© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Sinterklaas battle

Op woensdag 2 december vierden wij zoals te doen gebruikelijk onze traditionele Sinterklaasbijeenkomst. Echter dit jaar ging het natuurlijk vanwege Covid-19 ietsje anders dan anders. Vaste themaorganisator Jannie, had voor ons een heuse Sinterklaas Battle bedacht die ons al weken van te voren in stelling bracht. In teams van 4 moesten elk 4 opdrachten worden voorbereid.


De opdrachten bestonden uit het presenteren van een Sinterklaas metamorfose, een opvallende Gadget, van zeer nuttig tot nutteloos, een rijm waarin concurrenten teamplayers worden toegezongen en tenslotte een hilarisch Sinterklaasmoment uit de Sociale media.


Nou, dat ieder team haar taken zeer serieus had opgevat bleek al snel. Bijzondere creatieve presentaties vlogen over het Zoom scherm, want iedereen zat natuurlijk Coronaproef thuis. Voor sommige inzendingen was het maar goed dat de kinderen al in bed lagen , maar enkele ouderen vielen van hun stoel van het lachen.

Na een spannende strijd werden de punten verdeeld door ons enige en oprechte jurylid Jannie. Het winnende team kreeg een grote glazen pot vol met Euromunten. Dat wordt dus snel tellen als een echte Oom Dagobert.

Aan het eind van de avond werd er nog even als echte beeldbuiskinderen nagepraat en gingen de oogjes en snaveltjes met een glimlach toe. Binnenkort zal er wel veelvuldig worden gesnoept van de Chocolade euro’s.