© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Alleen winnaars bij Triathlon ‘The Battle’

Alleen winnaars bij Triathlon ‘The Battle’

Frits Boddeman | 19/05/2012

In navolging van de NMT Charity Run werd op 19 mei 2012 voor de eerste maal Triathlon ‘The Battle’ georganiseerd. Een strijd tussen 3 Purmerendse teams van voornamelijk Rotarians met één gezamenlijk doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor de verschillende goede doelen die vooraf waren geselecteerd.

Forse inspanning en dito opbrengst

De forse inspanning, waarvoor intensief was getraind, begon met 1 km zwemmen, dan 40 km fietsen en tenslotte 10 km hardlopen. Het was een prachtige sportieve dag, waarbij de weergoden de deelnemers en dus ook het goede doel gunstig waren gezind. Iedereen is dan ook, meer of minder hijgend, maar zonder blijvende gevolgen gefinisht...

Veel mensen hebben geholpen om deze dag tot een succes te maken: de supporters, de jury, de masseur, de mannen van de hapjes en de drankjes voor de sporters en cateraar Spijkerman voor de ondersteuning tijdens de ‘after party’. Maar bovenal uiteraard de vele donateurs, welke een groot bedrag bij elkaar gebracht hebben, dat door NMT Shipping nog eens met 50% werd verhoogd.

De opbrengst komt o.a. ten goede aan ‘Los Ninos’ een opvanghuis voor weeskinderen in Paramaribo, aan ‘Jeugdhonk Addi & Etho’, een opvanghuis voor verslaafde jungle kinderen, eveneens in Paramaribo, aan ‘Zadoc’, een opvanghuis voor kinderen met het syndroom van Down in Zanzibar (Tanzania), aan ‘Stichting Wij Allemaal’, een ontmoetingshuis voor kankerpatiënten in Purmerend en aan ‘Stichting Daniël den Hoed’ te Rotterdam t.b.v. kankeronderzoek.

http://www.triathlonthebattle.com/img/IMG_2517.jpg

Cheque voor hospice ‘In Vrijheid’ te Purmerend

Voor RC Purmerend-Weidevenne verdedigden een team bestaande uit Leo, Stefan, Marco en Frank de eer. RC Purmerend Weidevenne is enkele jaren geleden opgericht vanuit moederclub RC Purmerend-Polderland. Uiteraard hoefde de club Weidevenne geen seconde na te denken over deelname aan deze battle, waarin ze het ook op moest nemen tegen haar 'moeder'.

Hun aandeel in de opbrengst schonken zij aan het nieuw te bouwen hospice ‘In Vrijheid’ te Purmerend. Tijdens een bijeenkomst van de gezamenlijke Waterlandse Rotaryclubs op 21 augustus 2012, overhandigde voorzitter Marije Dekker van RC Purmerend-Weidevenne een symbolische cheque aan Lia van Balken, secretaris van het hospice in aanbouw. De cheque is goed voor het inrichten van een kinderspeelhoek in het hospice; een klus die de leden van de club zelf komen uitvoeren. In deze voorziening kunnen kinderen van de bezoekers worden opgevangen en bezig gehouden.

Lia van Balken (L) en Marije Dekker