dank aan de coördinatoren, alle voorzitters en clubleden die betrokken waren bij deze fantastische dagen.

Ik ben enorm onder de indruk van alle acties en projecten die t.g.v. het jubileumjaar zijn georganiseerd.

Zaterdag 21 oktober gaat de 100 jaar Rotary in Nederland Estafette de route vervolgen door Rotary District 1600 Zuid Holland en ik fiets langs bij de volgende clubs: Rotaract aan de Maas

Rotaryclub Rotterdam-Hillegersberg Rotaryclub Rotterdam-Alexander Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag en Kralingen, Rdam Zuid, Rdam Noord, Rotary Rotterdam Stad, Delfshaven, Capelle aan den IJssel, Rotary Club Zuidplas, Rotaryclub Lansingerland.

🚴🏻 Zondag 22 oktober bezoek ik de volgende clubs op de fiets:

Rotary Club Pijnacker-Nootdorp, Rotary Zoetermeer, Rotary Leiderdorp, Rotaryclub Roelofarendsveen, Rotary Club Lisse-Bollenstreek en Rotaryclub Hillegom-Lisse

En 🧩 zien = 🌳 kopen ‼️

Met elkaar hebben bovenstaande clubs dit weekend ruim 150 Rotary puzzels gekocht!

28 en 29 oktober

De Rotary bereikte zaterdagmiddag de Leidse regio. In Oegstgeest werden een feestelijke benefietavond en een veiling georganiseerd. De opbrengst is voor de Stichting Okidoo en JES Rijnland.

Zondagochtend werd de tocht voortgezet naar Leiden. Op de Koornbrug, in het centrum van de stad, zette de Leidse tak van de Rotary zich in voor blinden en slechtzienden. Na een rap van de zelf slechtziende Martijn Rijsenbrij, beter bekend onder zijn artiestenaam RijstErbij, stapten de hardlopers van RunningBlind op de tandem voor een fietstocht naar de Rotary in Voorschoten.

“Onder de noemer ‘cycling blind’ rijden we met acht tandems, waarop een ziende en een blinde fietser rijden, naar de Hooghkamerbrug op de grens met Voorschoten”, legt Hans Rohlof van Rotary Leiden uit.

Onder het gemeentebord van Voorschoten worden tulpenbollen gepland. Met de actie is aandacht gevraagd voor de ziekte polio. Wereldwijd worden bollen gepland in de actie ‘Stop Polio Now’. Na het planten nemen de Voorschotenaren het stokje over en ging de estafette bakfiets door naar Wassenaar.

De estafette heeft, tussen de buien door, Voorburg bereikt! Aldaar weer een warm en droog welkom door de clubs Voorburg en Voorburg Vliet met een heuse Wendy boog!

4 en 5 november

1 of 25

Ook het 4e weekend van de 100 jaar Rotary in Nederland estafette door Rotary District 1600 Zuid Holland was een groot succes 🧡 dankzij de enorme inzet van alle betrokken Rotaract en Rotaryclubs:

Rotaract Scheveningen Rotary Den Haag Pulchri RC ‘s-Gravenhage Residentie RC ‘s-Gravenhage RC ‘s-Gravenhage Oost RC Den Haag Nieuwspoort Rotary Club Voorhout RC Den Haag des Indes Rotaract The Hague international Rotary Club The Hague Metropolitane RC Wateringen Rotary Club Rijswijk Rotaryclub Rijswijk Ypenburg Rotary Delft Vermeer en RC Delft, RC delft Vrijhof en RC Delft Koningsveld Rotary Westland Polanen en Rotary Het Westland Rotary Maassluis - Maasland Rotaryclub Brielle-Voorne-Putten en Europoort Rotary Hellevoetsluis en Rotary Club Nissewaard

11 en 12 november

1 of 11

Zaterdag 11 november kwam de Rotary bakfiets, in het kader van 100 jaar Rotary in Nederland, aan in Strijen. In het bijzijn van de leden van de drie clubs, Binnenmaas, Haringvliet en HoekscheWaard, en de musicale ondersteuning van Jachthoornblazers Polderluid, werd de schep (lees stokje) overgegeven aan district 1610 in het bijzijn van wethouder HW Paul Bogaard, districts(1610)Gouverneur Anja Rijlaarsdam (r) en Gouverneur district 1600 Wendy Boog.

Vanmiddag is de bakfiets aangekomen in Zwijndrecht.

Op 30 december zal de estafette eindigen in Hulst.