© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Walter Hubers Evenementenbeveiliging

Walter Hubers: Evenementenbeveiliging

Op woensdag 17 juni 2020 was onze gast van de avond Walter Hubers. Walter is eigenaar Triple F beveiliging. Triple F staat voor: Firm, Fair, Friendly. Het bedrijf doet o.a. de beveiliging voor de Haringparty Almere. Walter komt van Defensie en nadat hij daar weg is gegaan heeft hij Triple F opgericht samen met een compagnon. Het bedrijf doet voornamelijk event beveiliging. Waarbij safety en services belangrijk zijn. Safety betekent veiligheid en services zijn bijv. de straatcoach en de stewards.

De beveiligers op Schiphol die de bagage controleren vallen onder KMAR. Hij vertelt over Crowd management dit houdt in veiligheid vooraf bij een event. Crowd controle is tijdens een event bijsturen als het misgaat. Eventmanagement, een event voor publiek toegankelijk zowel tijdelijk als incidenteel.

Als er een event wordt georganiseerd, dan zijn er vele regels en vergunningen waar rekening mee moet worden gehouden. Zo zijn er de evenementvergunning, de milieuvergunning, horecavergunning, geluidsproductie en veiligheidsvoorschriften. Om een event te kunnen organiseren is men gebonden aan veel regels.

Zo moet er o.a. een

-

Verkeersplan

-

Horecavergunning

-

Type event

-

Doelgroep

-

Locatie

-

Datum

-

Categorie

-

Risico

-

Brandrisico

-

Vergunning aanvraag.

-

Veiligheidsplan

-

Mobiliteitsplan

-

Gezondheidsplan (EHBO)

-

Windplan

-

Verzekering

-

Voedselveiligheid

-

Reputatiemanagment.

Een event krijgt te maken met

DIM Aliced.

-design

-informatie

-management

-arrival

-last minute

-Igress (ingangen)

-egress (uitgangen)

-departure

Uiteraard is er overleg met de politie, Ghor, GGD, verkeer en milieu voordat de vergunning wordt verstrekt voor een event. Triple F heeft veel ervaring in het buitenland opgedaan. Voornamelijk in Engeland hebben ze veel mooie events begeleid in security. Door het corona virus zijn alle events waar een vergunning nodig is uitgesteld tot zeker 1 september. Het blijft onzeker wat er na 1 september gaat gebeuren en voor 2021 is alles nog onzeker. Om goed te kunnen beveiligen zijn er goede opleidingen. M.n. trainingen zijn zeer belangrijk. Walter wordt door Paul bedankt voor zijn presentatie en om 19:30 uur gaat ieder weer huiswaarts.