© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Spetterend charterfeest en € 9000,- voor Voedselbank

Spetterend charterfeest en € 9000,- voor Voedselbank

Door: Frits Boddeman

Op zaterdag 30 januari 2010 ontving Marco Bijl, voorzitter van RC Purmerend-Weidevenne de charter van Districtsgouverneur Arend Sijpestein. Tijdens een spetterend charterfeest in de Koepelkerk te Purmerend werd de nieuwe Rotaryclub Purmerend-Weidevenne geïnstalleerd. Het is de derde Rotaryclub die Purmerend rijk is.

Bezoekers trotseerden weeralarm

Ondanks de barre weersomstandigheden en het voor die avond door het KNMI afgegeven weeralarm, kon Ruud van der Kruijf in zijn functie als voorzitter van de chartercommissie annex ceremoniemeester meer dan 200 genodigden - waaronder leden van de Rotaryclubs uit de regio, leden van andere serviceclubs en het gemeentebestuur - welkom heten.

Een lange rij sprekers trad daarna aan. Zo behandelde Marco Bijl in zijn openingstoespraak het thema waarom het leuk is om lid van een Rotaryclub te zijn. Wethouder Mona Keijzer, die o.a. de portefeuilles Uitvoering WMO en Welzijn en Zorg beheert, kwam de club feliciteren en noemde in een ‘servicegerichte’ toespraak meteen al een aantal initiatieven waarmee de kersverse club aan de slag zou kunnen. Districtsgouverneur Arend Sijpestein sprak de club toe en verrichtte de nodige formaliteiten, waarna Regiovoorzitter Hans Specker namens de 5 andere Rotaryclubs in de regio en Hans de Wit namens de moederclub het woord voerden.

Op ludieke wijze zette Special Representative Diana Bakker, die namens de DG heeft geholpen bij de oprichting, tijdens een voorstelronde alle nieuwe leden in het zonnetje. Leden van de moederclub assisteerden vervolgens bij het opspelden van de Rotaryspeldjes. Als dank voor alle inspanningen tijdens het oprichtingsproces, werd Diana Bakker benoemd tot erelid van RC Purmerend-Weidevenne.

Ten slotte overhandigde Ed Pielkenrood, voorzitter van RC Zaandijk de rode lantaarn - die traditioneel in handen is van de meest recent opgerichte club in het district - aan Marco Bijl.

Veiling met superopbrengst

De avond stond daarnaast in het teken van een veiling, waarvan de opbrengsten waren bedoeld voor de Voedselbank te Purmerend. De 31 veilingkavels waren ingebracht door de Rotaryleden. Aan de veiling, die werd geleid door ‘veilingmeester’ Pieter Dooper, wist de club een bedrag van € 9000,- over te houden. Een cheque ter grootte van dat bedrag werd aan het einde van de avond overhandigd aan Willem Friso Dekker van de Voedselbank.

Tussen de bedrijven door konden de gasten zich tegoed doen aan de nodige hapjes en drankjes en kon worden gedanst op live muziek.

ZIE OOK:
Fotoalbum: Charterfeest 30/01/2010
Toespraak Marco Bijl charterfeest
Voorstelronde leden door Diana Bakker
Kavellijst veiling charterfeest
Enthousiaste reacties na charterfeest