© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Faunabeheer in het Vroege vogelbos

Woensdag 20 september gingen we gewapend met schoffels aan de gang voor moeder natuur. Om zes uur verzamelden we ons bij de parkeerplaats van Thermen La Mer in Almere Haven, aan de rand van het Vroege Vogelbos. De opkomst was overweldigend, absoluut gezien en relatief tot andere jaren. Petra Borsch van Flevolandschap stond ons al op te wachten en stelde voor eerst de broodjes soldaat te maken. Dat viel in goede aarde, maar eerst hield onze kersverse voorzitter Francisco nog een praatje en deed zelfs een roll-call. Na de broodjes en drankjes legde Petra uit wat het probleem is en wat we daaraan gingen doen.

De Reuzenberenklauw is een niet-inheemse soort Berenklauw en deze soort is invasief, dus die moet bestreden worden. In tegenstelling tot wat velen denken, zijn het niet die grote joekels die we te lijf gingen, maar de wat kleine exemplaren en jonkies.

We kregen schoffels uitgedeeld, vlijmscherp en daarmee gingen we aan de slag.

Na ca een uurtje, het liep tegen achten, had iedereen er wel genoeg van, te horen aan het opkomend gebabbel. We (eigenlijk Sietske) maakten ons gereedschap schoon. Petra kreeg van Francisco een doos bonbons, die zou wel in goede aarde vallen bij haar collega’s. Met een voldaan gevoel nam iedereen afscheid.