© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Natuurliefhebbers aan de slag

Natuurliefhebbers aan de slag

Door: Carola de Ruijter | 14/01/2012

Riet steken en op de kar stapelen dat was de opdracht die we van Jelle van Staatsbosbeheer kregen. De zon scheen, de sfeer was goed en dus gingen we na een korte introductie goed gemutst en vol energie van start!

Sneller dan gedacht

Zittend op een kar achter de tractor, togen we (nog net niet zingend) naar de rietvelden in Zuiderwoude. Het eerste veldje hadden we, mede dankzij de super inzet van de kinderen, binnen no-time leeggetrokken. Dat smaakte naar meer!

Gelukkig had Jelle nog wat meer landjes met riet in de aanbieding. Zo gedreven als wij zijn, gingen we sneller dan Jelle had gedacht. Hij had rekening gehouden met de gemiddelde landelijke leeftijd van Rotarians en daarom werd het nog even spannend of hij nog een extra kar kon regelen om het riet te stapelen. Gelukkig bood een plaatselijke boer uitkomst en konden we de gehele klus klaren. Na een heerlijke lunch in het zonnetje droomden we allemaal van een rustmoment op de bank.

Herkansing in oktober

Het was een ontzettende leuke en inspannende dag! Ook bijzonder en waardevol om dit samen met onze kinderen te doen! Dus mocht je deze kans gemist hebben, in oktober komt er weer een natuurwerkdag!