© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Dag en nacht golfen voor ‘Spieren voor Spieren’

Dag en nacht golfen voor ‘Spieren voor Spieren’

Frits Boddeman | 10/07/2011

Golfen bij nacht. Normaal gesproken zijn de banen dicht. Maar voor het goede doel maakt BurgGolf een uitzondering. Op donderdag 5 juli in de namiddag ging de door RC Purmerend-Weidevenne georganiseerde Golfestafette 2012 van start die tot en met zaterdag 7 juli zou duren. Samen met andere rondom de estafette georganiseerde activiteiten werd een mooi bedrag voor het goede doel bijeengebracht.

Rondje golf met bekende Nederlanders

Golfers konden meelopen met bekende Nederlanders uit de sportwereld die met hun aanwezigheid de actie luister bijzetten. Zo werd op dondermiddag de estafette geopend met de afslag door oud-volleyballer Peter Blangé. ’s- Avonds was er gelegenheid mee te lopen met oud-schaatskampioen Hein Vergeer, nu actief in sportpromotie. En op vrijdagmiddag startte oud-atletiekkampioen Olga Commandeur, ook bekend van de ochtendgymnastiek op de radio en van het tv programma 'Nederland in Beweging'. Verder waren er de nodige bedrijfsflights, want ook tijdens een actie voor het goede doel kan het netwerken gewoon doorgaan...

Golfen bij nacht en ontij...

Een meerdaagse estafette impliceert dat je dag en nacht doorgaat. Daarvoor was de golfbaan twee dagen 24 uur open. Normaal gesproken stopt het spel zodra het donker wordt. Nu waren de banen, bunkers en waterhindernissen sfeervol verlicht. Om de bal te kunnen blijven volgen en terug te vinden werd gespeeld met speciale lichtgevende golfballen. Evenals bij de editie 2011 waren ook bij de Golfestafette 2012 de zogenoemde nachtflights behoorlijk populair. Volgens de deelnemers was het spel in zo’n sprookjesachtige omgeving een geheel andere ervaring dan wat men met golfen gewend is.

Opbrengst naar ‘Spieren voor Spieren’

Dit jaar werd de opbrengst gedoneerd aan Stichting Spieren voor Spieren die daarmee weer nieuwe stappen kan zetten om de levens van spierzieke kinderen te verbeteren. SMA (Spinale Spier Atrofie) is op dit moment een van de belangrijkste overlijdensoorzaken bij kinderen. Een expertisecentrum, dat samen met het UMC is opgezet, biedt de mogelijkheid om behandeling van deze spierziekte snel te ontwikkelen. Daarmee hoopt de stichting een wereldwijde doorbraak te forceren in behandeling van de spierziekte SMA bij kinderen. De donatie van RC Purmerend-Weidevenne zal worden gebruikt voor een nieuw internationaal SMA expertisecentrum.

Spetterende disco ter afsluiting

Ter afsluiting van de Golfestafette was er op zaterdagavond 7 juli een spetterende Disco Inferno Party met jaren-70 en -80 muziek. Na alle inspanningen van de voorgaande dagen - in shifts van 6 uren waren dag en nacht twee clubleden aanwezig om de estafette in goede banen te leiden - had iedereen zich ‘herpakt’ en gingen de voetjes van de vloer. In glitterjasjes en op plateauzolen onderwierp men zich aan de ‘Saturday Night Golf Fever’. Om het motto ‘You should be dancing!’ kracht bij te zetten waren er een professionele dj, een uitgebreid hapjesbuffet, swingende cocktails en verfrissende drankjes! De avond werd met een humoristische speech afgesloten door scheidend voorzitter (clubjaar 2011/2012) Sjaak Lambalk.

ZIE OOK:
Fotoalbum: Golfestafette 2012 | 05/07/2012
Fotoalbum: Saturday Night Golf Fever 07/07/2012
Saturday Night Golf Fever / speech Sjaak Lambalk