© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Frank Koksma Fietstocht 2012

Frank Koksma Fietstocht 2012

Onder moeilijke omstandigheden is op zaterdag 9 juni de Frank Koksma Fietstocht verreden, al weer voor de 20e keer! Er stond een stevige zuid/westen wind en zo nu en dan viel er wat motregen. Toch weerhield dat de bijna 30 deelnemers niet om om 11.00 uur van start te gaan vanuit het restaurant Lekr in Ankeveen. Dat dit restaurant ’s avonds bij het diner zijn naam eer aan zou doen, wisten de dappere fietsers toen nog niet.

Volgens jarenlange traditie waren er twee opties, de korte lus en de lange lus. Dit keer waren de “lange lussers” zelfs in de meerderheid. Zij fietsten ca 35 km voor de lunchpauze en ongeveer net zo veel daarna. De “korte-lussers” fietsten wat minder. Door Jacob (partner van Elly) was een prachtige route uitgezet. Een route met schitterende vergezichten en langs vele Rijksmonumenten. In een uitgebreide beschrijving werden wij attent gemaakt op deze aandachtspunten, maar ook voorzien van allerlei historische informatie. Geweldig! Vanaf Ankeveen via Nederhorst den Berg, Weesp, Abcoude, Baambrugge naar Loenen aan de Vecht. Hoogtepunt was de lunch bij Machteld en Ton Risseeuw. (Zie een van de foto’s). De deelnemers werden door hen getrakteerd op Hollandse nieuwe en een glaasje Corenwijn. Volgens traditie werd daar de meegebrachte lunch genuttigd. ’s-Middags via Nieuwersluis, Breukelen, Tienhoven, Hilversum, ’s-Graveland en weer terug naar Lekr in Ankeveen.

Na de borrel het uitstekende diner met de prijsuitreiking. Ook een hoogtepunt. Voor het hoofdgerecht maakte Loek, president van het Rijwielcomité, de drie voor de hoofdprijs genomineerden bekend. Na het hoofdgerecht bleek dat Hennie de meest pluspunten had gescoord, terwijl hij slechts de korte lus had gefietst, een duidelijk minpunt. Overigens is het voor de gewone deelnemers volstrekt onduidelijk welke criteria door het Rijwielcomité worden gehanteerd. Wel werd duidelijk dat de aanwezigheid van Kwibus, zijn trouwe viervoeter, die al jaren deelneemt, zwaar heeft meegewogen bij de toekenning van de hoofdprijs. Daarna ging een ieder vermoeid doch voldaan weer naar huis, enkelen zelfs op de fiets!