© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bikkeltocht

Bikkeltocht 25 juli t/m 31 augustus 2015

Het was een heftige tocht! De jongeren kwamen op zaterdag de 25e aan boord van de Meridiaan. Het stormde en regende van jewelste!! Dus als verzopen katjes kwam iedereen aan en ruimde z’n hut in. ’s Avonds deden we een kenningsmakingsspel. We waren met 12 jongeren en 5 vrijwilligers. En natuurlijk de schipper en zijn matroos. De eerste nacht was het even wennen met slapen in een kleine hut op stapelbedden.

Eef en Lianda aan het genieten

Zondag hebben we met vrij rustig, droog weer een rondje op het IJsselmeer gezeild. Aan de bikkels werden de kneepjes van het zeilen geleerd en ze moesten oefenen met knopen maken. Natuurlijk moesten ze aan de bak om de zeilen te hijsen. Iedereen, ook de teamleden deed zo naar eigen kunnen mee! We hadden een groep die nogal wat zorg nodig had, zowel lichamelijk als geestelijk. ’s Avonds weer terug naar Enkhuizen.

Lunch aan dek

Maandag was iedereen om 10 uur aan dek. Regenpakken en zwemvesten aan, want er was windkracht 6/7 voorspeld. Zeeziekte pilletjes uitgedeeld, want het begon al snel te spoken op het IJsselmeer. Ons plan om naar de Waddeneilanden te gaan maar laten varen want de weersvoorspellingen voor de hele week waren niet geweldig. Dus die maandag naar Kampen gezeild.

De volgende dag daar blijven liggen want het zou nog harder gaan waaien. De bikkels vermaakten zich met winkelen, tussen de buien door en ’s middags naar het zwembad. Sommigen konden dat niet en bleven lekker aan boord relaxen. ’s Avonds met de hele groep naar de film!!

Woensdag weer harde wind en regen! Toch naar Urk gezeild. Golven van 2 meter! Het was echt bikkelen!!

Stuurman Ingmar

Donderdag naar Lelystad met vrij rustig weer en een enkele regenbui. ’s Middags werd Batavia-stad bezocht en de laatste inkopen gedaan voor het Captains Dinner van die avond. Iedereen hielp mee deze BBQ voor te bereiden, trok daarna z’n beste- of verkleedkleren aan en ’s avonds konden we deze BBQ buiten aan dek houden!

Vrijdagmorgen opruimen en inpakken en ondertussen naar Enkhuizen gevaren. Om 12 uur kwamen we daar aan en de eerste ophalers waren al gearriveerd. Samen nog een heerlijke hamburger gegeten en vervolgens afscheid nemen. Het was een geweldige week voor de Bikkels. Vriendschappen zijn ontstaan, samen hebben ze lol gemaakt, de schipper geholpen met sturen, zelfs hele einden zelf gestuurd, zeilen gehesen, maar ook lekker stil zitten genieten.

Als team hebben we ook een goede week gehad. Iedereen heeft zich voor 100% ingezet en had aan het einde een voldaan gevoel.

Met hartelijke dank aan jullie Rotary-club uit Beilen en de diaconiën uit Dwingeloo!!!