© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Moordenaar ontmaskerd tijdens Nieuwjaarsdiner

Moordenaar ontmaskerd tijdens Nieuwjaarsdiner

Door: Frits Boddeman | 10/01/2012

Direct bij binnenkomst viel op dat er meer louche figuren (m/v) rondliepen dan normaal bij een eetbijeenkomst van RC Purmerend-Weidevenne. Zwaar opgemaakte dames, die zichzelf lief, leuk en lekker noemden en tot op de tanden gewapende bodyguards completeerden het illustere gezelschap.

Alibi’s en motieven tijdens diner

De mooi gedekte tafels waren het decor voor een moordklucht, waar Rotarians samen de ‘cast’ vormden en waarin door ‘peuzelend puzzelen’ en ‘tafelend ontrafelen’ een heuse moordenaar moest worden gevonden.

De klucht speelde zich af op Coco Island, het Caribische privé eiland van miljardair Bruce Ranson. Twee dagen voor de finale worden Miss Mexico en Miss Venezuela dood aangetroffen in het gastenverblijf. Ze zijn op gruwelijke wijze vermoord. De moordenaar moet zich onder de gasten op het eiland bevinden.

Een groot aantal hoogstaande gasten blijkt zowel een motief als de gelegenheid te hebben gehad om de moorden te plegen. Tony Speranza, de bodyguard van gastheer Bruce Ranson, besluit alle gasten uit te nodigen voor een diner in de eetzaal van het gastenverblijf waar het drama heeft plaatsgevonden. Tijdens dit diner passeren alle alibi’s en motieven de revue en wordt de moordenaar uiteindelijk ontmaskerd.

Wil de echte moordenaar opstaan...

Vooraf ontvingen alle deelnemers een beschrijving van de personages die door hen moesten worden gespeeld alsook een kledingsuggestie. Er verscheen derhalve een bont gezelschap aan tafel. Zoals genoemde miljardair Bruce Ranson, zilvergrijs haar en baard, zongebruind en goed geconserveerd, dure maatkleding in lichte kleuren, gouden zonnebril en wandelstok. Voor deze gelegenheid had iedereen zijn Rotary speldje thuis gelaten, zodat iedere gelijkenis met een Rotarian op louter toeval zou berusten.

Verder zagen we Svetlana Kovac, een voormalig commando in het servische leger met baseballcap, semi-militaire kleding, vuurwapen in holster, handboeien, walkie talky en oortje. En Miss Zweden met lang blond haar en de lijfspreuk: “Wie niet intelligent is moet slim zijn”. Niet te vergeten Tony Speranza met zijn bakkebaarden, voormalig rechercheur van de New York Police en oneervol ontslagen wegens corruptie en geweldpleging. Ook waren er nog een Amerikaanse zangeres en diva, de Zuid-Afrikaanse echtgenote van Bruce Ranson die na talloze face-lifts alleen maar lelijker was geworden en een Oostenrijkse bodybuilder. En last but not least autocoureur Rupert Scheimacher, wereldkampioen Formule 1.

Tot aan het einde bleef het spannend en waren de personages, lees Rotarians, druk doende de anderen op het verkeerde been te zetten. Maar... volkomen onverwacht biechtte de moordenaar zijn daad op en konden de aanwezigen gerustgesteld en onverdacht huiswaarts gaan.

ZIE OOK:
Fotoalbum: Moorddiner 10/01/2012
Uitnodiging/beschrijving moorddiner