© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wandelen voor Water

Kinderen uit Dwingeloo brengen € 1.105,15 bijeen

Kinderen uit Dwingeloo brengen € 1.105,15 bijeen

Op woensdag 20 maart hebben 41 leerlingen van de hoogste groep van Burg. W.A. Storkschool uit Dwingeloo meegedaan aan de sponsorloop Wandelen voor Water. De opbrengsten van € 1.105,15 zijn voor AMREF Flying Doctors in Kajiado, Kenia. Dankzij Wandelen voor Water hebben de kinderen in Kajiado binnenkort ook schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen.

De kinderen uit Dwingeloo hebben 6 km gelopen met 6 liter water op hun rug: de gemiddelde afstand en hoeveelheid water waar hun leeftijdgenootjes in Afrika dagelijks mee te maken hebben. Op deze manier hebben ze ervaren wat de dagelijkse praktijk van Afrikaanse kinderen is. Rotaryclub Beilen heeft de sponsorloop in Dwingeloo georganiseerd. Wandelen voor Water is een landelijk initiatief.

Over de organisatie

Rotary is een netwerk dat zich inzet voor de samenleving. Alle leden van de Rotaryclub zijn betrokken om deze actie tot een succes te maken. De Rotaryclub Beilen wordt voor dit project ondersteund door AMREF Flying Doctors.

AMREF Flying Doctors

AMREF is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, in 1957 in Kenia opgericht als ‘Flying Doctors’. De organisatie heeft als doel de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren. Zo krijgen zij de kans om te ontsnappen aan armoede. In Nederland zet AMREF Flying Doctors zich in voor fondsenwerving en een verantwoorde besteding van die fondsen aan het werk van AMREF in Afrika. Ook zorgt de organisatie voor draagvlak en aandacht voor een betere gezondheid in Afrika. www.amref.nl

Bekijk hier de foto’s