© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bezoek GSE team uit Ohio

Bezoek GSE team uit Ohio

Door: Frank van Batenburg | 08/03/2011

Op 5 maart 2011 was het eindelijk zover. Onze gasten uit Ohio – vier jonge studenten en hun begeleider - arriveerden in ons district. De gastvrije ontvangst op BurgGolf zorgde voor een warm welkom. Na het introductiepraatje zat de stemming er gelijk in en gingen onze jonge energieke Amerikanen met hun gastgezinnen mee.

Intensief programma

Er was een intensief programma voor hen samengesteld. Naast de bedrijfsbezoeken en het sociale programma waren er ook culturele/recreatieve activiteiten. Op dinsdag 8 maart was het onze beurt en hebben wij hen kennis laten maken met de oeroude geschiedenis van de Rijp en de Zaanstreek. Wij zijn daarvoor naar het Museum het Houten Huis en de Zaanse schans gegaan. Een super geslaagde dag met veel aandacht voor Hollandse tradities: warme chocolademelk met appeltaart, houten klompen, pannenkoeken en vooral veel, heel veel windmolens. Dank aan de weergoden, want het was een stralende dag. Bijna voorjaar.

Prima samenwerking Rotaryclubs

’s Avonds clubavond op BurgGolf. Natuurlijk stond deze in het teken van onze GSE gasten. Op uitnodiging waren ook de RC’s Purmerend, Purmerend Polderland en Monnickendam aangeschoven. De opkomst van zo’n 100 rotarians maakte indruk. Geweldig. Complimenten aan alle medewerkers van BurgGolf, die hier hun hand niet voor omdraaien.

Zaterdag na de districtsconferentie onze vijf gasten naar Alkmaar gebracht. Gedurende de voorbereiding werd al duidelijk dat de onderlinge samenwerking tussen de Rotaryclubs uit de regio soepel verliep, wat nog eens bevestigd werd gedurende de week zelf. Terugkijkend op een intensieve week, mag gezegd worden dat we het met elkaar goed gedaan hebben.


ZIE OOK:
Fotoalbum: Bezoek GSE team uit Ohio 08/03/2011