© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Benefietconcert Dokters van de Wereld

Benefietconcert voor Dokters van de Wereld

Op maandag 20 juni 2016, de Internationale dag van de Vluchteling, organiseert Rotary Club Amsterdam Minerva het 13e Rotary Benefietconcert in “Muziekgebouw aan ‘t IJ”. De opbrengst komt dit jaar geheel ten goede aan de organisatie Dokters van de Wereld, voor een Zorgbus die mobiele spreekuren mogelijk maakt voor degenen die geen toegang hebben tot de zorg.

Voor meer info, zie deze link.

Dokters van de Wereld is de Nederlandse tak van Médecins du Monde en werd in 1997 opgericht. De organisatie zet zich wereldwijd in om zorg te waarborgen en de toegang tot zorg te verbeteren. Zorg is een recht, maar ook in Nederland heeft niet iedereen toegang tot zorg. Dokters van de Wereld biedt deze kwetsbare mensen toegang tot gezondheidszorg via spreekuren, een telefonische helpdesk en groepsvoorlichting. Sinds januari 2016 wordt hiervoor ook de Zorgbus ingezet. Deze bus is volledig uitgerust voor “mobiele spreekuren”. Met de Zorgbus rijden vrijwillige artsen en verpleegkundigen rond in Amsterdam en Den Haag. Tijdens inloopspreekuren bieden zij een luisterend oor aan mensen met vragen en problemen en begeleiden zij hen naar de reguliere zorg. Zo maken zij bijvoorbeeld een afspraak bij een huisarts, specialist of een verloskundige die hen verder behandelt. Daarnaast geven zij zelfzorgmedicatie mee zoals vitamines voor kinderen.

Z:\NEW - PROJECT NEDERLAND\Zorgrecht 2016-2018\6. Objectives\Zorgbus\20160127_0010.jpg

Door de grote vraag naar deze zorg is er naast de eerste bus, die zowel in Amsterdam als Den Haag rijdt, nu al een tweede bus noodzakelijk. De totale kosten voor een nieuwe, volledig uitgeruste bus bedragen  € 130.000. De Amsterdamse Rotaryclubs bundelen hun krachten om geld voor deze tweede bus bijeen te brengen. Rotary Club Amsterdam Minerva organiseert dit jaar het benefietconcert onder auspiciën van de Stichting Benefietconcert. De Nationale Postcode Loterij draagt de helft bij van de aanschaf. Met uw hulp, die van uw clubleden en uw familie, vrienden en kennissen willen wij nog eens € 65.000 bijeenbrengen.

Het benefietconcert vindt plaats op maandag 20 juni en begint om 20:00 uur. We hebben een geweldig programma samengesteld:

Optredens worden verzorgd door:

·

Cabaretière Anousha Nzume

·

Osiris Trio

·

Internationaal Danstheater

·

Nederlands Blazersensemble

·

Joy Wielkens en Vladimir Spisiak

·

Mekhitar Ghazaryan

·

En anderen

In de pauze biedt restaurant Zouthaven in het Muziekgebouw aan ’t IJ de gasten het eerste drankje aan.

Voorafgaande aan het concert en in de pauze kan men lootjes kopen à € 5 per stuk. De opbrengst van de loterij wordt gedeeld met de Rotarkids. Na de pauze vindt de trekking plaats.

Kaarten voor het benefietconcert kosten €50 per stuk. Bestellen kan direct bij het Muziekgebouw via www.muziekgebouw.nl of telefonisch via 020 788 2000 (ma-za 12.00-18.00 uur). De kaarten worden per post thuisgestuurd of worden klaargelegd bij de balie op de avond van het event zelf.

Voorafgaand aan het concert is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het Benefietdiner. Restaurant “Zouthaven”, gevestigd in het Muziekgebouw, biedt voor deze gelegenheid een speciaal tweegangen menu met bijpassende wijnen, water en een kopje koffie aan voor € 50 per couvert. Van dit bedrag komt € 12 ten goede aan de Zorgbus. Als bonus krijgen de dinergasten plaatsen op de eerste rang tijdens het concert. Deelnemers aan het benefietdiner dienen hiervoor zelf te reserveren bij restaurant Zouthaven en de kosten van het diner over te maken naar de rekening van Steunfonds Rotary Minerva NL07ABNA0626282195 onder vermelding zorgbusbenefiet. Het verdient aanbeveling snel te reserveren bij het restaurant Zouthaven via www.zouthaven.nl of telefonisch via 020-7882090. Het aantal plaatsen is beperkt.

Het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Restaurant Zouthaven zijn makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Het is slechts 15 minuten lopen van Amsterdam CS of neem Tramlijn 26 vanaf Centraal Station.  Parkeren kan in de “Piet Hein” parkeergarage (ingang Passengers Terminal Amsterdam (PTA) naast het Muziekgebouw.

Alle informatie is terug te vinden op www.rotaryzorgbusbenefiet.nl. Of als u de folder wilt uitdraaien, dat kan ook via deze link naar de flyer van het benefietconcert.

Meer informatie over de zorgbus vindt u op de website: http://www.doktersvandewereld.org/de-zorgbus/ of de volgende bijdrage aan het programma Koffietijd van RTL.