© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Diploma’s voor leerlingen van Petje af Waterweg

http://www.petjeaf.nl/_img/up/img1055_325421487.jpg

Zondag 25 juni was het zo ver: het Petje af event waar de kinderen hun eigen sociale onderneming presenteerden en geld ophaalden voor de kinderen in Ethiopië. Tijdens het laatste lesblok van Petje af in Vlaardingen hebben de kinderen van gastdocent Katja Visser van StartUp4Kids geleerd hoe het is om ondernemer te zijn.  Na de laatste presentaties volgde de diploma uitreiking. Tien leerlingen kregen hun eerstejaars Petje af diploma en speldje uitgereikt door wethouder Bert van Nieuwenhuizen. Vijf leerlingen die in de loop van het jaar zijn ingestroomd kregen een aanmoedigingscertificaat.

Petje af Waterweg

Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 t/m 14 jaar uit Maassluis, Schiedam en Vlaardingen op zondag, in zeven blokken van vier weken, alles over een bepaald beroep-, sector of maatschappelijk of cultureel onderwerp. Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. Professionele coaches van Petje af begeleiden de leerlingen. 

De leerlingen van Petje af kregen in het afgelopen jaar een rondleiding door het Deltahotel, mochten een kijkje achter de schermen nemen bij de RET, hebben flink getraind bij de YETS Foundation en hebben als 'wethouder' in Vlaardingen hun veiligheidspunten mogen verdedigen. Ze deden ook activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en gezond gedrag. De leerlingen zijn lekker gaan klauteren in het Klauterwoud, hebben een wandeling door het menselijk lichaam gemaakt bij Corpus en leerden over het leven op de boerderij bij Hoeve Bouwlust. 

Petje af opent deuren die voor sommige kinderen anders gesloten zouden blijven. Petje af Waterweg heeft vestigingen in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen en de bibliotheek in Maassluis. In september opent Petje af een nieuwe vestiging in het Lentiz | Lifecollege in Schiedam. Petje af is gratis toegankelijk voor alle kinderen van 10 tot 14 jaar van alle basisscholen in de regio. 

Doe mee! 

Op 17 september starten weer nieuwe lesblokken bij Petje af in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Kijk op de Facebookpagina’s van Petje af welke beroepen centraal staan. Je kunt op verschillende manieren meedoen aan Petje af. Natuurlijk als leerling maar ook als vrijwilliger oproepcoach, gastdocent, school of bedrijf. De focus ligt op het bijdragen aan de toekomst van vele talentvolle kinderen in Nederland. Doe jij ook met ons mee? Kijk voor informatie en contact op de website www.petjeaf.nl/waterweg

Rotaryclub Vlaardingen is trotse partner van Petje af Waterweg.