© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Edward Boegheim

Edward Boegheim

Edward is een creatieve geest die na afronding van zijn HBO-opleiding Beeldende Kunst in Rotterdam met als specialisatie interieurontwerpen, aan de Academie voor Bouwkunst in dezelfde stad een Master of Architecture heeft behaald. Thans is hij directeur-eigenaar van het snel groeiende Architectenbureau B3D, dat naast traditionele huisontwerpen gespecialiseerd is in interieur- en belichtingsontwerpen.

Een hoogtepunt vormt voor hem het ontwerpen en bouwen van een villa op Ibiza, omdat hij daarbij al zijn kennis en expertise als architect en ontwerper moest aanspreken.

Professioneel bezig zijn en maatschappelijke activiteiten lopen bij hem in elkaar over. Veel voldoening haalt hij uit het adviseren en begeleiden van opdrachtgevers bij het maken van keuzes, en dat vooral in situaties waarbij de opdrachtgevers initieel niet op een lijn zitten wat betreft hun wensen. ’Je luistert en praat wat af’, zoals hij vrolijk opmerkt.

Edward is gevraagd lid te worden door een rotarian die zeer tevreden was over de wijze waarop hij zijn zaak opnieuw heeft ingericht. Na enige aarzeling heeft hij ja gezegd, omdat het hem leuk leek om meer binding met de plaatselijke gemeenschap te krijgen en om beter te kunnen netwerken. Dat laatste heeft tot nu toe minder rendement opgeleverd dan hij had verwacht. Dat wordt in zijn ogen evenwel ruim gecompenseerd door de verscheidenheid in en kwaliteit van de presentaties op de clubavonden. Dit heeft geleid tot verbreding van zijn blikveld.

Een bijzonder moment vormt voor hem en zijn vrouw het eerste lustrumweekend waaraan zij deelnemen. Het geeft hen – in hun eigen woorden – een ‘warm familiegevoel’ . Een hoogtepunt is daarnaast de ontvangst van al zijn clubvrienden in zijn volledig gerenoveerde bedrijfspand.