© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Fellowship: dagje fietsen op de Veluwe

Fellowship: dagje fietsen op de Veluwe

Door: Frits Boddeman

Op 6 juni 2010 organiseerde Vocational Service voor de clubleden een dagje fietsen op de Veluwe met een gezamenlijk bezoek aan het Kröller Müller museum. Doel: het elkaar in een ongedwongen sfeer beter leren kennen.

Fellowship

De onderlinge kameraadschap en saamhorigheid (fellowship) van de leden binnen een Rotaryclub is één van de pijlers waarop het bestaan van de club rust en moet de basis zijn van waaruit service aan anderen wordt bevorderd. De leden van de recent opgerichte RC Purmerend-Weidevenne hebben nog nauwelijks een gezamenlijke historie. Dus worden activiteiten georganiseerd die de leden snel dichter bij elkaar brengt.

Fietsen, picknicken en museumbezoek

Om 8.30 uur verzamelden de leden zich bij onze clublocatie Hampshire Golfhotel Waterland, waar de fietsen in bestelauto’s werden geladen. Met eigen vervoer werd koers gezet naar Hoenderloo. De reis verliep zo voorspoedig dat bij aankomst de eigenaar van het voor ons kopje koffie beoogde café-restaurant nog in diepe rust bleek. Gezien de naam van dit etablissement (‘Rust een Weinig’) hadden we beter moeten weten... Gelukkig konden we bij een aanpalend café-restaurant wél terecht voor koffie met appeltaart.

We stapten vervolgens op de fietsen en reden om een uur of half twaalf het Nationale Park De Hoge Veluwe in. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot zo’n 28 graden en het werd drukkend warm. Na een uurtje fietsen werd gestopt en werden de picknickkleden uitgespreid. De picknickmand die Carola de Ruijter op haar fiets meezeulde (nee niet omdat ze aspirant lid is, maar gewoon omdat haar fiets daarvoor het meest geschikt was...) bevatte een keur aan lekkernijen. Pratend en etend brachten we de tijd door in de schaduw van de bomen in het prachtige park.

In de middag was er voor de kunstminnende Rotarians gelegenheid om het Kröller Müller museum te bezoeken. Schilderijen, waaronder een omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh, en de vele sculpturen in de beeldentuin werden in detail en door sommigen vanuit verschillende poses bekeken. Na het laatste deel van de fietstocht, al met al zo’n 20km, keerden we per auto terug naar Purmerend. Daar bleef nog een aantal leden aansluitend dineren in Hampshire Golfhotel Waterland.

Ondanks de nogal heftige weersvoorspelling bleef het tijdens onze tocht vrijwel droog op enkele spetters in de tweede helft van de middag na. Pas tegen de avond, toen we in Purmerend waren aangekomen, barstte het noodweer in alle hevigheid los. Vocational Service heeft ons, in nauwe samenwerking met de weergoden, een geweldige dag bezorgd. Alle lof voor Marije, Gea, Ruud, Frank, Peter en Johan.

ZIE OOK:
Fotoalbum: Fietsen op de Veluwe 06/06/2010