© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Speeddaten met professionals op 5 februari

Rotaryclub Zevenaar

Rotaryclubs en scholen organiseren: ‘Speeddaten met Professionals’

Zevenaar, 21 januari 2020

Leerlingen van vijf middelbare scholen in Zevenaar, Duiven en Arnhem krijgen woensdag 5 februari de kans om in gesprek te gaan met echte beroepsbeoefenaren. De beroepsbeoefenaren komen van drie Rotaryclubs, waaronder Rotaryclub Zevenaar.

Succesvolle formule

Het evenement met de passende naam ‘Speeddaten met Professionals’ vindt dit jaar alweer voor de vijfde keer plaats. “Het evenement zien wij als een belangrijke win-win: wij hebben de professionals, de scholen willen hun leerlingen de kans bieden om zich beter te oriënteren op hun toekomstige beroep. Dat de formule succesvol is, blijkt wel uit het feit dat we dit nu voor de vijfde keer organiseren”, aldus Rob de Leeuw namens Rotaryclub Zevenaar.

Dhr. Marcel Visser van Transportbedrijf Visser Duiven in gesprek over logistiek met een geïnteresseerde leerling en ouder.

Korte één-op-één gesprekken

Het evenement is een initiatief van de drie Rotaryclubs Duiven, Zevenaar en Arnhem-IJssel. Samen met het Liemers College uit Zevenaar en Didam, het Candea College uit Duiven en de Arnhemse scholen Beekdal Lyceum, Stedelijk Gymnasium en Lorentz Lyceum reiken de Rotaryclubs leerlingen de helpende hand bij het vraagstuk: Wat wil ik later worden? “In korte één-op-één gesprekken met mensen die daadwerkelijk het beroep van keuze uitoefenen, is het gemakkelijker de voor- en nadelen van een beroep te achterhalen”, laten de deelnemende scholen weten.

Woensdag 5 februari gaan leerlingen van vijf middelbare scholen in gesprek met professionals die allerlei beroepen beoefenen, zoals hier een professional van de politie.

Clubleden als professionals

Zo’n 80 beroepen zijn tijdens de speeddate vertegenwoordigd. Rob de Leeuw: “Het merendeel van deze beroepen wordt beoefend door leden van onze Rotaryclubs. En van de beroepen die wij niet binnen onze clubs vertegenwoordigd hebben, zijn we via onze netwerken aan professionals gekomen.”

Deelnemers zijn havo- en vwo-leerlingen vanaf de derde klas. “Juist deze leerlingen staan voor de keuze van een vervolgopleiding of van hun vakkenpakket. De ervaring leert dat de gesprekken met de beroepsbeoefenaren bij die keuze echt een rol van betekenis spelen. Vaak zijn leerlingen na het gesprek nog meer overtuigd van hun keuze, maar regelmatig gebeurt het ook dat zij volledig van gedachten veranderen.

Op woensdag 5 februari 2020 van 18.00 - 20.30 uur

in Hotel Van der Valk in Duiven