© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Jo Schoenmaker

Jo Schoenmaker

Jo is na de politieschool als agent begonnen. Daarna heeft hij een opleiding tot piloot gevolgd en voor de politie gevlogen om ook vanuit de lucht Nederland veilig te (helpen) maken. Hij heeft vervolgens een overstap naar Transavia gemaakt, waar hij als verkeersvlieger, instructeur en examinator actief is.

Zijn kennis en ervaring gebruikt hij nu als security specialist voor de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. Hij is daarnaast vice-voorzitter van de mondiale koepelorganisatie van verkeersvliegers IFALPA.

Jo heeft bij zijn maatschappij Transavia vele nevenfuncties gehad en is trots op de security- en veiligheidstrainingen die hij heeft opgezet.

Deze Groninger stond aanvankelijk sceptisch tegen over het fenomeen Rotary. Bij zijn eerste bezoek was hij aangenaam verrast door de sfeer van kameraadschap en onderlinge betrokkenheid. Samen met de maatschappelijke activiteiten vormde dat voor hem voldoende reden om lid te worden.

Als hoogtepunt geldt voor hem de organisatie van de eerste beroepenvoorlichting voor de (voor-) eindexamenkandidaten van de VWO-scholen in Alphen aan den Rijn in 2018. Daarnaast heeft hij erg genoten van een uitstapje met eenzame bejaarden.

Zijn vrije tijd gaat op aan reizen, motorrijden, golfen, muziek en het monteren van films.