© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Kerstdiner

Het jaarlijkse Kerstdiner


Woensdag 19 december genoten wij van ons jaarlijks kersdiner

De ontvangst met een glas champagne was feestelijk. Langzaam stroomde View vol met fellows. Door een foto uit te kiezen en ons daarna naar de eetzaal te begeven werd te tafelschikking licht chaotisch geregeld. De prachtig uitgedoste gasten, gekleed in black tie, elegante jurkjes, colberts met en zonder glitter gaven de avond glans.

De voorzitter gaf een overzicht van de activiteiten van het afgelopen 5 a 6 maanden. Maar voordat het eten geserveerd kon worden, hoorden we dat de avond een extra component bevatte; een heuse verkeersveiligheidsquiz. Oud verkeersofficier van Justitie Koos Spee figureerde op de achtergrond als scheidsrechter, Voorzitter Paul hield de Wegenverkeerswet figuurlijk als leidraad aan. And off we go!

Na de eerste van drie vragenrondes werd het voorgerecht geserveerd. Gietenkaassalade, beef of zalm. Iedereen genoot. Na de tweede ronde, ook weer geïllustreerd met beelden uit de PowerPoint klonken de verzoeken om wat extra bedenktijd al wat vaker door dan bij de eerste ronde. De tongen raakten losser, leesbrillen kwamen tevoorschijn. De hoofdgerechten, hert en vis, werden opgediend en de wijn werd bijgeschonken.

De derde ronde; de spanning nam toe. De vragen leken wat makkelijker, maar schijn bedriegt. Er zaten veel ‘in stinkertjes’ bij en niet iedereen had ze door. Op tafel werden lange planken met nagerechten op tafel geplaatst. Van panna cotta tot chocolade ijs, van lavetaart tot cake. Het kon niet op. En dan volgde het onvermijdelijke: de uitslag van de quiz. Alle winnaars bleken aan één tafel te zitten. Hoe was dit mogelijk? De prijzen werden aan de trotse winnaars onder luid applaus uitgereikt.

Na bedankjes aan de medewerkers van View en aan de organisatoren gingen de eerste gasten na de koffie huiswaarts. Door de meesten is er nog lang nagetafeld.

Zo is een mooie avond weer ten einde gekomen.