© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Cliënten Voedselbank Purmerend genoten van diner

Cliënten Voedselbank Purmerend genoten van diner

Door: Frits Boddeman

Voorafgaand aan de charter van RC Purmerend-Weidevenne op 30 januari 2010 waren alle cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank Purmerend uitgenodigd in de Koepelkerk voor een gratis diner in buffetvorm.

Startproject

RC Purmerend-Weidevenne heeft als startproject gekozen voor de ondersteuning van de Voedselbank in Purmerend. Ruim tweederde van alle cliënten gaf gehoor aan de uitnodiging en het evenement werd door hen zichtbaar op prijs gesteld. Later op de avond, tijdens het charterfeest werd met een veiling een bedrag van € 9000,- bijeengebracht dat eveneens ten goede komt aan de Voedselbank te Purmerend.

Sfeervol

De sneeuw op de voor de kerk gelegen Kaasmarkt en de sfeervolle ambiance van de met kaarsen verlichte kerk, benadrukte bij de Rotarians nog eens het gevoel een goed doel te dienen. Volgens pastor Jack Noë had ook het kerkbestuur direct positief gereageerd op het verzoek van RC­­ Purmerend-Weidevenne om de kerk voor dit doel te mogen gebruiken.

De verschillende gerechten werden bereid in de keuken van Hampshire Golfhotel Waterland. Daarbij hadden de koks rekening gehouden met de eetgewoonten in verschillende culturen, zodat iedereen een gerecht van zijn gading kon kiezen.

De clubleden en het bestuur, vrijwilligers en cliënten van de Voedselbank genoten gezamenlijk van het diner. Studenten van het Jan van Egmond Lyceum hielpen in de bediening. Dit in het kader van hun verplichte maatschappelijke stage.

ZIE OOK:
Fotoalbum: Diner met Voedselbank 30/01/2010